Seoraksan National Park in Zuid-Korea: hike naar Ulsanbawi Rock

Seoraksan National Park bezoeken: wandelroutes, waar verblijven en hoe kom je er vanuit Seoul

Seoraksan National Park staat bekend om de mooiste natuur in Zuid-Korea. Het park ligt aan de noord-oostkust in Korea en is beroemd vanwege de wandeling naar de Ulsanbawi Rock. Wanneer de herfst haar intrede doet en de bomen verkleuren is het Seoraksan National Park een must visit wanneer je een reis door Korea maakt. In dit artikel delen wat informatie over de mooiste wandelroutes, hoe je er komt en waar je het beste kunt overnachten. Lees snel verder als je onze tips voor Seoraksan National Park wilt lezen!

Tips voor Seoraksan National Park in Zuid-Korea

Seoraksan National Park

Seoraksan National Park is het mooiste nationale park in Zuid-Korea. Seoraksan Mountain is zelfs de twee na hoogste berg van het land. De hoogste piek van het land vind je op Jeju Island. Het park is een walhalla voor wandelliefhebbers want er zijn prachtige wandelroutes die verschillen van lengte en intensiteit. Om het park in te komen betaal je 4.500 KRW per persoon. Omgerekend is dat iets meer dan €3,-. Hoewel je naar dit park komt om te hiken is er nog meer te doen. Vanaf de ingang loop je door een vallei omgeven door hoge rotsige pieken. In de vallei kan je wat eten bij de cafés en restaurants. Daarnaast zijn er ook bezienswaardigheden zoals tempels en een groot Boeddha beeld. In de vallei vind je ook de ingang van de kabelbaan die je naar een piek brengt. Om de kabelbaan in te mogen reserveer je een tijdslot en koop je een extra kaartje van 10.000 KRW.

De beste tijd om Seoraksan National Park te bezoeken

Het park is het hele jaar geopend maar de beste en meest populaire tijd om het park te bezoeken is in de herfst. In het park staan veel bomen waarvan de bladeren in de herfst verkleuren en dat een ongekend mooi gezicht. De eerste tekenen van de herfst zijn te zien in oktober maar de kleurenpracht is op zijn mooist in de laatste week van oktober en de eerste twee weken van november. Wij bezochten het park aan het begin van de tweede week van oktober en we hadden pech want vrijwel alle bomen waren nog groen. Je zag dat de bomen op het punt stonden om te verkleuren maar we waren net iets te vroeg. Het enige nadeel is dat het in de herfst extreem druk bezocht is en het zelfs in de ochtend al druk is. Overigens is het park buiten de herfst om alsnog prachtig. In de winter kan het alleen erg koud worden en in de zomer extreem heet. De herfst en de lente zijn daarom de ideale tijd om het Seoraksan National Park te bezoeken.

Wandelen in Seoraksan National Park in Zuid-Korea

Vaak kan je bij het hotel waar je verblijft al een routekaart pakken om een beeld te krijgen van het gebied. Er zijn drie interessante routes om te wandelen in Seoraksan National Park. De hikes verschillen van lengte en intensiteit. De Ulsanbawi hike is de meest populaire route en rond de 7,5 kilometer lang. Biryong Waterfalls wandeling is de meest makkelijke wandeling van 4,5 kilometer in totaal en er is weinig hoogteverschil. Voor de reizigers die van een uitdaging houden is er nog de Daecheongbong Peak die je kan beklimmen. Deze trail is 16 kilometer waarbij je onderweg ook kan overnachten. Wanneer je gaat wandelen op drukke dagen is het verstandig om vroeg op pad te gaan. Start direct met de hike zodat je de meeste mensen achter je laat en de wandelroute relatief rustig is. Bekijk alles in de vallei zoals de tempel op de terug weg.

Hiken naar Ulsanbawi Rock

De Ulsanbawi Rock beklimmen is de meest populaire hike in Seoraksan. Tijdens de wandeling loop je langs een mooie rivier en door een mooi bos. Hoe hoger je komt, hoe mooier de uitzichten. De wandeling naar Ulsanbawi Rock bestaat voor ons gevoel uit drie verschillende delen. Vanaf de ingang loop je het eerste half uur vlak. Daarna volgt er een half uur een lichte stijging. Nadat je Kyeojam Seokgul hebt gepasseerd begint het echte stijgen. Om de top te bereiken moet je veel trappen lopen. Na ongeveer twee uur wandelen bereik je de top waar je vanaf drie verschillende platformen een waanzinnig uitzicht hebt. Het grootste deel van de wandeling is dus relatief eenvoudig. Alleen het laatste deel is steiler en met veel trappen. In totaal is de wandeling ongeveer 4 kilometer heen en 4 kilometer terug. Waarvan 2 uur omhoog en 1,5 uur naar beneden.

Biryong Waterfalls hike

De Biryong Waterfalls hike is perfect op de dag van aankomst of in de ochtend wanneer je doorreist. Deze wandeling is namelijk gemakkelijk en heeft de lengte van maar 4,5 kilometer waar je 1,5 uur over doet. Er zijn onderweg een aantal kleine watervallen, een hangende brug en de omgeving waar je doorheen loopt is mooi om te zien. Je kan de hike uitbreiden met een wandeling naar het viewpoint. Hiervoor moet je nog wel 400 meter aan trap omhoog lopen. Het is de moeite waard want uiteindelijk heb je uitzicht over de vallei met aan de andere kant Towangssong Falls in de verte.

Waar verblijven in Seoraksan National Park

Er zijn een aantal mooie trails in het Seoraksan National Park. Het is daarom ideaal als je een hotel hebt in de buurt van het park. Smile is een bekend hotel waar veel reizigers voor kiezen. Het zijn simpele maar prima kamers en elke ochtend staat er een ontbijt klaar. Ook kan je er in de buurt eten. Smile ligt op 30 minuten lopen van het park maar op 2 minuten lopen is er een busstop. Handig is dan om de bus te pakken die je binnen 10 minuten bij de ingang van het park af zet. Op drukke dagen is de rij met auto’s zo lang dat het soms beter is om te lopen. Hoeveel dagen je nodig hebt? Het is aan te raden om sowieso één tot twee nachten te boeken. Je kan dan de dag dat je aankomt de makkelijke Biryong Waterval wandeling maken en de volgende dag de beroemde hike naar de Ulsanbawi Rock doen. Op deze manier haal je het meeste uit je bezoek aan Seoraksan.

Vervoer naar Seoraksan National Park vanuit Seoul

Seoraksan National Park ligt ten oosten van Seoul en vlakbij de stad Sokcho. Vanuit Seoul pak je de bus bij Dong Seoul Bus Terminal naar Sokcho. De bus doet er normaal gesproken rond de drie uur over. Tijdens vakanties, weekenden en de herfst kan de bus er een stuk langer over doen. Kaartjes voor de bus koop je via deze website online. Een andere optie is om een kaartje bij de automaat op het busstation te kopen. Op drukke dagen kan het zo zijn dat online reserveren de betere optie is omdat bussen uitverkocht raken. Aangekomen in Sokcho stap je in bij bus 7 of 7-1. Deze bus rijdt helemaal door tot de ingang en volgens de borden zou de bus om de 20 minuten moeten rijden. Wij hebben de ervaring dat het gerust dertig minuten tot drie kwartier kan duren voordat je kan instappen. In dit artikel delen we handige informatie over het vervoer in Zuid-Korea.