Wat te doen op Jeju Island: tips en bezienswaardigheden

Tips Jeju Island Zuid-Korea: wat te doen en bezienswaardigheden

Jeju Island is een klein vulkanisch eiland voor de zuidkust van Zuid-Korea. Ook wel het ‘Hawaii van Korea’ genoemd. Het is zelfs de meest populaire vakantie bestemming onder de Koreanen. Dat is niet gek want het eiland heeft veel te bieden zoals indrukwekkende watervallen, prachtige stranden en veelzijdige natuur om te wandelen. Er zijn veel leuke dingen om te doen op Jeju Island en we raden aan om er zeker 4 dagen voor uit te trekken. Het eiland bereik je het makkelijkst door een binnenlandse vlucht vanuit Seoul of Busan te nemen. Benieuwd naar tips voor wat te doen op Jeju Island? Hieronder vind je de leukste bezienswaardigheden op Jeju Island die je niet mag missen!

De leukste tips voor Jeju Island in Zuid-Korea

Hoe kom je op Jeju Island?

Hoewel er ferry’s gaan naar Jeju Island is de meest efficiënte manier om er te komen met het vliegtuig. De vluchtroute van Seoul naar Jeju Island schijnt zelfs één van de drukste binnenlandste routes ter wereld te zijn. Als je onze reisroute door Korea volgt dan weet je dat je vanuit Busan naar Jeju Island kunt vliegen. Maar ook vanuit Seoul vliegen is een goede optie. De beste manier om vliegtickets te zoeken is via Skyscanner. Daarmee kan je de dagen, tijden en maatschappijen vergelijken zodat je een goede keuze kunt maken. Tickets naar Jeju Island kosten vaak maar een paar tientjes er er gaan tientallen vluchten per dag. Betrouwbare aanbieders zijn bijvoorbeeld Jin Air, Jeju Air en Air Busan

Vervoer op Jeju Island in Korea

Met de bus: over het hele eiland rijden er bussen en zijn de meeste plekken wel te bereiken met de bus. Dit is de voordeligste optie qua vervoer op Jeju Island alleen niet de meest ideale. De bussen rijden namelijk weinig en stoppen veel waardoor je lang onderweg bent om ergens te komen. We hebben meerdere reizigers gesproken die dit hebben gedaan en allemaal kwamen ze tot de gezamenlijke mening dat een auto huren op Jeju Island een must is.


Met de auto: een auto huren in het buitenland voelt vaak als een spannende onderneming. Toch is het op Jeju de beste manier om van A naar B te komen. Online kan je vooraf via RentalCars een auto huren maar dit is vaak een stuk prijziger. Een andere optie is om via Lotte Rent a Car te boeken. Een auto huur je op Jeju Island al vanaf ongeveer €40,- per dag. Als je reisroute door Zuid-Korea al concreet is, is het verstandig om meteen een auto te boeken tegen de meest gunstige prijs. Het is ook mogelijk om pas een auto te huren als je op het vliegveld bent geland, alleen heb je een kans op beperkte keuzes. Nadat je de bagagehal verlaten hebt zie je een aantal desks waar je de opties van autohuur kunt bekijken. Wij hadden binnen enkele minuten een auto geregeld voor €50,- per dag waarbij we volledig verzekerd waren en geen borg hoefden te betalen.

13 leuke dingen om te doen op Jeju Island, Zuid-Korea

Nu je weet hoe je op Jeju Island komt en wat de beste manier qua vervoer is, vertellen we je over alle bezienswaardigheden en mooiste plekken. Het beste is om een soort ronde om het eiland te maken. De beste uitvalsbasis hiervoor is de stad Seogwipo omdat dit centraal ligt en de meeste bezienswaardigheden hier omheen te vinden zijn.

Hamdeok Beach

Het strand wat het meest in de buurt is van Jeju City is Hamdeok Beach. Wanneer je overdag aankomt op Jeju Island is dit de eerste bezienswaardigheid waar je een stop kunt maken. Het strand heeft extreem wit zand en het water is mooi blauw. Langs de kust loopt een pad waar je een mooie wandeling kunt maken. Toe aan iets lekkers? Bij het strand vind je Café Delmoondo waar ze een gaaf terras hebben met uitzicht op de zee.

