Top 10: Leuke reisboeken tips voor avontuurlijke backpackers

Leuke reisboeken voor avontuurlijke backpackers, top 10

Wanneer je bij iemand thuiskomt en je bekijkt de boekenplank, weet je direct wat iemand zijn passie is. In ons geval, staat de hele boekenplank vol met boeken die te maken hebben met reizen. Als jij een reisliefhebber bent, mogen deze leuke reisboeken voor avontuurlijke backpackers niet ontbreken in jouw boekenkast. Ben jij op zoek naar een reis cadeau voor jezelf? Of ben jij op zoek naar een cadeau voor een reisliefhebber? Wij hebben een lijst gemaakt met tips voor inspirerende boeken over reizen voor solo reizigers, avontuurlijke backpackers en de flashpacker!

#10 Tips voor leuke reisboeken voor avontuurlijke backpackers en wereldreizigers

#1 Verliefd op Nederland

Zeker in deze tijd is het boek ‘Verliefd op Nederland’ een musthave en daarom extra leuk om cadeau te doen. De naam zegt het al, dit toffe reisboek staat in het teken van Nederland. In het boek Verliefd op Nederland lees je alles over de mooiste, meest bijzondere én onbekende plekjes in Nederland. Het laat je ons eigen land op een andere manier bekijken en daagt je uit om wat vaker een mini break, dagje uit of vakantie in Nederland te plannen. Het leuke aan dit reisboek is dat wij zelf meegewerkt hebben als fotograaf. Als je het boek doorbladerd kom je ons vanzelf tegen. Wist je dat Roëll weer een boek aan het schrijven is? Het boek heet ‘Verliefd op Europa,’ en is al te pre-orderen.

#2 Backpack bestemmingen

Dit is het ultieme boek voor backpackers. De mooiste reizen voor backpackers komen in het boek Backpack Bestemmingen aan bod. De must sees van 23 bijzondere landen van over de hele wereld worden in dit boek beschreven. Van de mooiste plekjes in Thailand tot een roadtrip door IJsland en wekenlang rondtrekken door het imposante Zuid-Afrika. Een leuk reisboek vol inspiratie voor zowel de budgetreiziger als de flashpacker.

#3 Bucketlist reizen

Er zijn van die reizen die écht thuishoren op de bucketlist. Bucketlist reizen neemt je mee naar 25 bestemmingen van dit soort bucketlist reizen. Van een roadtrip langs de mooiste plekken in Canada tot struinen over de Soeks in Marrakesh en het beklimmen van actieve vulkanen op Hawaï. Het boek staat boordevol handige tips, praktische informatie en inspirerende foto’s. Na het lezen van dit boek wil je direct je koffer inpakken en gaan!

Ps. dit boek is gratis te lezen door Kobo Plus abonnees.

#4 Take A Break

Take a Break is hét boek als je van plan bent om voor een langere tijd te gaan reizen. Sara van Geloven vertelt je alles over de verschillende soort reizen die je kunt maken en welke bestemmingen wat te bieden hebben. Het boek staat vol met praktische tips zoals een checklist voor je wereldreis, concreet spaarplan en een paklijst. Daarnaast staat het boek vol met interviews met inspirerende reizigers zoals Liesbeth Rasker en Tom Ground. Kortom, in dit boek lees je alles voor jouw ultieme wereldreis, sabbatical of tussenjaar.

Ps. dit boek is gratis te lezen door Kobo Plus abonnees.

#5 Ultimate Travelist

500 plekken over de hele aarde die gerankt zijn door experts, dat is wat je in Lonely Planet’s Ultimate Travelist kunt vinden. Van toeristische trekpleisters tot hidden gems. Ons eigen kikkerlandje Nederland staat er zelfs met 5 mooie plekken in! We verklappen alvast wat op plek 1 staat: Angkor Wat in Cambodja. Het boek is niet alleen leuk om door te bladeren, maar is ook een leuk koffietafel boek voor reisliefhebbers. Er is sinds kort ook een deel 2 verkrijgbaar!

