Dit is de ideale backpack route door Zuid-Korea in 2 weken

Rondreizen door Zuid-Korea: dit is de ideale reisroute van 2 weken door Zuid-Korea

Annyeong haseyo, dat is het eerste woord wat je zal moeten leren wanneer je een rondreis door Zuid-Korea wilt maken. Hiermee zeg je op ieder tijdstip van de dag gedag. Korea is twee keer zo groot als Nederland en is gek genoeg een nog niet veel gekozen bestemming onder backpackers. Zonde, want het Aziatische land heeft zoveel te bieden. Van fantastisch steden en prachtige tempels tot mooie berglandschappen en stranden. Korea is enorm modern en tussen alle bezienswaardigheden is het vervoer goed geregeld. Een reis door Zuid-Korea is daarom goed zelf te regelen. Wat de ideale reisroute door Zuid-Korea is en de reden waarom je het land wilt bezoeken, delen we in dit uitgebreide artikel.

De ultieme route van 2 weken om te backpacken door Zuid-Korea

Vervoer voor deze reisroute door Zuid-Korea

Het vervoer in Zuid-Korea is door het hele land goed geregeld. Zo zijn er in de steden grote metro netwerken waarmee je je verplaatst in de stad. Tussen de steden rijden er bussen en treinen. Om gebruik te maken van het openbaar vervoer kan je een T-Money card kopen wat vergelijkbaar is met een OV chipkaart. Hoe het vervoer in Korea precies werkt hebben we in dit artikel uitgebreid beschreven.

Reisvoorbereiding Zuid-Korea

Korea is niet zomaar een vakantieland. Het is een bijzonder land waar de bevolking nauwelijks Engels spreekt. Hoewel alles goed is geregeld zijn ze niet perse ingesteld op buitenlandse toeristen. Zo zijn de meeste borden en informatie boekjes in het Koreaans. Ook zijn er bepaalde inreisregels en werken sommige apps niet. Het is daarom handig om je vooraf goed voor te bereiden. In dit artikel lees je wat je vooraf moet weten wanneer je gaat backpacken door Zuid-Korea.

Voorbeeld reisschema met dagplanning voor een route door Zuid-Korea in 2 tot 3 weken

Wil je backpacken in Zuid-Korea? Trek daar dan tussen de 2 en 3 weken voor uit. In deze tijd kan je de mooiste plekken en toffe steden van Korea ontdekken op een fijn tempo. Deze reisroute door Zuid-Korea is lekker gevarieerd want steden en natuur wisselen elkaar af.

2 weekse backpack route door Zuid-Korea

Dag 1: Seoul
Dag 2: Seoul
Dag 3: Seoul
Dag 4: reizen naar Seoraksan National Park
Dag 5: Seoraksan National Park
Dag 6: reizen naar Jeonju
Dag 7: Jeonju
Dag 8: reizen naar Busan

Dag 9: Busan
Dag 10: Busan
Dag 11: reizen naar Jeju Island
Dag 12: Jeju Island
Dag 13: Jeju Island
Dag 14: Jeju Island
Dag 15: reizen naar Seoul
Dag 16: Seoul

Reistijd tussen de bestemmingen

  • Seoul – Seoraksan National Park: buiten het weekend om doe je er met de bus zo’n 3 uur over.
  • Seoraksan National Park – Jeonju: 6 uur met de bus.
  • Jeonju naar Busan: met de bus doe je er 3 uur over.
  • Busan naar Gyeongju: dit is een kleine rit van 1 uur.
  • Busan naar Jeju Island: de vliegtijd is 1 uur.

Start reisroute Zuid-Korea: Seoul

Je reis door Zuid-Korea start natuurlijk in het moderne Seoul! Dit is de ultieme plek om je onder te dompelen in de Zuid-Koreaanse cultuur. Wanneer je aankomt op het vliegveld zal je direct merken dat je in een moderne stad terecht bent gekomen want alles is goed geregeld. Daarnaast zijn de mensen ontzettend aardig en hoef je je over je veiligheid geen zorgen te maken. Trek zeker drie dagen uit om de fascinerende mix van moderniteit en geschiedenis te ontdekken. Bezoek traditionele Hanok wijken, prachtige paleizen en tuinen en schuif aan voor een typische Korean BBQ. Lees hier al onze tips voor Seoul.

