Nederlandse reisblogs: dit zijn de 15 leukste reisbloggers uit Nederland van 2024

Nederlandse Reisblogs van 2021 met oa. Reisplaatje

Een van de leukste dingen om te doen voordat je op reis gaat is je te verdiepen in de bestemming. Je gaat alvast verkennen wat de beste reisroute is en waar je graag zou willen overnachten. Het geeft je niet alleen voorpret maar je gaat daardoor ook nog eens voorbereid op reis waardoor je niet voor vervelende verassingen komt te staan. Je bent op zoek naar reistips van mensen die al op jouw bestemming zijn geweest. Om jou van een nieuwe dosis reisinspiratie te voorzien delen we de leukste Nederlandse reisblogs van bekende en onbekende reisbloggers uit Nederland. Want niet alleen via reisplaatje.nl lees je de beste reistips er zijn nog veel meer toffe reisblogs te ontdekken. Vind jij het heerlijk om het internet af te struinen voor de beste reistips? In dit artikel delen we de leukste reisbloggers uit Nederland van 2024!

Dit zijn de leukste Nederlandse Reisblogs met inspirerende reistips

#1 Reisplaatje.nl – Lisette en Robert-Jan

Ben je hier via Google terecht gekomen? Dan heb je misschien nog geen idee wie Reisplaatje is. Daarom trappen we deze lijst met de leukste Nederlandse Reisblogs af met onszelf even voorstellen. Wij zijn Lisette en Robert-Jan, twintigers en delen de beste reistips voor de avontuurlijke levensgenieter. Voor iedereen die op zoek is naar een portie vrijheid en die de meest waanzinnige plekken wilt ontdekken op de aarde. We voorzien je van praktische tips voor op reis en delen mooie reisroutes, fijne accommodaties en hippe food hotspots. Houd je net als ons ervan om je herinneringen vast te leggen? Al honderden reizigers bewerken hun foto’s dagelijks met onze presets. Hiermee bewerk je je reisfoto’s makkelijk en snel én zorg je ervoor dat je herinneringen beter overeenkomen met hoe jij het hebt gezien en beleefd. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op onze Instagram waar we dagelijks delen over onze wereldreis!

#2 Reisgenie.nl – Kimber en Saskia

Op Reisgenie.nl bundelen Saskia en Kimber hun liefde voor reizen, fotograferen en schrijven.  Op de website delen ze tips voor stedentrips naar bijna 70 steden. Ook vind je er praktische reisroutes voor meer dan 20 landen. Samen bezochten ze zo’n 50 landen en dus vind je op Reisgenie een oneindige hoeveelheid inspiratie voor je volgende reis of stedentrip. De artikelen zijn allemaal door Kimber en Saskia zelf geschreven waardoor je zeker weet dat alle verhalen gebaseerd zijn op eigen ervaringen.

#3 Meemetlee.nl – Leanne

Leanne blogt sinds maart 2020 op haar reisblog Meemetlee.nl. Ze is een 20-jarige biomedische wetenschappen studente en runde op haar twaalfde een succesvol beautyblog. Na een blogstop van een paar jaar begon het tóch weer te kriebelen. Beauty had haar interesse niet meer, maar reizen daarentegen wel. Van ongerepte natuur en bijzondere culturen kan ze geen genoeg krijgen, maar ook wordt ze enthousiast van mooie plekjes in Nederland. Daarom heeft ze Mee met Lee in het leven geroepen: een blog voor de reiziger die geen 365 dagen per jaar vakantie heeft! Ze schrijft over weekendjes weg, toffe uitjes en accommodaties en daarnaast kun je op haar reisblog terecht voor tips en praktische informatie over veel Europese bestemmingen. Kamperen is iets wat ze graag doet en daarom zijn er ook rondreizen met caravan en tips voor leuke campings in Nederland op haar blog te vinden.

