Overnachten in Vaals in Limburg bij Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

Overnachten in Vaals bij Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

In Nederland een weekend weg en het gevoel hebben alsof je in het buitenland bent? Dat kan in het Limburgse Vaals! Dit pittoreske dorpje ligt in de glooiende heuvels van Zuid-Limburg. De schilderachtige omgeving met zijn prachtige wijnvelden maakt dit een geweldige bestemming om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur zonder dat je de grens over hoeft. Als kers op de taart kun je hier verblijven bij het indrukwekkende Bilderberg Kasteel Vaalsbroek. Een historisch kasteel dat je terugvoert naar vervlogen tijden en tegelijkertijd voorziet van alle moderne luxe. Lees verder voor onze tips om te overnachten in Vaals inclusief mijn ervaring bij Bilderberg Kasteel Vaalsbroek en wat te doen in de omgeving!

Overnachten bij Hotel Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

Bij aankomst bij Bilderberg Kasteel Vaalsbroek sta je gelijk versteld van de prachtige lange oprijlaan naar het kasteel toe. Het kasteel komt uit de 15e eeuw en het voelt alsof je een sprookje instapt. De kamers bevinden zich in een bijgebouw waarbij je uitkijkt over de groene omgeving. Ik vond het fijn dat je een eigen balkon hebt en een heerlijke douche met Rituals producten. Zelf verbleef ik in een wat verouderde kamer, maar er zijn ook compleet gerenoveerde kamers met een eigentijdse look!

Voor het eten hoef je de deur niet uit want er is een restaurant waar je kunt genieten van een 3-gangen diner of neem plaats op het terras bij de bistro voor een borrel. In de ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd in het kasteel.

Grote kans dat je ontspannen naar huis gaat want er is ook nog een zwembad, sauna en gym waar je gratis gebruik van kunt maken. Eventueel kan je een ontspannen massage bijboeken. Voor de sportieve gasten zijn er tal van wandel-en fietsroutes die je door het adembenemende landschap van Zuid-Limburg voeren. Zelf besloot ik voor het ontbijt een rondje te gaan hardlopen terwijl de zon opkwam en ik de vogels hoorde fluiten, magisch!

Speciale Arrangementen om bij te boeken

Het hele jaar door zijn er speciale arrangementen om je verblijf net dat beetje extra te geven. Ik koos ervoor om het Midzomer Arrangement te boeken. Hierbij zat een heerlijk ontbijt, een dinercheque, een zomerse cocktail en een Rituals zomerpakket bij. De 11 hotels in Nederland bieden allemaal een speciaal arrangement aan met iets wat aansluit op de regio. Denk bijvoorbeeld aan culinaire arrangementen met lokale specialiteiten of wellnessarrangementen voor ultieme ontspanning.

Tips om te doen in Vaals en omgeving

Overnachten in Kasteel Bilderberg is geweldig, maar het is vooral de omgeving die de grootste reden is om een nachtje te boeken. De omgeving van Vaals is namelijk prachtig! Met de glooiende heuvels en wijnvelden voelt het net alsof je in Italiรซ bent. Een van de must do activiteiten in Vaals is om de 11 kilometer lange Route des Vins te wandelen. De wandelroute voert je door het glooiende landschap met wijngaarden. Bezoek onderweg zeker Domein Holset. Een lokale wijngaard waar je tijdens de rondleiding meer leert over de wijnproductie. Zelf volgde ik de rondleiding en proeverij wat een geweldige ervaring was! Natuurlijk kan je ook binnenstappen om een mousserende wijn te drinken in de prachtige tuin. Ik heb heel wat verschillende wijnen mogen proeven en de rosรฉ was mijn favoriet. Dit is zonder twijfel iets wat je moet doen in Vaals en omgeving!

Andere leuke dingen om te doen in Vaals

  • Een stop bij het drielandenpunt
  • De stad Maastricht
  • De grens over naar Aken
  • Beklim de Wilhelminatoren
  • Limburgse vlaai eten bij Brasserie Lodge
  • Lunchen bij Loods81

Ontdek meer over Nederland

bestemming banner afbeelding
Winkelwagen
Scroll naar boven