Seoraksan National Park

Vanuit Seoul reis je naar Seoraksan National Park en verruil je de stad in voor natuur. Het park staat bekend om de mooiste natuur van Zuid-Korea en de meeste mensen bezoeken het park om Ulsanbawi Rock te beklimmen. Tijdens deze hike van 3,5 uur wandel je langs een rivier, door het bos, helemaal naar boven. Hoe hoger je komt, hoe mooier de uitzichten. Naast deze wandeling is er nog meer te doen in deze omgeving. Lees hier onze tips voor het bezoeken van Seoraksan National Park.

Jeonju

In deze reisroute door Zuid-Korea wisselen we natuur af met gave steden en daarom is de volgende bestemming Jeonju. De stad zelf is niet heel aantrekkelijk maar het knusse Hanok dorpje is dat zeker wel. Dit is dan ook de reden wat Jeonju tot een must visit maakt. Voor een unieke ervaring slaap je in een Hanok huisje wat verre van comfortabel is. Om je spieren te ontspannen kan je naar het voetenbad café tijdens de zonsondergang. In Jeonju hoef je je ook niet af te vragen wat je moet gaan eten. Hier komt namelijk het gerecht Bimibap vandaan. Bekijk hier waar je dat het beste kunt eten + andere leuke tips voor Jeonju.

Busan

Busan is voor veel mensen favoriet en we begrijpen best waarom. De stad ligt namelijk tussen de bergen en het strand in, wat een bijzonder gevoel geeft. Busan is de tweede grootste stad in Zuid-Korea en daarom moet je echt weten waar je moet zijn omdat je anders de stad heel anders kan ervaren. Zo is de wijk Haeundae ideaal om te verblijven omdat je zo het strand op loopt. Naast het strand is er meer te doen zoals het bezoeken van de mooiste tempel Haedong Yonggungsa aan het water en stap zeker in de Blue Line Sky Capsule voor een ritje langs de zee.

Gyeongju

Hoewel Gyeongju een leuke stad is, is het niet perse een must om er te overnachten. Een betere optie is om Gyeongju vanuit Busan te bezoeken met de bus, die er een uur over doet. De stad wordt ook wel “het museum zonder muren” genoemd omdat er zoveel archeologische en historische bezienswaardigheden zijn. Er zijn veel leuke cafés, een Hanok dorpje om doorheen te lopen en ideaal is dat vrijwel alles op loopafstand te bereiken is. Deze gemoedelijke stad is tof om te bezoeken en daarom lees je hier onze tips voor Gyeongju.

Jeju Island

Jeju Island is een prachtig paradijs en een hoogtepunt van deze route door Zuid-Korea. Het eiland staat vooral bekend om de prachtige natuur en de beste manier om die te ontdekken is met de auto. Bezoek indrukwekkende watervallen, ontdek de mooiste stranden en geniet van alle leuke koffie tentjes. Een figuurlijk en letterlijk hoogtepunt is het beklimmen van Mount Hallasan, die zelfs de hoogste berg van Zuid-Korea vormt. Welke bezienswaardigheden je niet mag missen delen we in dit artikel over Jeju Island.

Nadat je Jeju Island hebt bezocht is het tijd om terug te vliegen naar Seoul om daar je rondreis door Zuid-Korea af te sluiten. Een betere plek om dat te doen bestaat er wat ons betreft niet.

Onze favoriete hotels in Zuid-Korea

Zoals altijd zijn we ook nu weer op zoek gegaan naar de beste plekken om te slapen in Zuid-Korea. Dat was een uitdaging omdat de meeste hotels vrij simpel zijn. Het is ook niet zo dat als je meer betaalt, je perse een mooier hotel krijgt. Overnachten in Zuid-Korea doe je het beste in de zogenoemde guesthouses. Dit zijn kleinschalige plekken om te overnachten die vaak goed betaalbaar zijn. Meestal is het erg simpel ingericht maar wel schoon en van alles wat je nodig hebt voorzien. Op veel plekken is een basis ontbijt inbegrepen en kan je gratis water tappen. Onze tips voor de beste guesthouses en hotels in Zuid-Korea bekijk je hier.