Overnachten in een boomhut bij Molke in Overijssel

Overnachten in een boomhut

Het staat op palen, is van hout en staat midden in de natuur: de boomhut bij Mölke. Of je nu romantisch wilt overnachten met z’n tweeën of een stoere overnachting wilt boeken met je kinderen: overnachten in een boomhut is altijd goed!

Wil je zelf een keer ervaren hoe het is om in een boomhut te overnachten? Het is een unieke en bijzondere beleving om te overnachten in een boomhut bij Mölke. Wij delen onze ervaring tijdens ons weekendje weg in de boomhut.

Overnachten in een boomhut bij Molke in Overijssel

Slapen in een boomhut bij Molke

Overnachten in de boomhut bij Mölke is een originele ervaring. De boomhut vind je op een mooie plek aan het water. Doordat de boomhut op 4 meter hoog staat, heb je een fantastisch uitzicht over de Regge. Binnen in de boomhut vind je alles wat je nodig hebt. Er is een twee persoons bed, keuken, sanitair en een eetgedeelte met tafel waar je uitgebreid een bordspel speelt. Via een kleine trap kom je op een verdieping, waar nog eens drie bedden staan. Of je nu in de zomer of winter wilt verblijven, dankzij de verwarming krijg je het niet koud en voor tijdens de zomermaanden staat er een relaxte lounge set op het terras. De boomhut is geschikt voor maximaal vijf personen. Een ding is zeker: hier kom je helemaal tot rust!

Ook niet geheel onbelangrijk: eten! In de ochtend bestel je een ontbijt met verse broodjes en streekproducten zoals yoghurt en een verfrissend sapje. In de avond eet je in het restaurant of laat je iets bezorgen. Wij kozen ervoor om te gourmetten in de boomhut. Er werd een gourmet, met vlees, salade, groenten en broodjes bezorgd. Gourmetten is niet alleen leuk met kerst, maar ook in de boomhut.

Wat te doen in de omgeving van Molke  

De boomhut is een perfecte uitvalsbasis voor leuke activiteiten. Er is genoeg te beleven. Mölke ligt aan de rivier de Regge en daarom zijn activiteiten in en om het water een goede keus. Huur een fluisterbootje en ervaar de prachtige Reggestreek. Neem een lekkere borrel mee en je bent een hele middag zoet. Naast varen zijn er nog veel meer dingen te doen zoals wandelen, suppen en kanovaren. Je kunt zelfs een buggy huren om de omgeving te verkennen. Deze activiteiten boek je bij Mölke zelf, wat ideaal is. Wanneer je meerdere dagen hebt is het aan te raden om ook richting de Sallandse Heuvelrug te rijden. De omgeving is heuvelachtig en je kunt hier ontzettend mooi wandelen of mountainbiken.

Deze glamping accommodaties van Molke zijn ook schitterend

Hoe graag je ook in de boomhut wil slapen, helaas is er maar één. Deze is niet voor niks zo populair en daardoor kan het wat lastiger zijn om deze te boeken. Maar, naast de boomhut zijn er nog veel meer toffe plekken om te overnachten. Vanuit de River Lodge en de Regge Cottage staan op een prachtige plek en je kijkt uit over de Regge. Sinds kort kun je ook glamperen bij Mölke in hele unieke accommodaties. De Riverdome is een transparante koepel waardoor je in de nacht de sterren kunt zien. Ook de Panorama Lodge is een unieke bestemming mét een barbecue. Bekijk ook de andere accommodaties van Mölke.  

Bijzondere vakantiehuisjes zijn er genoeg. Wij verzamelden meer dan 100 leuke vakantiehuisjes in Nederland.