Hike naar de krater van Seongsan Ilchulbong

Dit is één van de leukste dingen om te doen op Jeju Island. Seongsan Ilchulbong is een vulkanisch schiereiland waarbij het hoogste punt 182 meter is. Om boven te komen hoef je maar 15 minuten via trappen naar boven te lopen. Onderweg kan je genieten van mooie uitzichten over Jeju en de zee. Eenmaal boven is er een groot platform waar je uitzicht hebt op de inmiddels geheel begroeide vulkaan krater. Bijzonder om te zien en het uitzicht is prachtig. Het is ook de moeite waard om er vroeg je bed voor uit te gaan want de vertaling van ‘Ilchulbong’ is ‘piek van de rijzende zon.’ Om de route te mogen lopen betaal je 5.000 KRW. Geen zin om helemaal naar boven te lopen? Dan is er ook een kleine gratis wandeling waar je wel mooi zicht hebt op Seongsan Ilchulbong.

Bewonder het werk van de haenyeo

Één van de meest bijzondere bezienswaardigheden op Jeju Island zijn de haenyeo. De haenyeo wat letterlijk ‘vrouw van de zee’ betekent, behoren tot de symbolen van Jeju Island. De haenyeo zijn professionele vrouwelijke duikers die zonder zuurstofflessen metersdiep in zee duiken op zoek naar zeeproducten zoals schelpen en zeekomkommers. Je kan de vrouwen zelf te werk zien gaan bij Seongsan Ilchulbong waar elke dag om 13.30 uur en 15.00 uur een demonstratie plaatsvindt.

Hiken in Hallasan National Park

Met een hoogte van 1.950 meter is Hallasan het hoogste punt van Zuid-Korea. Als je ons vraagt wat je moet doen op Jeju Island, dan is het een wandeling naar Hallasan! De berg is gevormd door vulkanische activiteit en heeft nu mooie rotsformaties en is bedekt met bomen en planten. Zoals je aan de foto’s ziet waren wij er in de herfst en dat maakte het nog specialer. Er zijn in totaal vijf wandelingen die verschillen van lengte en intensiteit. Twee daarvan gaan helemaal naar de krater. Dit zijn de Seongpanak en Gwaneumsa trails. Om een van deze trails te mogen lopen moet je vooraf reserveren via deze website. De makkelijkste hike is de Yeongsil Trail die one way 3,7 kilometer is. Dit is de wandeling die wij gedaan hebben en prachtig was! Je kan je auto parkeren aan het einde van deze weg waar ook direct het startpunt is van de wandeling. Start zeker in het weekend voor 9 uur.

Vanaf de parkeerplaats loop je direct trapsgewijs de berg op. Bij deze hike gaat het niet perse om het eindpunt maar vooral om de omgeving en uitzichten die je onderweg tegen komt. Na ongeveer 1,5 uur omhoog lopen is het nog een half uur redelijk vlak naar het eindpunt. In een kleine twee uur ben je boven en daarna wandel je via dezelfde weg in 1,5 uur naar beneden. Je kan er ook voor kiezen om een andere route naar beneden te wandelen. Als je ons vraagt wat ons hoogtepunt op Jeju Island was, dan was het deze hike!

Innisfree Jeju House

Een van de hoogtepunten om te bezoeken op Jeju Island is Innisfree Jeju House. Verrassend genoeg verbouwen ze op Jeju Island veel groene thee. Een mooie plek om daar een goed beeld bij te krijgen is bij Innisfree Jeju House. Innisfree is een cosmetica merk dat de meeste ingrediënten van Jeju Island haalt. Zo gebruiken ze groene thee en sojabonen in hun producten. Ze hebben een prachtig cafe en shop met de mooiste producten. Ga hier zeker heen en geniet van de rust en kalmte van de omgeving. Loop langs de theevelden en eet wat lekkers. Mocht je het leuk vinden, dan zit naast Innisfree ook het Jeju Osulloc Tea Museum. Toegang tot dit museum is gratis.

Bezoek de mooiste watervallen op Jeju Island

Cheonjeyeon waterval

Jeju staat ook bekend om zijn watervallen. Vooral in het zuidelijke deel zijn er meerdere te vinden. Zo ook Cheonjeyeon waterfall. Eigenlijk bestaat deze waterval uit drie verschillende watervallen. Er lopen trappen naar beneden om de watervallen goed te kunnen zien. Voor de waterval betaal je 2.500 KRW per persoon.

