Whitsundays Australië bezoeken: tips voor de ultieme zeiltocht

Whitsundays bezoeken in Australië Tips

Als je ons vraagt naar het hoogtepunt van onze roadtrip langs de oostkust van Australië, dan is dat zonder twijfel de 3-daagse zeiltocht waarbij we de Whitsundays bezochten. Dit paradijs met witte zandstranden en turquoise water trekt reizigers aan die houden van zon, zee en vooral avontuur. Voordat de boottocht begint, is het handig om je goed voor te bereiden. Hoe kom je er? Welke boten zijn de beste keuze voor het verkennen van de Whitsundays? We gaan je alles vertellen, inclusief onze persoonlijke ervaring met de 3-daagse zeiltocht met Prosail. Bereid je voor met onze tips voor het bezoeken van de Whitsundays in Australië.

Tips voor het bezoeken van de Whitsundays in Australië

Hoe kom je op de Whitsundays?

Het vertrekpunt van de boottocht rondom de Whitsundays is Airlie Beach. Als je de route langs de Oostkust volgt, dan ligt Airlie Beach tussen Noosa en Cairns in. Reis je niet met een camper door Australië? Dan kan je vliegen op Prosperine Airport. Vanaf de luchthaven vertrekken shuttle bussen die je in 30 minuten naar Airlie Beach brengen.

Welke boten zijn het beste voor het bezoeken van de Whitsundays?

Er zijn een hoop verschillende boten waarmee je de Whitsundays kunt bezoeken en iedere boot is uniek. Wil je naast alle hoogtepunten bezoeken ook feesten? Of gaat jouw voorkeur uit naar ultieme luxe en zonnebaden op het dek? Om je een idee te geven van de mogelijkheden, delen we hieronder de beste boten om de Whitsundays te bezoeken.

Partyboot Atlantic Clipper: ben jij een backpacker pur sang? Aan koude alcoholische drankjes geen gebrek want op deze boot draait het niet alleen om de mooiste plekken zien maar ook om te feesten. Deze gigantische boot heeft zelfs een glijbaan, bubbelbad en springplank.

De powerplay: dit is een luxueuze catamaran waarbij je in twee dagen de hoogtepunten van de Whitsundays bezoekt.

Prosail: als je altijd al eens hebt willen zeilen, dan is Prosail waar je moet zijn. Er zijn drie verschillende boten, waarbij je met de Hammer twee nachtjes onderweg bent. Op de Condor en Broomstick breng je zelfs drie nachten op zee door. Deze boten zijn er voor de avonturiers die een gezellige tijd met elkaar willen hebben! Wij kozen voor de Condor en hadden de tijd van ons leven.

Zie je een meerdaagse boottocht naar de Whitsundays niet zitten of heb je er de tijd niet voor? Dan kan je er ook voor kiezen om een dagtrip te maken waarbij je Whitehaven Beach bezoekt en gaat snorkelen bij prachtige koraalriffen. Gebruik de code REISPLAATJE voor korting.

3 dagen zeilen met Prosail

Hoewel wij vooraf dachten dat alles tijdens de zeiltocht zou draaien om het bezoeken van de Whitsundays, was dat niet het geval. Drie dagen lang leef je in en om de boot. Iedereen heeft zijn eigen plek om te slapen. Toch besluiten de meeste mensen om op het dek te slapen op een matje of in een hangmat waarbij je wakker wordt wanneer de zon opkomt. Alleen dat is al een geweldige ervaring.

De dagen bestaan uit zeilen, hiken naar mooie viewpoints, snorkelen en uiteindelijk het bezoeken van Whitehaven beach. Toch is het niet alleen de omgeving die deze boottocht onvergetelijk maakt. Het is de ervaring die je deelt met andere reizigers. Het personeel zorgt ervoor dat er vanaf het begin een relaxte sfeer is en door samen het avontuur aan te gaan, ontstaat er een geweldige verbinding met elkaar.

Onze persoonlijke hoogtepunten waren dat we in het afgelegen Great Barrier Outer Reef mochten snorkelen en we onbeschrijfelijk mooi koraal en vissen hebben gezien. Wat we ook bijzonder vonden is dat wanneer het donker werd er haaien, baby schildpadjes en dolfijnen om de boot heen zwommen.

Wat kost een boottocht rond de Whitsundays?

Natuurlijk ben je benieuwd naar de kosten van de zeiltrip voor het bezoeken van de Whitsundays in Australië. De prijzen variëren afhankelijk van de boot en hoelang je gaat. De 3-daagse zeiltrip met Prosail kost €439,50 (korting met de code REISPLAATJE). Als je het bedrag ziet staan schrik je misschien van de prijs maar geloof ons, je krijgt er ontzettend veel voor terug en het is elke cent waard. Het is zeker dat je onvergetelijke herinneringen maakt en een ervaring krijgt die je nergens anders zult vinden.

De beste reistijd voor de Whitsunday eilanden

Hoewel de Whitsundays het hele jaar door prachtig zijn, zijn de maanden mei tot en met oktober de beste keuze. Het weer is mild, en tijdens deze maanden heb je kans om bultruggen te spotten tijdens hun migratie. De andere maanden zijn ook zeker mogelijk, alleen heb je iets meer kans op regen. Wij bezochten de Whitsundays in maart en hadden stralend weer. In het hoogseizoen, december en januari, is het juist druk. Dat betekent niet dat er meer boten zijn dan normaal, maar wel dat de populaire en beste boten al weken van tevoren volgeboekt zijn. Het vooruit boeken is het hele jaar door slim om te doen als je bepaalde wensen hebt.

Praktische tips voor het bezoeken van de Whitsundays

Nog even wat praktische tips die van pas komen voordat je de Whitsundays bezoekt. Van wat je moet meenemen tot aan hoe bepaalde zaken zijn geregeld.

  • Bereid je erop voor dat je niet comfortabel slaapt. Oordoppen en een oogmasker komen goed van pas.
  • Het eten aan boord is heel goed geregeld. Zo kregen wij uitgebreide borrelplanken, broodjes hamburger en nog veel meer lekkers. Je moet wel je eigen drankjes meenemen. Glas is niet toegestaan dus zorg ervoor dat je alcohol koopt in een zak.
  • Neem een herbruikbare waterfles mee zodat je deze regelmatig bij kunt vullen. Hydrateren is enorm belangrijk op de boot.
  • Zorg voor luchtige en lichte kleding, maar neem een verstje mee voor de koelere avonden.
  • Tijdens het kwallen seizoen moet je een stingersuit aan als je de zee in gaat. Tussen juni en oktober hoeft dat niet.
  • Goed om te weten is dat je niet bang hoeft te zijn voor haaien overdag. Zodra het gaat schemeren mag je het water niet meer in omdat dit het moment is dat haaien actief worden.

Wij vonden het bezoeken van de Whitsundays in Australië een hele vette ervaring. De combinatie van het leven op een zeilboot, de mensen met wie je hetzelfde avontuur deelt en de práchtige omgeving maken deze trip een must! Van plan om meer van Australië te zien? Bekijk dan ook onze andere tips voor Australië.