#4 Explorista.nl – Milou

Explorista.nl is hét reisplatform voor vrouwen die van reizen houden. Of je nu van stedentrips in Europa houdt, een roadtrip door de Verenigde Staten plant, of droomt van een avontuurlijke rondreis in Azië: in de handige reisgidsjes op de site lees je de beste tips, inspiratie en reisroutes om jouw reisdromen waar te maken. Milou begon de website in 2013 als persoonlijke blog over haar reizen op een klein budget, en door de jaren heen groeide de website uit tot één van de grootse reisblogs van Nederland met meer dan één miljoen lezers per jaar. Inmiddels komen ook andere schrijvers aan het woord. Begin 2020 lanceerde Explorista een female only reisorganisatie:  Explorista Travel, waarbij je samen met een kleine groep andere vrouwelijke reizigers de meest inspirerende bestemmingen ontdekt.

#5 Whereshegoes.nl – Kirsten

Kirsten is gek op reizen, schrijven én fotografie. En wat ontstaat er als je deze drie passies met elkaar combineert? Een reisblog natuurlijk! Vanaf begin 2020 deelt Kirsten haar ervaringen via Whereshegoes.nl. Een website voor reisliefhebbers die van natuur én avontuur houden en net als Kirsten dolblij worden van bijzondere slaapplekjes. Ze schrijft over bestemmingen in zowel binnen- als buitenland, van micro-avonturen tot verre reizen, en over de leukste manieren om een gebied te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondreis door Sri Lanka in een TukTuk? Of van offroad rijden in een stoere 4×4 en tegelijkertijd de Veluwe ontdekken?

#6 Travelalut.nl – Maaike Lut

Op reisblog Travel a Lut van Maaike vind je tal van handige reistips en reisgidsen voor verschillende steden, nationale parken en gebieden, zowel binnen Europa als daarbuiten. Daarnaast worden hier de gaafste reisroutes en te gekke hidden gems uitgelicht. De website wordt aangevuld met mooie reisfoto’s, zodat je ook nog een beetje kan wegdromen.

#7 Travellust.nl – Lisette

Backpacken, roadtrippen, eilandhoppen of ‘gewoon’ een stedentrip? Op de Nederlandse reisblog Travellust.nl deelt naamgenootje Lisette inspirerende artikelen over bestemmingen in Nederland, Europa en daarbuiten! De blogs staan vol met praktische info zoals handige reisroutes, must do lijstjes, de mooiste hotels en andere uitgebreide tips voor het plannen van jouw reis. Lisette werkte lange tijd als criminoloog maar heeft in 2017 haar baan opgezegd om fulltime te gaan reisbloggen. Ze dwaalde al twee keer voor meer dan een half jaar door Zuidoost-Azië en vliegt regelmatig de hele wereld over voor haar blog, op zoek naar de mooiste plekjes. Daarom vind je op Travellust blogs over de meest uiteenlopende bestemmingen zoals Myanmar, New York, IJsland, Nicaragua, Griekenland, de Antillen, Thailand, Jordanië, Qatar en Lapland

#8 Solontravel.nl – Lonne Rijvers

In je eentje op wereldreis… droom jij er ook van? Lonne stopte met dromen en maakte er werkelijkheid van! En zo ontstond Solontravel.nl. Solo en Lon(ne). Ze is dol op avontuur, zoekt graag haar grenzen op en schrijft hierover op solontravel.nl Je vindt er dus reisverhalen, -routes en -tips om jouw (solo)reis nét wat onbezorgder te maken. Los van het inspireren en informeren op mijn blog, kan Lonne nu ook reizen samenstellen en boeken als jouw persoonlijke reisspecialist. Reizen is een feest en Lonne helpt je daar maar al te graag mee.

