Roadtrip langs de oostkust van Australie: dit mag je niet missen!

Whitehaven, beach, australie, roadtrip

Wij hebben 1,5 jaar geleden van onze droom werkelijkheid gemaakt en hebben onze tickets naar Australië geboekt. Wij hebben voor deze roadtrip langs de oostkust van Australië een maand uitgetrokken en een prachtige route afgelegd van Cairns naar Sydney. In deze blog neem ik jullie graag mee in mijn reis en wil ik mijn ervaringen delen. De hoogtepunten voor een onvergetelijke reis vind je in deze blog.

Start in Cairns

Wij zijn onze reis gestart in Cairns. Cairns ligt in het noorden van de Oostkust. Wij hebben er bewust voor gekozen om in Cairns te starten. Om na een lange reis in een drukke stad als Sydney aan te komen vonden wij niet ideaal. Daarom hebben we gekozen om ons avontuur in Cairns te starten. Wat wij bijzonder vonden waren de lagoons midden in Cairns. Dit zijn grote openbare zwembaden midden in de stad. Bijzonder om te zien en heerlijk om hier lekker een middagje te vertoeven. Het is een mooie route om langs de openbare lagoons naar de haven van Cairns te wandelen en de dag af te sluiten bij de Chinese Market. Je stapt hier in een wereld vol met kraampjes en massages, maar bovenal heerlijk eten!

Een boottocht naar het Great Barrier Reef

Vanuit Cairns hebben wij een boottocht gedaan naar het Great Barrier Reef om hier te kunnen snorkelen. Dit was adembenemend mooi en zeker iets wat je niet mag missen tijdens je reis. De route is prachtig en je krijgt een lekkere lunch aan boord. Het water is kraakhelder en het snorkelen was onwijs gaaf. Wij hebben de trip gedaan met Passions on Paradise en dit is zeker een aanrader.

Hiken door Cape Tribulation

In Cairns hebben wij onze auto gehuurd voor drie weken. We zijn via de prachtige route ‘’Captain Cook Highway’’ naar Cape Tribulation gereden. Alleen deze route is al adembenemend mooi en biedt veel gelegenheden om te stoppen bij uitkijkpunten. Cape Tribulation is het oudste regenwoud ter wereld en ligt in het Daintree Forest. Cape Tribulation biedt veel mooie wandelroutes. Wij hebben de Dubuji boardwalk gelopen. De Dubuji boardwalk brengt je via regenwouden ineens op parelwitte stranden. Hier kun je prachtig zwemmen in bronwater midden in het woud. Het is ook zeker aan te raden om vanuit Cape Tribulation de krokodillentour te doen. Het is geen garantie dat je krokodillen spot, maar desondanks een hele gave ervaring die zo’n 2 uur duurt. Wat wij een prachtig uitkijkpunt vonden was Walu Wugirriga, hier kijk je helemaal uit over de regenwouden van Cape Tribulation.

Babinda Boulders & Josephine Falls

Als je net zoals ons vanuit Cairns naar Sydney reist, of andersom, is het zeker de moeite waard om bij de Babinda Boulders en bij de Josephine Falls te stoppen. De Babinda Boulders is een prachtig meer midden in een nationaal park waar je heerlijk een verfrissende duik kan nemen na een lange tocht in de auto. Er zijn mooie aangelegde wandelroutes en het is erg rustig wat een fijne bijkomstigheid is. De Josephine Waterfalls zijn ook een aanrader. Het is hier wel wat drukker met toeristen. Door een mooie route dwars door het woud kom je bij deze watervallen terecht. De rotswanden worden als glijbaan gebruikt wat ook tof is om te doen.  Verder kun je hier nog wandelend en klimmend via de rotsen de omgeving verkennen.

Vanuit Townsville is het ongeveer 20 minuutjes varen naar Magnetic Island. Dit eiland is erg gemoedelijk en
er hangt een prettige sfeer. Aan het strand is een minimarkt te vinden waar onder andere een Nederlandse
vrouw staat met een poffertjes kraam. Toch bijzonder aan de andere kant van de wereld! Een aanrader om te doen op Magnetic Island is de Forts Walk. Dit is een walk van ongeveer 5 kilometer waarbij je prachtige uitzichtpunten hebt en waar de kans erg groot is om koala's te spotten. Ga wel lekker op tijd, want anders is het veel te heet!

Island vibes op Magnetic Island

Vanuit Townsville is het ongeveer 20 minuutjes varen naar Magnetic Island. Dit eiland is erg gemoedelijk en er hangt een prettige sfeer. Aan het strand is een minimarkt te vinden waar onder andere een Nederlandse vrouw staat met een poffertjes kraam. Toch bijzonder aan de andere kant van de wereld! Een aanrader om te doen op Magnetic Island is de Forts Walk. Dit is een walk van ongeveer 5 kilometer waarbij je prachtige uitzichtpunten hebt en waar de kans erg groot is om koala’s te spotten. Ga wel lekker op tijd, want anders is het veel te heet!

