9 toffe tips voor Jeonju in Zuid-Korea

Tips voor Jeonju: bezienswaardigheden en wat te doen

Jeonju wil je bezoeken voor het traditionele Hanok dorp. Je ziet dan ook veel Koreanen lopen in de traditionele Hanbok wat direct sfeer geeft aan het straatbeeld. Ook is het een plek waar je ontzettend goed kunt eten. In Jeonju is tenslotte het gerecht bibimbap ontstaan en in 2012 is Jeonju zelfs uitgeroepen tot UNESCO Creative City of Gastronomy. Wanneer je een hele dag de tijd hebt, heb je genoeg tijd om te zien wat Jeonju te bieden heeft. Het is ook de ultieme plek om zelf te ervaren hoe het is om in een Hanok huisje te slapen. Benieuwd wat er te doen is in Jeonju? Wij delen de 9 leukste tips voor Jeonju met daarin alle bezienswaardigheden die je niet mag missen.

9 leukste tips voor Jeonju in Zuid-Korea

Jeonju Hanok Village

De bezienswaardigheid waar het allemaal om draait in Jeonju is de Hanok Village. Dit is dan ook de plek waar je de meeste mensen tegenkomt. Veel Koreaanse toeristen hebben voor de gelegenheid een lange gekleurde jurk, een Hanbok, aan. De straten voelen knus aan en zijn enorm fotogeniek. Op veel plekken zijn er mooie bomen, kleine watervalletjes en beekjes. Kijk je ogen uit en proef natuurlijk iets lekkers bij een van de vele eetkraampjes. Ga er niet te vroeg je bed voor uit want met meer mensen op straat proef je pas echt de sfeer van de Hanok Village.

Overnacht in een traditioneel Hanok huisje

Ben je in Zuid-Korea? Dan ga je ongetwijfeld veel traditionele Hanok huisjes tegenkomen. Jeonju telt meer dan 700 Hanoks waarvan er ook een aantal fungeren als guesthouse. Een Hanok is een traditioneel Koreaans huis gebouwd met natuurlijke materialen zoals klei, hout en steen. Om te ervaren hoe het is om op de ouderwetse Koreaanse manier te wonen kan je overnachten in een Hanok huisje. De binnenkant van een Hanok huis is simpel en kaal. Eigenlijk komt het erop neer dat het een vierkante ruimte is waar je in de avond een dun matrasje neerlegt met een deken. Dat is waar je dan op slaapt. Comfortabel is anders! Toch is het slapen in een Hanok huisje echt iets wat je moet doen wanneer je een reis door Korea maakt. Beautiful House en Starlight zijn betaalbare Hanok huisjes middenin Jeonju die we aanraden.

Ontspan bij het voetenbad café

Misschien is dit wel de meest originele tip voor Jeonju: het nemen van een voetenbad! In Korea kom je bijzondere taferelen tegen waarvan dit er één is waar wij wel aan kunnen wennen. Bij Anna’s Foothbath Cafe kan je een voetenbad nemen van een halfuur voor 12.000 KRW. Je krijgt er dan direct een elektrische massage en drankje bij. Ultiem ontspannen! De beste tijd om een voetenbad te nemen is tijdens de zonsondergang waarbij je uitkijkt op de Hanok huisjes en de mensen die door de straten struinen.

Koffie drinken bij Cafe Jeonmang

Toe aan een kop koffie? Ga dan met de lift naar Cafe Jeonmang op de vierde verdieping. De geur van koffie komt je al tegemoet wanneer je de liftdeuren uitloopt. Bestel een kop koffie bij de bar en zoek een mooie plek bij de grote glazen ramen. Je wordt getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht over Jeonju. Het is ook een fijne plek om als digital nomad te werken omdat er rustige muziek op staat en de WiFi goed is.

Proef de lekkerste bibimbap

Jeonju staat bekend om bibimbap omdat het de geboorteplaats is van dit gerecht. Hoewel je het door heel het land kunt eten, kan je hier de echte proeven zoals het ooit is ontstaan. Het gerecht bestaat uit meer dan 10 verschillende soorten seizoensgroenten met een gebakken ei, rundvlees en rijst. Dit meng je helemaal door elkaar en daarna eet je het samen met wat bijgerechten op. Een andere variant die ook erg populair is in Jeonju is de bibimbap met rauw rundvleestartaar en ei. Een goede plek waar je dit kunt eten is Baeksong Hoegwan of Hanguk Restaurant.

Tips Jeonju, Zuid-Korea: proef een chocopie

De beroemdste zoetigheid in Jeonju is de chocopie. Iets waarvoor je naar binnen moet lopen bij PNB omdat ze daar de lekkerste schijnen te maken. We kunnen de chocopie het beste omschrijven als twee ronde cakejes met daartussen jam. Soms zitten er kleine nootjes in en room. Je hebt de ronde chocopies in verschillende soorten en smaken. Een goed excuus om ze allemaal te proberen.

Hanbyeokdang Paviljoen

Een mooie bezienswaardigheid in Jeonju is het Hanbyeokdang Paviljoen. Een paviljoen geheel in Koreaanse kleurrijke stijl. Het ligt aan het water en er hangt een kalme sfeer. Fijn om even te gaan zitten en alles in je op te nemen. Meer dan dit gebouw is het ook niet. Het is goed te combineren wanneer je onderweg bent naar Jaman Mural Village.

Maak een wandeling door Jaman Mural Village

Als je van streetart houdt, dan is dit de plek waar je naartoe moet. Vanaf het paviljoen is het een klein stukje de heuvel op lopen. De woonwijk is versiert met street art in Aziatische stijl. Leuk om te zien dat dit weer helemaal anders is dan de kunst die je op straat ziet in Zuid-Amerikaanse landen zoals Colombia. Met een compleet eigen stijl van streetart is Jaman Mural Village een must om even doorheen te lopen wanneer je in Jeonju bent.

Wansan Park

Bezoek je Jeonju in de lente? Dan is het de moeite waard om met het openbaar vervoer naar Wansan Park te gaan. In dit park is het werkelijk prachtig wanneer de roze kersenbloesem ontpopt. Doordat wij er in de herfst waren hebben wij dit helaas zelf niet mee mogen maken. Toch willen we het hier noemen omdat de beelden die we ervan hebben gezien ongelooflijk sprookjesachtig waren. Dus mocht je je afvragen waar je in Zuid-Korea de roze bloesembomen kunt zien? Dan is dat in het Wansan Park in Jeonju.

Vervoer van Seoul naar Jeonju

Vanuit Seoul is het een kleine 3 uur rijden met de bus naar Jeonju. Ga met de metro naar de Central City Bus Terminal en koop daar een kaartje voor de bus naar Jeonju. Let op dat je naar de Honam Line gaat. Je hebt de keuze uit verschillende soorten busklassen. Wanneer je voor de goedkoopste optie gaat betaal je €10,- per persoon. Lees ook dit artikel om erachter te komen hoe het vervoer in Zuid-Korea precies werkt.