#9 Kikimultem.com – Kiki Multem

Beste tips voor reizen krijg je van deze bloggers

Kiki Multem is fotograaf en reisliefhebber die al haaravonturen deelt op haar Nederlandse reisblog kikimultem.com. Haar blog staat vol persoonlijke reisverhalen en tips. Of je nou gaat skiën in de Alpen of een stedentrip naar New York aan het plannen bent, hier vind je artikelen vol inspiratie. Kiki haar blog is een verzameling van allerlei herinneringen en tips met een liefde voor reizen. Naast reizen deelt zij ook lekkere recepten met wereldse invloeden en fotografie tips.

#10 Reiswijven.nl – Marcella

Reiswijven.nl is een Nederlandse reisblog en -community voor en door Nederlandse reizigsters, opgericht door Marcella. De titel is voor een enkeling misschien een tikkeltje gewaagd, maar voor Marcella past dit perfect bij wie ze zijn. In 2019, terwijl Marcella aan de andere kant van de wereld aan het reizen was, begon Reiswijven als Instagram account waarop ze foto’s deelden van Nederlandse reizigsters. Zo ontstond als snel reiswijven.nl. Via deze blog deelt ze samen met 4 enthousiaste meiden al hun reistips, reisroutes en bijzondere ervaringen voor zowel binnen- als buitenland. Ze hopen in de toekomst nog veel reizigers te kunnen inspireren en informeren om allemaal hun dromen achterna te reizen!

#11 Reisstel.nl – Erik en Lisa

Lisa en Erik hebben alles achter gelaten om hun droom waar te maken. Fulltime reizen. Dit gunnen ze jou ook en daarom delen ze hun ervaringen, reistips en reisroutes op het gebied van backpacken, vanlife en het maken van een wereldreis via hun reisblog reisstel.nl. In 2018 reisden ze samen 3 maanden door Zuid-Amerika gereisd en raakten ze besmet met het reisvirus. Eenmaal thuis was hun droom dan ook geboren: het maken van een wereldreis. Zo gezegd, zo gedaan. Nog geen 2 jaar later verkochten ze hun huis in Bussum, zwaaiden ze hun werkgevers gedag en begonnen in januari 2020 aan onze wereldreis. Erik en Lisa maakten een waanzinnige roadtrip door Europa met hun camper Fred en zijn nu op zoek naar hun eigen Italiaanse stekje om dat om te toveren tot een B&B.

#12 Heyfrits.nl – Manon

Hey Frits is de blog van Manon. Op haar reisblog vind je de leukste tips voor hotspots in binnen- en buitenland. Naast cityguides vind je hier mooie, bijzondere en betaalbare accommodaties om te overnachten, neemt ze je mee naar de leukste plekken in Nederland én schrijft ze over bestemmingen ver weg. Reisroutes, must-sees en handige tips per bestemming aangevuld met mooie fotografie.  

#13 Sherulestheglobe – Sharella

Van de mooiste tropische bestemmingen tot aan de grote drukke steden en robuuste natuurgebieden. Op sherulestheglobe.nl vind je veel handige informatie zoals reisroutes, reistips en onontdekte plekjes waar je de drukte kunt ontwijken. Door stewardessen speciaal geschreven voor de reislustige liefhebbers. Hun motto? ‘Sharing is caring’ om jouw reisvoorbereidingen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door alle ervaringen kunnen deze meiden je precies vertellen welke gadgets/spullen je zeker mee moet nemen in je handbagage en wat nou het geheim is om zoveel mogelijk spullen in je backpack of koffer te kunnen inpakken. 

#14 Foodtravelphotography – Bianca

De nuchtere en tikkeltje eigenwijze Bianca schrijft al 6 jaar lang met plezier op haar reisblog Foodtravelphotography.com. Ze is dol op de natuur, wildlife, winter, Zweedse kaneelbroodjes en risotto. Op haar 18e ging ze voor het eerst alleen op reis en studeerde zelfs in Spanje. Inmiddels is ze fulltime reisblogger. Op Food Travel Photography vind je allerlei reistips, van Maleisië tot Egypte, Costa Rica, Portugal en de Dolomieten. Van roadtrip routes, de lekkerste culinaire adresjes, wandelingen en bezienswaardigheden, alles aan de hand van zelfgeschoten foto’s.