Hét hoogtepunt: Whitsunday Island
Dit is echt in 1 woord MAGISCH! Wat een geweldige trip en voor mij was dit veruit het hoogtepunt van de
reis. Ik zou ook echt aanraden om deze trip met ‘Ride to Paradise’ te doen met als opstap in Airlie Beach.
Alles is top geregeld en je komt er niks te kort. Het is een prachtig resort pal aan het water waar alleen
de mensen van de trip zitten dus je komt er echt tot rust. Er wordt heerlijk eten bereid gedurende de hele
trip en het is echt even luxe genieten van al het moois. Tijdens deze trip ga je met een boot langs diverse
spots om te snorkelen. Elke spot is weer anders en je komt er zo veel moois tegen, van kleine visjes zoals
Nemo tot reuzenschildpadden. De laatste stop was bij het paradijs op aarde namelijk Whitehaven Beach.
Hier vind je de witte stranden, blauw water en een oase van rust.

Hét hoogtepunt: Whitsunday Island

Dit is echt in 1 woord MAGISCH! Wat een geweldige trip en voor mij was dit veruit het hoogtepunt van de reis. Ik zou ook echt aanraden om deze trip met ‘Ride to Paradise’ te doen met als opstap in Airlie Beach. Alles is top geregeld en je komt er niks te kort. Het is een prachtig resort pal aan het water waar alleen de mensen van de trip zitten dus je komt er echt tot rust. Er wordt heerlijk eten bereid gedurende de hele trip en het is echt even luxe genieten van al het moois. Tijdens deze trip ga je met een boot langs diverse spots om te snorkelen. Elke spot is weer anders en je komt er zo veel moois tegen, van kleine visjes zoals Nemo tot reuzenschildpadden. De laatste stop was bij het paradijs op aarde namelijk Whitehaven Beach. Hier vind je de witte stranden, blauw water en een oase van rust.

Back to basic op Fraser Island
Fraser Island is back to basic en een hele gave ervaring. Fraser Island hoort zeker op de lijst thuis als je in
Australië aan de Oostkust bent. Wij hebben deze trip gedaan met Dingo’s Adventure resort. Bij deze
organisatie start de trip in Rainbow Beach en vanuit daar ga je met 4x4 auto’s naar Fraser Island. Fraser
Island is echt bijzonder. Op Fraser Island zie je veel dingo’s, dit zijn wilde honden en hier moet je echt voor
uitkijken ook al zien ze er lief uit. Neem vooral goede schoenen mee op deze trip, want de slangen en
spinnen kunnen op de loer liggen. Met deze trip ga je langs een prachtig meer met helderblauw water waar
je kunt bijkomen van een heftige en wilde rit met de auto door de wouden. Op Fraser Island ligt ook
een indrukwekkend scheepswrak die met een gunstige stand van het water helemaal droog ligt. Wat ook een bezoek waard is zijn de Champagne Pools. Dit zijn stukjes zwemwater tussen de rotsen waarbij je prachtig uitzicht hebt over de zee. Op Fraser Island zijn meerdere kliffen die je kunt beklimmen om vervolgens vanuit deze hoogte reuzenschildpadden en haaien te spotten! Het bijzondere van Fraser Island is dat het veel mooie plekken heeft die je niet snel verwacht. Zo is het mogelijk dat je een walk doet over zandvlaktes en die je
ineens bij prachtige meren brengen.

Back to basic op Fraser Island

Fraser Island is back to basic en een hele gave ervaring. Fraser Island hoort zeker op de lijst thuis als je in Australië aan de Oostkust bent. Wij hebben deze trip gedaan met Dingo’s Adventure resort. Bij deze organisatie start de trip in Rainbow Beach en vanuit daar ga je met 4×4 auto’s naar Fraser Island. Fraser Island is echt bijzonder. Op Fraser Island zie je veel dingo’s, dit zijn wilde honden en hier moet je echt voor uitkijken ook al zien ze er lief uit. Neem vooral goede schoenen mee op deze trip, want de slangen en spinnen kunnen op de loer liggen. Met deze trip ga je langs een prachtig meer met helderblauw water waar je kunt bijkomen van een heftige en wilde rit met de auto door de wouden. Op Fraser Island ligt ook een indrukwekkend scheepswrak die met een gunstige stand van het water helemaal droog ligt. Wat ook een bezoek waard is zijn de Champagne Pools. Dit zijn stukjes zwemwater tussen de rotsen waarbij je prachtig uitzicht hebt over de zee. Op Fraser Island zijn meerdere kliffen die je kunt beklimmen om vervolgens vanuit deze hoogte reuzenschildpadden en haaien te spotten! Het bijzondere van Fraser Island is dat het veel mooie plekken heeft die je niet snel verwacht. Zo is het mogelijk dat je een walk doet over zandvlaktes en die je ineens bij prachtige meren brengen.

