Goedkoop een camper huren in Australië, is dat mogelijk? Dat je een flink bedrag moet aftikken blijft een feit. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om te besparen op de camperhuur. Wij hebben ruim een maand langs de Oostkust van Australië gereisd en hadden er zonder twijfel nog maanden aan toe kunnen voegen. Met een camper reizen is dé ultieme manier om vrijheid te ervaren. Met onze handige tips om goedkoop een camper te huren in Australië willen we jou op weg helpen.
Juist door te reizen met een camper kun je op plekken komen waar je anders nooit zou komen en kun je het echte Australië ervaren. Je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt, en verder rijden als je ergens niet te lang wilt blijven. Het huren van een betaalbare camper in Australië kan echter een behoorlijke uitdaging zijn. In dit artikel delen we daarom handige tips om op een relatief goedkope manier een camper te huren in Australië. Daarnaast geven ook praktische adviezen en informatie over het huren of kopen van een camper, de verschillende soorten campers en hoeveel het huren van een camper kost. Lees snel verder voor onze tips voor een camper huren in Australië!
Kortingscode voor het huren van een camper in Australië
Voordat je verder leest willen we met je delen dat we jou korting mogen geven bij Dutchies Travel. Zij kunnen je helpen bij het boeken van een camper bij bekende camperverhuurders zoals Jucy en Travellers Autobarn. Als je een gratis reisplan aanvraagt kan je aangeven dat je ‘Via Reisplaatje’ komt en dan ben je zeker van de korting! Je geeft het aan bij ‘hoe ben je bij ons terecht gekomen’. De kortingscode REISPLAATJE is ook geldig voor alle activiteiten via Dutchies Travel. Profiteer er vooral van want een camper huren voor Australië is daardoor een stuk voordeliger.
Is het goedkoper om een camper te huren of kopen in Australië?
Je hoort vaak enthousiaste reizigers om je heen die ervoor kiezen om een camper te kopen, wat in Australië zelfs heel normaal lijkt te zijn. Maar wij vroegen ons af of het voordeliger is om een camper te huren of te kopen in Australië. Daarnaast willen we ook de voor- en nadelen van beide opties bekijken.
Voor- en nadelen van het kopen van een camper in Australië
- Op de lange termijn is het goedkoper dan huren
- Je kunt de camper helemaal naar eigen smaak aanpassen, met een likje verf of door het compleet om te bouwen.
- Het verzekeren van je eigen camper is goedkoper dan bij een gehuurde camper
- Het kopen en verkopen kost tijd, kan stressvol zijn en vergt veel uitzoekwerk.
- Alle benodigde spullen voor de camper moet je zelf aanschaffen.
- Je moet zelf het papierwerk regelen, zoals de verzekering, op naam zetten en de belasting. Dan hebben we het nog niet eens het vooraf uitzoeken hoe dit precies werkt.
- Als er iets kapot gaat, draai je zelf op voor de kosten.
Voor- en nadelen van het huren van een camper in Australië
- Je kun de camper online boeken en hebt verder geen zorgen over het kopen, verkopen, uitzoekwerk en onderhoud.
- Alles wat je nodig hebt, zit al in de camper. Je hoeft geen extra kosten te maken voor zaken zoals tafels, stoelen, pannen enzovoort.
- Op de lange termijn is het duurder om een camper te huren dan te kopen.
- De verzekering is duurder dan bij een gekochte camper
- Als je de camper in een andere stad wilt inleven dan waar je hem hebt opgehaald, moet je een ‘one way fee’ betalen.
Onze conclusie is dat als je slechts één maand door Australië gaat reizen, het niet perse voordelig is om een camper te kopen. Maar als je langer dan een maand gaat reizen, is het kopen van een camper zeker het overwegen waard.Het brengt wat extra gedoe met zich mee, maar het is uiteindelijk wel een stuk goedkoper.
Welke type camper huren in Australië?
Misschien is het kiezen van het juiste type camper voor je reis door Australië wel het meest uitdagende onderdeel. We kwamen er al snel achter dat de keuze vooral afhangt van je budget, de duur van je reis en het seizoen waarin je reist. Hieronder delen we de drie opties die vrijwel elke verhuurmaatschappij aanbiedt.
De camperauto
Dit is de ideale optie voor de budgetreiziger. Het is een grote auto die je aan het einde van de avond ombouwt tot slaapplek. Het keukentje is ingebouwd aan de achterkant. We kwamen deze optie regelmatig tegen tijdens onze reis, maar ontdekten al snel dat het niet ideaal is als het regent. Daarnaast kan de auto snel rommelig worden omdat je beperkte ruimte hebt en het kan enigszins claustrofobisch aanvoelen.
