8x tips voor toffe uitjes in Nederland

Molens van de Zaanse Schans

We reizen graag naar de verste oorden, maar hebben ook het geluk in een van de mooiste landen ter wereld te wonen. Ons eigen Nederland heeft veel moois te bieden en nu in tijden van een verplichte staycation willen we ons land natuurlijk massaal verkennen. Daarom hebben wij samen met The Orange Backpack een lijst met tips voor 8 toffe uitjes in Nederland gemaakt die wij helemaal fantastisch vonden óf nog supergraag willen doen. Na het lezen van deze blog heb je genoeg inspiratie voor een uitje, dagje of weekendje weg in Nederland.

Tips leuke uitjes in Nederland

Wadlopen

De Nederlandse Wadden vormen een uniek natuurgebied en Wadlopen is daar een bijzonder onderdeel van. Met laag tij kan je er namelijk over de bodem van de Waddenzee lopen! Dat lijkt ons fantastisch om eens te doen en staat daarom hoog op onze wishlist. Wel met een gids natuurlijk, want je wil hier niet tussen de vaargeulen verdwalen voor het weer vloed wordt. Maak van je dagje wadlopen gelijk een weekend of weekje weg trouwens. Texel en de andere Waddeneilanden staan garant voor een echt vakantiegevoel. 

Ontdek Hollandse meesters in de Nederlandse musea

Laten we gelijk eerlijk zijn: wij zijn echt van die museumnerds. Van moderne kunst tot oude meesterwerken, wij zijn er dol op. Maar ook als je niet zo’n museumliefhebber bent als wij, is een bezoekje aan de grote Nederlandse museum echt een must-do. De klassieke Hollandse meesters vind je in het Rijksmuseum in Amsterdam, Mauritshuis in Den Haag en Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. De meest beroemde en meer moderne Hollandse meester is natuurlijk Van Gogh. Hij heeft maar liefst twee musea in Nederland: het Van Gogh in Amsterdam én het Kröller-Müller op de Veluwe.

Maak een roadtrip door Nederland

Nederland heeft prachtige streken die een roadtrip waard zijn. Denk aan oerHollands polderlandschap, grazende koeien, kerktorens, boerderijen en molens langs de sloten. Neem daarbij een volle picknick mand mee voor tijdens een pauze op een mooi plekje. Wil je een roadtrip maken met een bijzonder vervoersmiddel? Dan ben je bij de Goboony aan het juiste adres. Hier heb je de keuze uit duizenden campers die je voor een kortere maar ook langere periode kan huren. Zo heb je bijvoorbeeld ook de keuze uit verschillende Volkswagenbusjes. Perfect voor een unieke roadtrip door Nederland. Voor een roadtrip kun je zelf een route uitstippelen naar de provincie Zeeland, Groningen of Zuid Holland. Wij helpen je alvast een handje met een toffe roadtrip route door de provincie Zeeland. De roadtrip door Zeeland brengt je langs alle hoogtepunten van Zeeland.

Bezoek de mergelgrotten in Zuid-Limburg

Limburg is een bijzonder stukje Nederland dat haast buitenlands aanvoelt. Onderdeel van die on-Nederlandse sfeer zijn de heuvels én de grotten. Onder het zuiden van Limburg loopt een kilometerslang grottenstelsel. Het is zo’n doolhof dat de Duitse bezetter in de Tweede Wereldoorlog zich aan de meeste grotten niet aan durfde te wagen. Een perfecte plek voor onderduikers dus! Er zijn rondleidingen door verschillende delen van de grotten. Zoals die plek voor onderduikers, maar bijvoorbeeld ook de kluis waar tijdens de oorlog de Nachtwacht en andere meesterwerken werden beschermd tegen bombardementen.

De historische windmolens in Kinderdijk of Zaanse Schans

Overal in Nederland staan van die oer-Hollandse windmolens, maar nergens zo veel als bij Kinderdijk of de Zaanse Schans. In de zomermaanden is het hier druk met toeristen en dat is niet voor niks. Dit prachtige Hollandse plaatje is echt een must-do. Extra leuk is dat beide plekken gewoon gratis te bezoeken zijn. Kinderdijk is zelfs met de fiets vanaf Rotterdam te bezoeken. Je bent er in een uurtje en moet onderweg een pontje nemen. Hollandser dan met de fiets naar de molens wordt het niet snel!

Op kastelentocht in eigen land

Van het marmeren Paleis op de Dam tot het Koninklijk Paleis Het Loo tot het sprookjesachtige kasteel De Haar. Nederland staat vol prachtige kastelen en paleizen. Een deel daarvan is omgebouwd tot hotel of restaurant. Ook leuk, maar wij gaan natuurlijk voor die middeleeuwse vestingen of luxueuze droompaleizen in oude stijl. Eigenlijk zijn overal in Nederland wel mooie kastelen te vinden, dus maak er gelijk een toffe kastelentocht van en bezoek er meerdere.

Bezoek een van de Nationale Parken in Nederland

Nederland heeft 21 Nationale Parken. Hier vind je de mooiste natuur van Nederland. In de parken zijn alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur terug te vinden. Denk aan heide, zandverstuivingen, bossen, laagveen en de vennen. In Gelderland vind je het Nationale Park de Hoge Veluwe. Veel Nationale Parken in Nederland zijn gratig maar voor Nationaal Park de Hoge Veluwe betaal je een toegangsprijs van 10,95 euro. Je kunt hier niet alleen wandelen er is veel meer te doen. Op verschillende punten in het park vind je de bekende witte fietsen. Met deze fietsen heb je de mogelijkheid om verschillende routes te fietsen. Naast de adembenemende mooie natuur in het Nationale Park de Hoge Veluwe is er meer. Zo kun je een bezoek brengen aan het Jachthuis Sint Hubertus of het Kröller Müller museum. Toe aan een pauze? Ook daar is aan gedacht. Er is een groot gedeelte met verschillende restaurants waar je een hapje kunt eten en drinken.

Maak een citytrip  

Waarschijnlijk ben je al regelmatig naar het buitenland geweest voor een citytrip. Maar heb je de bekende of onbekende Nederlandse steden al eens bezocht? Bezoek één van de mooie steden in Nederland zoals historisch Haarlem met hofjes en sfeervolle straatjes, pittoresk Delft vol kerken en haast Amsterdamse grachten, verrassend Arnhem bij de Veluwe of het hoge Groningen met al die hippe hotspots. Speur voor je bezoek aan de stad het internet af als een echte toerist. Maak een lijstje van leuke museums, leuke restaurants en schattige winkeltjes. We garanderen je een echt vakantie gevoel.” 

Heb jij één van de tips voor een leuk uitjes in Nederland gevonden en wil jij het dagje weg combineren met een nachtje op weekendje weg? Hier vind je een overzicht met de leukste vakantiehuisjes in Nederland!

Een reactie op “8x tips voor toffe uitjes in Nederland

  1. Pingback: Huur een tiny house met jacuzzi op de Veluwe bij Berkenrhode - Reisplaatje

Reacties zijn gesloten.