Gyeongju Zuid-Korea: bezoek de bezienswaardigheden van de gouden stad

Gyeongju wordt wel eens ‘The Golden City en ‘Museum without a roof’ genoemd omdat het een stad is met veel geschiedenis, natuur en mooie gebouwen. Jarenlang was Gyeongju de hoofdstad van Korea en rond het jaar 750 was het zelfs de op drie na grootste stad ter wereld. Nu is de stad een stuk kleiner en daarmee knusser. Gyeongju is misschien niet de bestemming die we in onze route door Zuid-Korea hebben verwerkt. Toch is deze stad wel een must om te bezoeken als dagtrip vanuit Busan. Lees in dit artikel welke bezienswaardigheden Gyeongju in Zuid-Korea te bieden heeft.

Bezienswaardigheden en tips voor Gyeongju in Zuid-Korea

Vervoer van Busan naar Gyeongju

Vanuit Busan naar Gyeongju reizen is erg gemakkelijk. Van Busan Central Bus Terminal vertrekt er om de 20 minuten een bus die je in een uur naar de stad rijdt. Om bij de terminal in Busan te komen reis je eerst met de metro naar Nopo-station (oranje lijn). Bij de busterminal kan je bij de automaten een kaartje kopen. Een busticket van Busan naar Gyeongju kost ongeveer 5.400 KRW.

Hwangnidangill Trail

De hoofdstraat van Gyeongju is een sfeervolle straat om doorheen te wandelen. Zeker in de middag komt deze straat helemaal tot leven. Drink ergens een koffie bij een van de trendy cafes of probeer lekkere snacks zoals hotteok of het populaire coin bread.

Cheomseongdae Observatory

Gyeongju staat vol met historische bezienswaardigheden waarvan veel UNESCO World Heritage is. Het Cheomseongdae Observatory is er daar een van. Dit sterren observatorium is het oudste nog bestaande observatorium en dateert uit de 7e eeuw. Verwacht geen mega groot observatorium want Cheomseongdae is maar 9 meter hoog. Het gebouw is verder niet heel bijzonder maar een leuk detail is dat het observatorium is gebouwd met 365 stenen en staat op een fundament van nog eens 12 grote stenen. Het fundament staat voor de 12 maanden in een jaar en de 365 stenen voor de dagen.

Gyeongju Pink Muhly

Misschien klinkt een bezoek aan het observatorium wat minder interessant, maar het observatorium staat op een prachtige locatie omringt door bloemenvelden én Pink Muhly. Dit unieke roze gras groeit op meerdere plekken in Zuid-Korea waaronder in Gyeongju. De hele omgeving met bloemen en de bergen op de achtergrond maken dit een leuke foto spot. Het is gratis om hierdoorheen te lopen.

Woljeonggyo Bridge

De Woljeonggyo Bridge is lang niet zo historisch als het observatorium en is eigenlijk pas in 2018 afgerond. Op dezelfde plek stond wel jaren geleden een brug maar die is door oorlogen vaak vernietigd. Na de afronding in 2018 is dit de grootste houten brug in Korea. Door veel onderzoek is de nieuwe brug een goede replica van het origineel en krijg je toch een beeld van hoe het vroeger was.

Andere bezienswaardigheden om te bezoeken in Gyeongju

  • Donggung Palace en Wolji Pond
  • Jungdo Tower
  • Wandel door het Gyochon Hanok dorp