Dit zijn de 11 Instagram foto hotspots van Italië mét coördinaten

Instagram foto hotspots van Italie, Toscane

Een kronkelende weg met cipressen in Toscane, de kleurrijke kustdorpjes van Cinque Terre en de adembenemende uitzichten in de Dolomieten; stuk voor stuk waanzinnig fotogenieke plaatsen. De mooiste plekken van Italië vliegen je om je oren op Instagram. Maar waar vind je ze? De ene foto hotspot in Italië laat zich makkelijker vinden dan de ander. Om het jou een stuk gemakkelijker te maken hebben we de 11 meest fotogenieke Instagram foto hotspots van Italië voor je op een rij gezet. Voer de coordinaten in bij GoogleMaps om zeker te weten dat je de hotspots niet mist. Dit zijn de 11 mooiste foto plekken in Toscane, de Dolomieten en Cinque Terre!

Deze 11 Instagram foto hotspots van Italië mag je niet missen

Foto hotspots Toscane

#1 Colle di Lupo in de Val d’ Orcia regio

Dit is wat ons betreft dé Instagram foto hotspot van Italië. Deze fotogenieke plek ‘Colle di Lupo’ kwamen wij bij toeval tegen tijdens onze roadtrip en is een onbekende plek voor velen. Je vind hier een prachtige laan met cipressen aan weerszijde. We hebben de naam van deze plek weten te achterhalen en dankzij de coordinaten ga jij deze plek ook vinden tijdens je roadtrip door Toscane.

Coördinaten weg met cipressen in de Val d’ Orcia regio: 42.601085, 11.356156

#2 Kronkelende weg met cipressen: Bacoleno in de Val d’ Orcia regio

De plek ‘Bacoleno’ mag zeker niet ontbreken in de rij van de Instagram foto hotspots van Italië. Deze plek staat bekend vanwege de kronkelende weg met cipressen in de Val d’ Orcia regio. Dit is een bekende foto hotspot maar laat zich niet gemakkelijk vinden. Je hebt echt de naam en/of coordinaten nodig om deze foto hotspot van Toscane met eigen ogen te zien. Deze plek hebben we zelf ‘Bacoleno’ genoemd omdat dit de naam is van het Agriturismo wat je in de verte ziet op deze plek. Wanneer je in Google Maps zoekt op ‘Bacoleno’ weet je zeker dat je deze fotospot in Toscane niet voorbij rijdt.

Coördinaten foto hotspot kronkelende weg met cipressen: 43.200226, 11.589861

#3 La Terazza del Chiostro in Pienza

Dit terras is by far het meest fotogenieke terras van Toscane. Je ontsnapt hier aan de drukke straatjes van Pienza zodra je deze binnenplaats op loopt. La Terazza del Chiostro loop je snel voorbij omdat het niet van de buitenkant zichtbaar is. Geniet hier van een prachtig uitzicht over het gooiende landschap van Toscane en laat je verassen door de lekkere wijnen en eten. Het is hier iets prijziger dan je gewend bent maar je leeft tenslotte maar één keer.

TIP: bekijk hier onze tips voor de mooiste hotels, glampings en campings in Italië!

#4 Lange weg met cipressen in Toscane: Bolgheri

Deze kilometerslange weg naar fotospot Bolgheri is een bekend plaatje van Toscane. Een glooiende laan met aan weerszijde oneindige cipressen is precies waar je aan denkt bij Toscane. Het is een doorgaande weg waardoor er eigenlijk altijd verkeer is en het lastig kan zijn om een foto te maken. Ga daarom vroeg in de ochtend om deze fotospot voor jezelf te hebben. Deze fotogenieke lange weg met cipressen vind je wanneer je richting het plaatsje Bolgheri rijdt.

Coördinaten lange weg met cipressen in Toscane: 43.2332238, 10.6099438

#5 Instagram-waardige plekken: Pitigliano

Het plaatsje Pitigliano komt je mogelijk bekend voor dankzij ‘Wie is de Mol.’ Dit stadje is een van de mooiste in Italië. Het aanzicht van Pitigliano is prachtig maar ook de straatjes in het stadje zelf zijn erg fotogeniek. Struin hier door de knusse straatjes en neem plaats op een van de mooie terrassen.