#15 Aap Noot Reis – Renee

Renee is een echte doorgewinterde reiziger. In 2013 reisde ze al solo de wereld rond, later verhuisde ze tijdelijk naar Lissabon en in 2020 vertrok ze samen met haar verloofde op wereldreis. Alle highlights, hidden gems en de lekkerste restaurantjes die ze onderweg tegenkomt deelt ze op Instagram, op aapnootreis.nl en in de door haar geschreven reisgidsen. Als je denkt dat je het alleen met de geschreven tips moet doen, dan heb je het mis! Renee is naast reisblogger ook reiscoach en helpt jou graag op weg. Jij kunt lekker achterover gaan zitten en Renee? Die regelt je hele reis!

#16 Reisverslaafd – Bart en Chantal

Met ruim 60 landen op de tellen kun je Chantal en Bart met recht ‘reisverslaafd’ noemen. Het avontuurlijke stel lieten in 2020 alles in Nederland achter om te emigreren naar het tropische Bonaire. Samen met hun twee honden bewandelen ze een avonturenpad. Via Reisverslaafd.com hopen ze jou te inspireren om je droomleven te leven.

#17 Just Go Global – Kimberley

Op justgoglobal.nl combineert reisblogger Kimberley Griffioen haar passie voor reizen met fotografie en schrijven. Je leest hier alles over uiteenlopende bestemmingen, accommodaties en reizen: van de Caribbean tot Azië en van Zuid-Afrika tot Finland. Variërend van stedentrip of zonvakantie tot rondreis. Soms samen, maar vaak ook alleen. Altijd op zoek naar bijzondere landen, culturen en ervaringen.
Met inmiddels meer dan 40 landen op de teller heeft Kimberley een rugzak vol reiservaring. Haar website is dan ook hét startpunt voor informatie en inspiratie voor het plannen van jouw volgende reis.

#18 Groetjes uit Verweggistan – Manouk

Manouk is een dertiger met een groot hart voor cultuur. Met een studie geschiedenis en een baan in een museum omringt ze zichzelf er het liefst altijd mee. Maar haar liefde voor reizen is misschien wel nóg groter. En zo ontstond in 2016 Groetjes uit Verweggistan! Sindsdien schrijft ze voor reizigers die houden van cultuur en geschiedenis, gecombineerd met mooie natuur en fijne wandelingen. Elk jaar maakt ze een mooie reis door Europa, met auto en kampeerspullen. Hierin bezoekt ze landen vol geschiedenis zoals Spanje en Italië, maar kiest ze ook voor minder bekende landen als Slowakije, Montenegro of Denemarken. Manouk schrijft praktische gidsen en blogs boordevol tips voor bestemmingen die ze allemaal zelf bezocht heeft. Altijd met een beetje extra achtergrondverhaal en een beetje cultuur.

#19 Wanderlustig – Leon en Noëlle

Leon en Noëlle hebben elkaar in de zomer van 2021 ontmoet toen ze beiden een soloreis naar Madeira maakten. Ze vonden elkaar in het reizen en een jaar later zijn ze samen voor onbepaalde tijd op wereldreis gegaan. Zo zijn ze samen wanderlustig.nl gestart! Op wanderlustig.nl delen ze alle activiteiten die ze hebben gedaan, geven ze hun eerlijke mening daarover en voorzien ze iedereen van actuele tips en informatie. Doordat ze lang op één plaats blijven kunnen ze meer zien en ontdekken ze alle leuke plekken van een bestemming, dit delen ze graag met iedereen. Voorlopig kom je Noëlle en Leon niet tegen in Nederland want het idee is dat ze minstens t/m 2028 op reis blijven.