De campervan
Dit is een fijn tussenmodel waarin je net iets meer ruimte hebt dan in een camperauto. Je kunt redelijk rechtop staan en er is ruimte om binnen te zitten als het regent. Qua prijs zit het ook tussen de auto’s en buscampers in.
De buscamper
Dit is een grotere en langere bestelbus (zoals die van de bekende pakketbezorger) die is omgebouwd tot camper. Hierin heb je voldoende ruimte om rechtop te staan, veel opbergruimte, een buitendouche en een handige keuken achterin de bus. Het biedt allemaal net iets meer ruimte en comfort. Natuurlijk betaal je hier ook meer voor.
Na veel wikken en wegen kozen wij voor de Jucy Coaster. Deze camper was heerlijk ruim en we konden er zelfs in staan. Vooral omdat we naar regenachtige gebieden zouden reizen, vonden we het belangrijk om een plek te hebben waar we comfortabel binnen konden zitten. Daarnaast wilden we ook voldoende ruimte hebben om te kunnen werken. We waren tevreden met onze keuze, maar een nadeel was dat de camper vrij basic was uitgerust en de ruimte niet optimaal benut werd. Dat is begrijpelijk, aangezien het een gehuurde camper is. Pas wanneer je een bus van jezelf hebt, ga je de ruimte beter benutten waar mogelijk. Achteraf gezien hadden we het ook prima kunnen redden met een campervan!
Tip: tijdens onze roadtrip met de camper door Japan hadden wij de Kuga Campervan van Travellers Autobarn. Wij vinden dit een betere keuze dan de Jucy Coaster omdat deze wat compacter is terwijl je wel de mogelijkheid hebt om te staan. Daarnaast is het keukenblokje binnen en heb je geen last van de wind of regen.
Self-contained camper of een non-self contained camper huren in Australië?
De term “self-contained” heb je waarschijnlijk al vaak voorbij zien komen. Een self-contained camper betekent dat je zelfvoorzienend bent, met een mini-toilet en wateropslag aan boord. In Nieuw-Zeeland is dit een belangrijk aandachtspunt, omdat je daar niet mag wildkamperen als je niet self-contained bent. In Australië gelden er echter geen regels voor. Wij waren verrast over de overvloed aan douches en toiletten die we onderweg tegenkwamen. Vaak hoefden we niet eens te zoeken, en als dat wel het geval was, waren er handige apps om dit op te zoeken.
Onze ervaring is dat de toilet in de camper er voor de sier in zit. Een watertank is handig als je jezelf snel wilt afspoelen of geen zin hebt om naar water te zoeken. Hoewel het zeker handig kan zijn, is het geen must.
Wat kost een camper huren in Australië?
Hoeveel het kost om een camper te huren in Australië is afhankelijk van welk type camper je kiest, de reisperiode en de route die je wilt afleggen. Gemiddeld betaal je ongeveer 135 AUD / €85,- per dag voor een camperauto. Voor een groter model moet je al snel rekenen op zo’n 185 AUD / €116,- per dag. Hierbij tik je vaak ook nog een verzekering en one way fee bij af. Het huren van een camper is dan ook de grootste kostenpost als je een rondreis door Australië maakt.
Waar goedkoop een camper huren in Australië?
Aangezien het huren van een camper in Australië al prijzig is, is het verstandig om goed te vergelijken waar je het beste een camper kunt huren. Een handige tip is om de verschillende verhuurders en hun opties op te schrijven, zodat je ze visueel naast elkaar kunt vergelijken. De beste keuze hangt dan af van de prijs, wat je ervoor krijgt en de beschikbaarheid. Wij hebben ontdekt dat Jucy en Travellers Autobarn goed bij ons pasten. Omdat we twijfelden over welke optie het beste bij ons zou passen, hebben we contact opgenomen met Dutchiestravel. Het bleek dat we via hen goedkoper konden huren dan rechtstreeks bij de verhuurders zelf. De keuze om via hen te huren was dus snel gemaakt.
Een bijkomend extraatje vonden wij dat Dutchiestravel met ons meedacht om de beste camper voor onze reis te vinden. Zo konden we onze twijfels aan de kant zetten en een keuze maken. Als je bij het aanvragen van een gratis reisplan aangeeft dat je via Reisplaatje komt, krijg je korting op het huren van je camper.
Praktische tips voor onderweg
Als je er klaar voor bent om met een camper door Australië te reizen, zul je onderweg pas ontdekken hoe bepaalde dingen werken. Om je voor te bereiden, hebben we een aantal praktische tips verzameld voor jouw rondreis door Australië met de camper.