Koala’s spotten in Noosa National Park

Noosa heeft echt een fijne vibe en biedt veel gelegenheid tot prachtige wandelroutes en surfspots. Een kijkje nemen op de Eumundi Market is erg leuk. Dit is een grote markt met allerlei kraampjes waar je eten kan kopen, maar ook handgemaakte sieraden en zeepjes. Hier kan je uren ronddwalen langs de diversiteit van de kraampjes. Wij hebben een walk gedaan met als startpunt Noosa National Park. Deze route is echt aan te raden, want je ziet zoveel moois en is goed te doen als je minder ervaren bent. Deze route begint door de wouden, maar vervolgens loop je ook een stuk langs de kust om vervolgens weer naar boven te klimmen om bij prachtige uitkijkpunten terecht te komen waarbij je goed zicht hebt op de surfers. Wij hebben tijdens deze wandelroute een wilde koala gespot wat deze tocht extra bijzonder maakte!

Hippie en surfparadijs: Byron Bay
Op weg naar Byron Bay kan je een tussenstop maken bij Lone Pine Koala Sanctuary. In dit park kan je
knuffelen met kangaroos en koala’s. Wij hebben Byron Bay echt als thuiskomen beschouwd. De sfeer is hier geweldig en er zijn tal van leuke uitstapjes te doen. Het is er gemoedelijk om doorheen te wandelen en een fijne plek om een terrasje te pakken. Byron Bay is de placet to be om eens een surfles te volgens. In Byron Bay zitten veel authentieke winkeltjes. Wij hebben bijvoorbeeld onze eigen armbandjes gemaakt. Vanuit Byron Bay kan je ook gaan kajakken om dolfijnen te spotten of een mooie route afleggen met de auto langs de watervallen of de bekende watertoren.

Hippie en surfparadijs: Byron Bay

Op weg naar Byron Bay kan je een tussenstop maken bij Lone Pine Koala Sanctuary. In dit park kan je knuffelen met kangaroos en koala’s. Wij hebben Byron Bay echt als thuiskomen beschouwd. De sfeer is hier geweldig en er zijn tal van leuke uitstapjes te doen. Het is er gemoedelijk om doorheen te wandelen en een fijne plek om een terrasje te pakken. Byron Bay is de placet to be om eens een surfles te volgens. In Byron Bay zitten veel authentieke winkeltjes. Wij hebben bijvoorbeeld onze eigen armbandjes gemaakt. Vanuit Byron Bay kan je ook gaan kajakken om dolfijnen te spotten of een mooie route afleggen met de auto langs de watervallen of de bekende watertoren.

Sydney

Wat een stad! Wij hadden de stad veel drukker en chaotischer verwacht. Uiteindelijk vonden wij Sydney juist een gemoedelijke stad. Wij zijn begonnen met een bus tour door de stad zodat we alle hoogtepunten hadden gezien en ons daarna konden richten op de kleinere spots die we ook nog wilden zien. Het Sydney Opera House is natuurlijk dé trekpleister van Sydney. De sfeer die hier hangt is ook zo bijzonder en zeker iets wat je niet gemist mag hebben. Ook zijn wij naar een grote vismarkt gegaan. Dit is echt top voor de visliefhebber! Er zijn talloze kraampjes waarbij je allerlei vissoorten kan proeven. Ook de China Gardens hebben wij kunnen afstrepen van onze lijst. Deze tuinen waren veel mooier dan wij hadden verwacht. Het is echt een dorpje op zich midden in Sydney waarbij vele beekjes en bruggen zijn aangelegd voor de perfecte sfeer. Uiteraard moet je The Harbour Bridge ook gezien hebben, maar deze kan ook niet echt missen als je in Sydney bent! Wij zijn ook nog langs Bondi Beach geweest waar we lekker een middagje hebben gelegen. Wij vonden het erg leuk, maar niet persé noodzakelijk.

Hiken in de Blue Mountains
Als je in Sydney bent dan mag je een trip naar de Blue Mountains echt niet overslaan! Wat een mooie tocht
is dit en wij hebben onze ogen uitgekeken. Onderschat de route niet, want hij is best heftig. Wij hadden wel
de pech dat het die dag regende en dat zorgde ervoor dat niet alle uitkijkpunten even helder waren. Desondanks was het schitterend. Via steile trappen daal je helemaal af naar beneden waar je zicht hebt op
de waterval vanuit onder gezien. Tijdens deze trip stop je het grootste deel van de tijd bij de Blue Mountains, maar er is ook een stop ingelast om de drie gezusters te kunnen spotten.

Hiken in de Blue Mountains

Als je in Sydney bent dan mag je een trip naar de Blue Mountains echt niet overslaan! Wat een mooie tocht is dit en wij hebben onze ogen uitgekeken. Onderschat de route niet, want hij is best heftig. Wij hadden wel de pech dat het die dag regende en dat zorgde ervoor dat niet alle uitkijkpunten even helder waren. Desondanks was het schitterend. Via steile trappen daal je helemaal af naar beneden waar je zicht hebt op de waterval vanuit onder gezien. Tijdens deze trip stop je het grootste deel van de tijd bij de Blue Mountains, maar er is ook een stop ingelast om de drie gezusters te kunnen spotten.

De Oostkust biedt zoveel moois en elke plek is weer uniek. Met bovenstaande tips moet het jullie zeker lukken om er een onvergetelijke reis van te maken. Voor mij is Australië echt een ervaring om nooit meer te vergeten!