Foto hotspots Cinque Terre

#6 Haven van Riomaggiore

Cinque Terre is the place to be voor iedereen die graag foto’s maakt. Hier maak je op elke straathoek een kleurrijk kiekje. In Cinque Terre zijn veel foto hotspots en de haven van Riomaggiore is er daar een van. Vanaf de rotsblokken in de haven heb je een mooi uitzicht over Riomaggiore. Om deze plek te vinden loop je via de trap naar beneden, vanaf hier klim je over een aantal rotsen heen om op dit uitzichtpunt over Riomaggiore te komen.

Coordinaten uitzichtpunt Riomaggiore: 44.0982000, 9.7376200

TIP: lees ook ons artikel met praktische tips voor een bezoek aan Cinque Terre

#7 Uitzichtpunt in Vernazza

Vernazza is een van de vijf kleurrijke dorpjes in Cinque Terre en een echte foto hotspot. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een panoramisch uitzicht over het kustplaatsje Vernazza. Dit is precies wat wij bij Cinque Terre hadden voorgesteld en is zelfs nog mooier in real life. Je vindt dit uitzichtpunt over Vernazza wanneer je vanaf het plein aan de haven via een smalle trap omhoog loopt, rechts naast nummer 26. Wanneer je 15-20 minuten omhoog loopt kom je aan de rechterkant dit uitzichtpunt tegen.

Coördinaten uitzichtpunt in Vernazza: 44.136624, 9.681473

#8 Terras van Nessum Dorma in Vernazza

Dit is het meest populaire restaurant in Vernazza. Niet alleen het uitzicht vanaf het terras bij Nessum Dorma is fenomenaal. Ook het eten in combinatie met de lekkere wijnen zijn een must. Ga absoluut voor de bruschetta want dit is misschien wel de meest lekkere bruschetta die je gaat proeven in Italië. Je staat hier gerust een uur in de rij om op deze populaire plek te eten. Ga dus op tijd of reserveer vooraf.

Foto hotspots in de Dolomieten

#9 Fotoplek Alpe di Siusi ofwel de Seiser Alm

Dit is de grootste alpenweide van Europa en een echte instagrammable hotspot. Je kunt hier dus niet alleen mooi wandelen maar ook schiet je hier mooie foto’s. Alpe di Siusi is vrijwel alleen te bereiken door te wandelen. Normaal gesproken is deze weg tussen 09.00 uur en 17.00 uur niet toegankelijk voor auto’s maar wel te voet. Als je navigeert naar het dorp Compatsch, kom je al snel genoeg parkeerplaatsen tegen.

Coordinaten fotospot Alpe di Siusi ofwel de Seiser Alm: 46.552519, 11.656231

#10 Mount Seceda

Op dit magische uitzicht word je beloond wanneer je met kabelbaan Ortisei omhoog richting Furnes gaat. Deze plek vind je door vanuit de kabelbaan links richting het Jezusbeeld te lopen. Als je bovenaan het pad komt loop je richting Seceda. Aan de linkerkant vind je deze foto hotspot die uitkijkt op de indrukwekkende Mount Seceda. Laat je overigens niet afschrikken als je niks ziet vanwege de mist, bij ons trok dit binnen een uur weg.

Coördinaten fotoplek uitzicht over Mount Seceda: 46.6005882, 11.7259697

#11 Instagram foto hotspots van Italië : Lago di Braies

Lago di Braies is meest gefotografeerde meer in de Dolomieten. Dat is niet voor niks want het meer is niet alleen op de foto waanzinnig mooi; ook in real life is het meer prachtig. Lago di Braies kenmerkt zich door de prachtige berg op de achtergrond en het boothuis met de verschillende bootjes. Lago di Braies is een echte onmisbare Instagrammable hotspot in Italië.

Coördinaten mooiste foto hotspot Lago di Braies: 46.6985282, 12.0857220