25x overnachten in Zuid-Korea

Overnachten in Zuid-Korea: de beste hotels en guesthouses

Ga je binnenkort een reis maken naar Zuid-Korea? Dan ben je vast op zoek naar goede hotels om te overnachten in Zuid-Korea. Het is vaak een hele uitdaging om tussen het grote aanbod te vinden wat bij je past. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste hotels en guesthouses in Korea. Wij vinden het belangrijk dat accommodaties betaalbaar en schoon zijn. Daarnaast kijken we naar een goede locatie en het liefst met wat extra’s zoals een goed ontbijt of een fantastisch uitzicht. De accommodaties hebben we geselecteerd op basis van onze eigen ervaringen en op die van mensen om ons heen. Op deze manier kost het jou minder tijd om booking sites af te struinen maar bekijk je hier heel makkelijk onze tips om te overnachten in Zuid-Korea. Je weet dan zeker dat het goed zit en kan je direct boeken.

Goed om te weten is we voor het uitzoeken van de beste hotels in Korea minder rekening hebben gehouden met hoe fancy het eruit ziet. Je hebt weinig leuke boutique hotels en hippe plekken om te overnachten. We hebben daarom vooral rekening gehouden met een goede locatie, prima en schone kamer en dat het betaalbaar is. Onze ervaring is dat het er op foto’s vaak slechter uit ziet dan in werkelijkheid. Daarnaast kennen ze in Zuid-Korea vooral guesthouses. Dit kan je het beste zien als knusse kleine hotels.

Tips voor de 25 beste hotels in Zuid-Korea

Overnachten in Seoul: de beste hotels en guesthouses

Vraag jij je af wat de beste wijk is om te overnachten in Seoul, Korea? Onze favoriete wijk was Hongdae. Dit is een wijk met vooral jonge mensen en er hangt een heerlijke sfeer op straat. Andere wijken die ook een goede uitvalsbasis zijn in Seoul zijn Myeongdong en Insadong.

Hotels in Hongdae

Overnacht in het sociale Bunk Guesthouse. Dit is een populair hostel waar ze ook tweepersoonskamers hebben. Brian de eigenaar is er altijd om je vragen te beantwoorden.

Verblijf bij het knusse Batwo Stay. Dit is een guesthouse waar een huiselijke sfeer hangt en de bedden slapen heerlijk!

Overnacht bij het nette Heima Guesthouse in Hongdae. Dit guesthouse ligt enorm centraal en daardoor de perfecte uitvalsbasis voor Seoul.

Ook een fijn guesthouse om te verblijven in Seoul

Verblijf bij Dawoo House 2 in Hongdae wat dicht bij het metro station is.

Slaap in een fijne kamer bij Monday Cracker

Hotels in Insadong

Verblijf bij Insadong Hostel

Een prima hostel om te verblijven in Seoul

Hotels in Ikseondong

Overnacht bij Hostel Tommy

Hotels in Gangnam

Slaap in dit prachtige én nog betaalbare hotel in Seoul

Beste hotels in Seoraksan National Park

De stad Sokcho is de uitvalsbasis om Seoraksan National Park te bezoeken. Vanuit daar is het zeker nog een half uur tot drie kwartier met de bus rijden naar het park. Wij raden het aan om de buurt van het park te overnachten. Een populaire plek om te verblijven is Smile. Een betere optie kunnen wij niet bedenken.

Leukste hotels in Jeonju in Zuid-Korea

Jeonju staat bekend om het Hanok dorpje en dit is dan ook de uitgelezen kans om in een Hanok huisje te slapen. Comfortabel is anders want het stelt niet meer voor dan een dun matrasje op de grond met dekens. Het is een unieke beleving die je eigenlijk niet mag missen wanneer je in Jeonju verblijft. Goede opties daarvoor zijn Starlight, Sungsim Hanok Guesthouse, Laon Hanok Gguljam of Beautiful House.

Een andere optie is om bij 24 Guesthouse te overnachten. Dit is een keten die je door heel Zuid-Korea vindt. Stel je de meest simpele kamers ever voor maar wat vaak wel de meest goedkope optie is.

Tips voor hotels in Busan

Haeundae is een leuke wijk om te verblijven in Busan. Het is vlakbij het strand en dichtbij de metro om de andere bezienswaardigheden in Busan te bezoeken.

MAMA Guesthouse is een betaalbare en chille plek om te verblijven

Een populair guesthouse om te verblijven in Busan is Guesthouse Dear Moon. Daarnaast is het ook goed betaalbaar!

Slaap bij het mooie Hound Hotel met zwembad

Overnachten bij O’Guest & Mini Hotel

Verblijf bij het Marriot in Busan vlakbij het strand

Overnacht bij het betaalbare Mipo Oceanside Hotel

Overnachten in Zuid-Korea: Jeju Island

Afhankelijk van hoelaat je aankomt op Jeju Island is het aan te raden om een nacht in Jeju City te slapen. Daarna is het beter om door te reizen naar Seogwipo. Dit ligt heel centraal om de mooiste plekken op het eiland te ontdekken.

Overnacht bij het mooie en betaalbare hotel in Jeju City Ventimo Hotel.

Een fijn hostel met lekker ontbijt is Bed Radio in Jeju City

Heyy Seogwipo ligt op een goede locatie en de prijs kwaliteit verhouding is top!

Verblijf bij Hotel Bridge

Basic maar prima plek om te slapen is Gudeok Guesthouse