#6 Solo reizen

Denken we aan solo reizen, dan denken we aan Liesbeth Rasker. Liesbeth heeft al haar kennis en liefde in het boek Solo reizen gestopt. De eerste hoofdstukken gaan over bestemmingen dicht bij huis en wordt al snel opgevolgd door bestemmingen verder weg. In het boek staat uitgebreid beschreven hoe om te gaan met bepaalde dingen waar je tegenaan loopt als je solo reist. Denk aan hoe zorg je voor veiligheid, hoe ga je om met eenzaamheid en hoe leer je nieuwe mensen kennen. Dit reisboek is een must-have als je alleen op reis wilt en een avontuurlijke backpacker bent! Maar, ook zeker voor alle andere reizigers, want het boek staat vol met mooie bestemmingen, handige tips en leuke verhalen.

Ps. dit boek is gratis te lezen door Kobo Plus abonnees.

#7 ReisReport Nederland

Met ReisReport ontdek je 20 bijzondere regio’s in Nederland voor een dag uit, weekend weg of een lange vakantie in Nederland. Ontdek cultuur, natuur en mooie dorpjes. Plekken waar je zelf nog nooit aan gedacht had, het bestaan niet van wist en die je zonder deze gids nooit was gaan ontdekken. Met dit boek wordt een vakantie in eigen land interessanter en verrassender dan ooit.

#8 The Best Place to be Today

Waar in de wereld zou je vandaag moeten zijn? Het boek The best Place to be Today neemt je 365 dagen van het jaar mee over de wereld en verteld waar jij op dat moment het beste kunt zijn. De Wadi Rum woestijn ontdekken doe je bijvoorbeeld het beste rond 20 mei en de cenotes in Mexico zijn op hun mooist rond 9 november. Wij gebruiken het boek als we van plan zijn rond een bepaalde periode op reis te gaan, we kijken dan in het boek waar we op dat moment het beste kunnen zijn en kiezen vaak een van de bestemmingen uit die in het boek staan rond die datum.  

#9 The Best Things in Life are Free

Laten we eerlijk wezen, het liefst reis je zo goedkoop mogelijk en geef je liever niet onnodig veel geld uit om het leuk te hebben. Het boek The Best Things in Life are Free heeft alle gratis activiteiten verzameld van over de hele wereld. In dit boek staat per stad beschreven wat er gratis te doen is. Zoals gratis museums, tours etc. Ook staat er duidelijk bij waar en hoe je hier gebruik van kan maken. Hoe handig? Je kunt met dit boek je reis leuker maar ook voordeliger maken!

#10 Beter op reis

Het boek Beter op Reis valt misschien niet direct onder deze categorie maar moet wat ons betreft zeker een plek krijgen in deze reeks met leuke reisboeken. Beter op Reis is geschreven door Viora en Joost, ook wel bekend als het Be More Unicorn koppel. Viora en Joost beschrijven het proces van de slopende ziekte leukemie, het herstel en hun ultieme droom van vrijheid: op wereldreis! Wij lazen het boek met tranen in ons ogen en de belangrijkste les voor ons: vier elke dag het leven!

Extra leuke reisboeken tip: Lonely Planet reisgidsen

Als er iets is, wat wij altijd mee op reis nemen is het de Lonely Planet gids over de reisbestemming. In de Lonely Planet staat alles beschreven wat je moet weten en het is ook nog eens een handig formaat om mee te nemen. Ook vinden wij het tof om ‘later als we groot zijn’ een kast vol met Lonely Planets te hebben van de bestemmingen waar wij geweest zijn.

Deze reisboeken zijn natuurlijk altijd leuk om cadeau te doen aan een reisliefhebber! Op zoek naar meer inspiratie voor een tof cadeau voor een reiziger? Hier delen wij 50+ cadeaus voor mensen die graag reizen!

Wat vond je van onze Top 10 ‘leuke reisboeken voor avontuurlijke backpackers?’ Ook onze tips lezen van mooie reisbestemmingen? Lees leuke reistips op onze blog!