5x fietstochten in de Betuwe: ontdek de fruitgaarde van Nederland

Tips voor fietstochten Betuwe

Als je zelf bent opgegroeid in de Betuwe mag een artikel over de mooiste fietsroutes in de Betuwe natuurlijk niet ontbreken. Op een zonnige dag is het een gezellige drukte met fietsers die genieten van alles wat de Betuwe te bieden heeft. Denk aan uitgestrekte boomgaarden, kronkelende rivieren en pittoreske dorpjes. Of je nu een weekendtrip op de planning hebt staan of een langere vakantie in eigen land, de Betuwe zal je verrassen. Hier zijn vijf fietstochten die geweldig zijn om te volgen!
 

Bloesemroute (perfect in april en mei)

Stap in Geldermalsen op je fiets en volg de Linge richting Tiel. Fietsen tijdens het bloesemseizoen is een belevenis op zich; je waant je in een kleurrijke droom vol bloeiende takken. Halverwege je tocht is het een goed idee om even te stoppen bij Fruitbedrijf Hoekstra in Buren voor een verse fruitsmoothie. Op fietsavontuur met de kids? Parkeer de kinderfiets even en ontdek samen het Avonturenland in Maurik!

Lingeroute

Een tocht van ongeveer 70 km die je langs de rivier de Linge voert. Start in Geldermalsen en laat je leiden langs schattige plaatsjes zoals Asperen en Heukelum. Vergeet niet een tussenstop te maken bij De Glasblazerij in Leerdam. En voor de kleintjes is het Dierenparkje Heukelum zeker een bezoekje waard.

Fortenroute

De geschiedenis van de Betuwe is rijk en dit ervaar je het beste met de 40 km lange Fortenroute. Je fietst langs indrukwekkende locaties zoals Fort Everdingen en Werk aan het Spoel. Een welverdiende pauze neem je bij Fortbrouwerij Duits & Lauret met een ambachtelijk biertje. En als educatieve afsluiter voor de jongeren is GeoFort in Herwijnen een toplocatie.

Eiland van Maurik

Begin je route van 50 km in Tiel en verken het waterrijke gebied van het Eiland van Maurik. Voor de durfallen onder ons is het Watersportcentrum Eiland van Maurik een heerlijke plek voor wat actie op het water. Voor de kinderen is er een grote speeltuin waar ze naar hartenlust kunnen spelen.

Streekproductenroute

Ben je een culinaire liefhebber? Dan is deze 45 km lange tocht perfect. Onderweg kun je smullen van de streekproducten, zoals bij Boerderij De Kikker in Dodewaard. En voor een sfeervolle afsluiting is de Culemborgse theetuin, waar zowel jong als oud kan genieten van een high tea, de ideale plek.