Jeongbang Falls

Met 23 hoogtemeters is Jeongbang Falls één van de mooiste watervallen op Jeju Island. Wat deze waterval zo bijzonder maakt is dat het water direct in de zee valt. Het is de enige waterval in Azië die dat doet en daarmee erg uniek. Om de waterval van dichtbij te kunnen bewonderen loop je een paar trappen af en betaal je daarvoor 2.000 KRW per persoon.

Daepo Jusangjeolli Cliff

Langs de Jisatgae kust kan je Daepo Jusangjeolli Cliff bezoeken. Dit bijzondere natuurverschijnsel is zelfs aangewezen als cultureel monument op Jeju Island. Vanaf het platform kijk je uit op een imposante cliff met zeshoekige zwarte pilaren. Toen de berg Hallasan uitbarstte in de zee van Jungmun is dit ontstaan toen de hete lava afkoelde. Bij de Cliff zelf hoef je nauwelijks te lopen dus dit is iets om een korte stop te maken.

Loop een route van de Olle trail

Jeju Island bestaat uit veel verschillende landschappen en de beste manier om dit te ontdekken is een stuk van de Olle Trail lopen. De trail loopt helemaal rondom het eiland en is 437 kilometer lang en is opgedeeld in 27 verschillende routes. Ben je op Jeju Island, dan is het leuk om één of meerdere routes te kiezen om te wandelen. Op deze website krijg je een duidelijk overzicht van de verschillende routes, afstanden en hoelang de wandeling duurt.

Proef de Hallabong mandarijn

Wanneer je Jeju Island bezoekt zal het je snel opvallen dat je overal citrus kraampjes tegenkomt. Ze verbouwen namelijk heel veel mandarijnen op het eiland waaronder de unieke hallabong. Deze soort wordt alleen op Jeju Island gekweekt en heeft een lekkere zoete smaak. Als je richting het zuid-westen rijdt kom je langs veel boomgaarden. Leuk om te zien en natuurlijk te proeven, gewoon los, als verse sap of in softijs!

Wandel naar Jungmun Beach

Dit is een van de mooiste stranden van Jeju Island. Het is een langgerekt strand om wat uurtjes in de zon door te brengen. Ook is het een bekende surfspot in de zomer. Om Jungmun Beach te bereiken moet je een stuk naar beneden lopen. Er zijn twee mooie strandtenten in de buurt: The Cliff en Badabara.

Andere leuke dingen om te doen en bezienswaardigheden op Jeju Island

  • Bezoek Wollyeongri Cactus Village: dit is een plaatsje waar heel veel cactussen groeien. Langs de kust loopt een mooi wandelpad.
  • Stop bij de Jeju Mysterious Road: wanneer je een waterflesje op de weg legt zie je dat deze de heuvel op rolt in plaats van naar beneden. Dat heeft alles te maken met optische illusie.

Tips om te eten op Jeju Island

Net als het vasteland is ook Jeju een food-walhalla met veel lokale specialiteiten. Uiteraard is seafood een belangrijke maar Jeju staat vooral ook bekend om de beroemde black pork. Jeju black pork is een soort Wagyu onder het varkensvlees.

Eten in Jeju City: in Jeju City is er echte Black Pork Street (흑돼지거리). Een ander populair gerecht in Jeju is pork noodles. En net als de black pork street heb je ook een noodle street. Wij hebben hier heerlijk gegeten bij Mimi Noodles.

Eten in Seogwipo: in Seogwipo heb je meerdere goede restaurants maar het kan soms even zoeken zijn. Wij gaven dan ook de voorkeur om lekker streetfood op de Seogwipo Olle Market te eten. Zoek naar het standje van de middelste foto boven deze alinea en je zit helemaal goed. Andere goede plekken om te eten in Seogwipo zijn Sae Seoul Stir-fry & Jejuseureopdak Seogwipo. Voor een goed ontbijt ga je naar Bakery Cafe 70 of Chaejeomseok Bakery & Cafe

Onze favoriete hotels om te overnachten op Jeju Island

Jeju Island is behoorlijk groot en de bezienswaardigheden zijn verdeeld over het hele eiland. Bij aankomst is het handig om een nachtje te slapen in Jeju City bij het Ventimo Hotel. Vanaf daar kan de roadtrip beginnen en is het aan te raden om de rest van de nachten te slapen in Seogwipo. Dit is goede uitvalsbasis om alle mooie plekken op Jeju Island te bezoeken. Heyy Seogwipo ligt heel centraal en de prijs kwaliteit verhouding is top! Bekijk hier onze andere tips voor de beste hotels in Zuid-Korea.