6 leuke tips om te doen in Port Macquarie in Australië

Wat te doen in Port Macquarie: tips en bezienswaardigheden

Port Macquarie, gelegen op ongeveer 4 uur rijden vanaf Sydney, is een absolute must-stop tijdens een rondreis met de camper door Australië. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen in Port Macquarie dat je er zeker één of meerdere dagen door wilt brengen. Na een bezoek aan de Hunter Valley, besloten wij naar Port Macquarie te gaan. We voelden ons gelijk op ons gemak door de relaxte, maar levendige sfeer. Hier zie je vroege ochtenden waarin Australiërs op pad gaan om te wandelen, te surfen of een rondje te rennen. Nieuwsgierig geworden naar wat dit dorpje zo leuk en speciaal maakt? Hieronder delen we onze tips met wat te doen in Port Macquarie in Australië.

6x bezienswaardigheden en wat te doen in Port Macquarie

Bezoek het Koala Hospital

Een hoogtepunt om te doen in Port Macquarie is het bezoeken van het Koala Hospital. Ondanks de borden langs de weg die suggereren dat je op elk moment een koala kunt tegenkomen, is het eigenlijk best lastig om ze vanuit de auto te spotten. Voor ons en vele andere reizigers is het vaak de eerste keer dat je deze schattige beestjes van dichtbij konden bewonderen. De koala’s hier zijn niet zomaar aanwezig; ze worden verzorgd in het ziekenhuis omdat ze bijvoorbeeld ziek zijn, aangevallen zijn door een hond of brandwonden hebben opgelopen tijdens een bosbrand. Het werk dat ze hier doen is bijzonder om te zien, en door de uitleg die je krijgt, besef je des te meer hoe belangrijk hun inzet is. Een bezoek aan het Koala Hospital in Port Macquarie is gratis, maar het is gebruikelijk om een donatie achter te laten om het werk te ondersteunen.

Port Macquarie Coastal Walk

Een bezoek aan Port Macquarie is niet compleet zonder de Coastal Walk. Deze prachtige 9 km lange route voert je langs acht prachtige stranden. Officieel begint de route bij Town Green en loopt tot aan Tacking Point Lighthouse. Maar je kunt ook halverwege beginnen, zoals bij Flynns Beach of Shelly Beach, omdat je dezelfde weg terug moet lopen. Tijdens de wandeling word je getrakteerd op adembenemende uitzichten, kliffen en stranden. En als je in het juiste seizoen bent, kun je zelfs groepen dolfijnen zien zwemmen. Omdat het overdag erg warm kan worden is het aan te raden om vroeg op pad te gaan. Onderweg zijn er verschillende punten om je waterfles bij te vullen. De Coastal Walk hiken is echt een van de dingen die je in Port Macquarie moet doen.

Tips Port Macquarie: Dolfijnen spotten bij de Lighthouse

Als je even geen zin hebt om te wandelen, is een rit naar de Lighthouse een prima alternatief. Niet alleen kun je genieten van een spectaculair uitzicht, maar je hebt ook nog eens de kans om dolfijnen en walvissen te spotten die regelmatig langs de vuurtoren zwemmen. In de periode van mei tot november heb je de meeste kans om deze prachtige dieren te zien omdat ze dan trekken naar warmer water om zich voort te planten.

Rainforest Boardwalk

Een andere leuke wandeling om te maken in Port Macquarie is de Rainforest Boardwalk, een route van slechts 1,3 kilometer. Wat deze wandeling zo bijzonder maakt, is dat je op 7 meter hoogte door het regenwoud loopt. Tijdens de wandeling kun je prachtige vogels tegenkomen, evenals hagedissen en zelfs pythons. Het regenwoud had een belangrijke betekenis voor de Aboriginals, aangezien ze de het gebied gebruikten om wapens te maken van het harde hout dat hier groeide.

Ontbijten bij de Brandwagon

Een superleuk tentje in Port Macquarie is de Brandwagon. Of het nu regent of de zon schijnt, er hangt altijd een gezellige sfeer. De Brandwagon is dé hotspot om binnen te lopen voor een vers ontbijt en koffie. Als je een rondreis met de camper maakt door Australië is dit ook een chille plek om je devices op te laden en eventueel gebruik te maken van het internet.

Tips voor campings in Port Macquarie

Heb je een camper gehuurd in Australië en reis je hiermee rond? Dan zal je ertegenaan lopen dat er in de buurt van Port Macquarie geen gratis kampeerplekken zijn. Een alternatief is er om, net als ons, een gokje te wagen en op een Day Use Areas te overnachten zoals bij Shelly Beach. Het is heerlijk om naar bed te gaan en op te staan met het geluid van de zee. Dit is natuurlijk geheel op eigen risico en het is wel aan te raden om wakker te zijn voordat de ranger zijn ronde doet. Toch liever op een camping staan? Dan is NRMA Port Macquarie Breakwall Holiday Park.