VPN gebruiken op reis: voordelen + hoe het werkt!

VPN gebruiken op reis, wat is de beste en hoe werkt het?

Of je nu op de luchthaven, in een café of in je hotelkamer bent, vaak is het checken van de wifi-code het eerste wat je doet. Internet op reis is onmisbaar! Van het delen van vakantiefoto’s tot het zoeken naar reistips voor je volgende bestemming, een stabiele en veilige internetverbinding is een must. Maar wist je dat het gebruik van WiFi niet altijd veilig is op reis? In dit artikel delen we alles over een VPN gebruiken op reis. Van wat een VPN is tot aan hoe het werkt en welke VPN provider het beste is. Dit zijn onze tips en redenen om een VPN te gebruiken op reis!

Wat is een VPN?

Een VPN, oftewel Virtual Private Network, is een essentieel hulpmiddel voor reizigers. Maar wat is een VPN precies? Simpel gezegd, een VPN biedt een beveiligde verbinding tussen jouw apparaat en het internet, waardoor al het verkeer wordt beschermd tegen hackers en andere bedreigingen. Dit zorgt voor meer privacy en veiligheid, waar je ook ter wereld bent.

Tips en voordelen om een VPN te gebruiken op reis

Bescherming van je gegevens op wifi hotspots: Openbare wifi-hotspots in cafés, luchthavens en hotels zijn niet altijd veilig. Met een VPN wordt al je internetverkeer versleuteld, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt voor anderen om jouw gegevens te stelen. Het kan zomaar gebeuren dat een slimme nerd alles kan zien wat jij doet op je mobiel. Denk aan je opgeslagen wachtwoorden, bankgegevens en meer persoonlijke gegevens. Zeker wanneer je geldtransacties doet is een VPN gebruiken een must!

Toegang tot geo-beperkte inhoud: Wil je je favoriete films en series kijken terwijl je in het buitenland bent? Met een VPN kun je geografische beperkingen omzeilen. Door verbinding te maken met een VPN-server in het gewenste land, kun je genieten van geo-beperkte inhoud zoals streamingdiensten. Op die manier kan je vanuit het buitenland alsnog Netflix en Videoland kijken, heerlijk!

Omzeilen van censuur: Sommige landen (zoals China) hanteren internetcensuur, waardoor bepaalde websites en diensten niet toegankelijk zijn. Met een VPN kun je deze censuur eenvoudig omzeilen door verbinding te maken met een server buiten het betreffende land.

Bespaard geld: Door gebruik te maken van een VPN kun je soms geld besparen op online aankopen. Sommige websites passen hun prijzen aan op basis van je locatie of apparaat. Door je locatie te verbergen met een VPN, kun je mogelijk toegang krijgen tot lagere prijzen voor vluchten, accommodaties en andere producten en diensten. Zo betalen wij de helft voor een Canva Premium abonnement dan wat in Nederland gevraagd wordt.

Welke VPN is het beste en betrouwbaar?

Bij het kiezen van een VPN voor op reis is het belangrijk om te letten op veiligheid, serverlocaties, snelheid en compatibiliteit met je apparaten. Kies een VPN-provider met een strikt geen-logbeleid en sterke versleutelingstechnologieën. Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld en daarom hebben wij onderzocht en ervaren wat de meest betrouwbare en beste VPN voor op reis is. Uit vrijwel elke test komt NordVPN het beste uit de test. Tijdens onze wereldreis hebben wij NordVPN altijd gebruikt. Omdat we het eerder nooit hadden gebruikt wisten we niet goed hoe het werkte maar zodra je het eenmaal gebruikt spreekt het voor zich. Vaak heeft NordVPN goede acties waardoor het per maand maar €4,- kost. En dat is het zeker waard als je je bedenkt dat je hierdoor je belangrijke gegevens privé houdt.