Overnachten aan zee: slaap bij Boulevard 5 in Zandvoort

Overnachten aan zee bij Boulevard 5

Zandvoort aan Zee, een perfecte plek om uit te waaien aan het strand en om te overnachten aan zee. Het heeft een mooi strand, hippe beachclubs en een prachtig natuurgebied op loopafstand. Overnacht tijdens een nachtje weg aan het strand in een appartement bij Boulevard 5 met zeezicht.

Wij waren er eind oktober, niet alleen in de zomer maar ook in de herfst is Zandvoort een leuke bestemming. Een fijne periode om uit te waaien aan zee en een stevige wandeling te maken door de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Zandvoort aan Zee wordt tegenwoordig ook wel ‘Amsterdam Beach’ genoemd. Vanuit Amsterdam ben je namelijk al binnen een half uur in Zandvoort aan Zee. Zowel met de trein als auto erg goed te bereiken. Zandvoort is een fijne plek om te overnachten aan zee, in deze blog vertellen je er alles over!

Overnachten aan zee bij Boulevard 5

Direct aan de boulevard van Zandvoort vind je de betaalbare appartementen van Boulevard 5, een fijne plek voor een weekendje weg aan zee. Je hebt de keuze uit 9 verschillende appartementen die in een beach stijl zijn ingericht en er is werkelijk overal aan gedacht. Wij sliepen in het zeezicht appartement, de naam zegt het al: mét uitzicht op zee. Het appartement is comfortabel met twee slaapkamers, twee luxe badkamers en in z’n geheel stijlvol ingericht. Daarnaast heb je ook een volledig uitgeruste keuken waar je zelf je maaltijden kunt bereiden. Maar Boulevard 5 heeft ook een ontbijtservice, een echte aanrader want de ontbijtmand zit vol lekkers zoals verse croissants, sapjes, yoghurt etc. Wanneer je bij Boulevard 5 verblijft heb je ook de mogelijkheid om fietsen te huren, ideaal als je de omgeving van Zandvoort wilt verkennen. Ook kan je bij Boulevard 5 gratis parkeren.

Boek hier je nachtje weg bij Boulevard 5.

Food hotspots in Zandvoort

Je hebt allerlei leuke en hippe strandtenten in Zandvoort zitten. Alle horeca mochten geen gasten ontvangen i.v.m. corona toen wij er waren. Daarom maakten wij gebruik van de thuisbezorgd service van Strandpaviljoen Thalassa. Zij staan bekend om de verse vis en zeevruchten. Wij kregen verschillende soorten schelpdieren op een fantastische wijze thuisbezorgd. Ondanks dat we niet in een restaurant zaten, voelde het wel een beetje zo. We hadden de tafel leuk gedekt, wijntje en kaarsjes erbij en zo hadden we toch een soort ‘uit eten’ ervaring bij Boulevard 5 met het eten van Strandpaviljoen Thalassa.

Daarnaast schijn je de lekkerste pizza’s te halen bij Tijn Akersloot en kun je ook lekker eten en chillen bij Hippie Fish.

Wild spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Binnen tien minuten fietsen vanaf Boulevard 5 sta je aan de ingang van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit gebied is ongeveer 3400 hectare groot en je kunt hier naar hartenlust wandelen. Niet alleen de natuur maakt dat je hier graag wilt wandelen. De extra reden om juist hier heen te gaan is om wild te spotten. Bang om geen herten te zien hoef je hier niet te zijn. Doordat er ongeveer 2500 herten in dit gebied zitten, weet je zeker dat je tijdens een wandeling wild tegen komt. Naast herten heb je ook de kans om vossen, reeën, boommarters, zandhagedissen en ijsvogels te spotten. Een bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen is niet gratis. Voor een kaartje betaal je €1,50 per persoon bij de ingang of koop een kaartje vooraf online.  

Op zoek naar meer inspiratie voor leuke plekken om te overnachten? In deze blog delen we de 100X leukste vakantiehuisjes in Nederland.