45x de leukste hotels in Peru

Ben je van plan om binnenkort een rondreis door Peru te maken? Dan ben je vast op zoek naar de beste accommodaties om te overnachten in Peru. Vaak is het lastig om op booking sites te zien waar je de beste prijs – kwaliteit verhouding krijgt. In Peru is het namelijk zo dat hotels vaak hele slechte foto’s laten zien terwijl het er in werkelijkheid veel beter is. Daarom zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de beste hotels in Peru! Ook nu keken we naar de beste locatie en prijzen in combinatie met net dat beetje extra zoals een goed ontbijt en een mooi uitzicht. Onze tips voor hotels hebben we geselecteerd op basis van onze ervaring en die van andere reizigers. Op deze manier heb je een compact handig overzicht zodat je zelf niet meer oneindig lang door booking sites hoeft te scrollen. Lees snel verder voor onze tips voor de leukste hotels in Peru!

Hoewel het heerlijk is om op de bonnefooi te reizen, is het wel handig om globaal de accommodaties in Peru vast te leggen. Vaak zijn de leukste hotels met een goede prijs – kwaliteit verhouding kort van tevoren vol geboekt. Daarnaast worden accommodaties vaak duurder hoe langer je wacht. Bij Booking.com heb je meestal de optie om het gratis te annuleren. Op deze manier kan je dan alsnog flexibel reizen.

Tips voor de leukste hostels en hotels in Peru

Leukste hotels in Lima

Lima is een grote stad en we snappen het als je je afvraagt in welke wijk je het beste kunt overnachten. Miraflores is een moderne wijk met gezellige cafés en veel mogelijkheden om te shoppen. Ook Barranco is een goede optie met hippe restaurants en een gezellige sfeer.

Verblijf bij gezellige Black Llama Hostel met rooftop bar

Budget tip: betaalbare kamers bij Waikiki Hostel en gezellige ruimtes om te chillen

Overnacht bij The Lighthouse B&B voor een goede prijs-kwaliteit verhouding

Onze favoriet: The Lot Boutique met heerlijke kamers en een fantastisch groot zacht bed

Overnacht bij het fijne Casa Porta

Leuke accommodatie voor stellen: Belma Boutique B&B

Lima 18 Boutique is wat prijziger maar wel ontzettend mooi.

De beste hotels in Huaraz

Veel reizigers hebben dezelfde mening en dat is dat Krusty Hostel de beste accommodatie is in Huaraz, Peru. De kamers zijn super basic maar je hebt een warme douche en alles wat je nodig hebt. Daarnaast is er een heerlijk rooftop terras en staat er elke dag een ontbijt voor je klaar. Vanuit Krusty worden elke dag ook tours georganiseerd voor mooie hikes. Dit is er wel een waarvan het handig is om je verblijf vooraf vast te leggen omdat dit een populair hostel is waarbij de kamers ook goedkoop zijn.

Een andere goedkope optie is Mirador Backpackers B&B

Voor Selina betaal je in Huaraz net wat meer, maar daar krijg je wel een toffe accommodatie voor terug waarbij je heel makkelijk andere reizigers ontmoet.

Hotel Churup is een fijn hotel om te verblijven.

De leukste hotels in Paracas

Kokopelli Hostel Paracas is een super gezellig en populair hostel waar ze ook tweepersoonskamers hebben. Daarnaast is er goed eten en een heerlijk zwembad. Ook als je hier niet verblijft is het aan te raden om hier tours te boeken omdat je dan verzekerd bent van een eerlijke prijs.

Budgetoptie in Paracas: Atenas Backpacker Hospedaje

Als je aankomt bij Starfish of Paracas vraag je je af waar je bent beland. Maar bij binnenkost staat een lieve eigenaresse je op te wachten. De kamers zijn ook hier erg basic maar super schoon. Daarnaast krijg je in de ochtend een goed ontbijt met verse broodjes.

De leukste hostels in Huacachina, Peru

Een super gezellig hostel is Banana’s Adventure Hostel. Nadat je de nachtbus hebt gepakt kan je hier al chillen in de gezellige zitjes of tafelvoetbal spelen. Het is een van de populairste plekken en zeker de tweepersoonskamers zijn vaak al op tijd volgeboekt.

Budgetoptie voor stellen: Desert Nights Hostel. Het grote voordeel aan dit hostel is dat je gebruik mag maken van het heerlijke zwembad van de buren.

Ecocamp Huacachina is een unieke accommodatie in Huacachina met een heerlijk zwembad om te luieren. Natuurlijk betaal je hier wat meer, maar daar krijg je ook een bijzondere ervaring voor terug.

De leukste hotels Arequipa

Een van de betere hotels in Arequipa is Hostal Solar. De tweepersoonskamers zijn ruim en er is een mooi dakterras waar je uitkijkt over het historische centrum. Doordat het zo centraal ligt is het de perfecte plek om de stad te verkennen.

Budgetoptie: La Casa de Leonardo

Voor Acolpacha Tambo Boutique betaal je wat meer. Dit is een mooi hotel met nette en schone kamers die zeker voor stelletjes perfect is om te verblijven in Arequipa.

Eén van de mooiste hotels in Arequipa is Palla Boutique Hotel. De kamers zijn prachtig ingericht en het voelt heerlijk om na een dag de stad te verkennen om terug te komen in zo’n mooie kamer.

De beste accommodaties in de Colca Canyon

Iets wat je niet mag missen is hiken door de Colca Canyon. Het beste hotel voor de eerste nacht in Cabanaconde is Pachamama. De meeste reizigers kiezen ervoor om de volgende dag te hiken naar LIahuar Lodge. Er is geen beter gevoel dan na een lange wandeling je spieren te laten ontspannen in de hotsprings. Ze hebben de cabanas helemaal vernieuwd waardoor je nu ook een eigen douche en elektriciteit in het huisje hebt.

Ben je van plan om de driedaagse trekking te doen? Overnacht dan in Sangalle bij Paraiso Las Palmeras Lodge.

Tips voor de beste hotels in Peru: Cusco

De beste budgetoptie in Cusco is Cuscopackers Hostel. De kamers zijn simpel ingericht, schoon en je hebt een mooi uitzicht over de stad. In Cusco kan het erg koud zijn. Een groot pluspunt aan dit hostel is dat er in elke kamer een elektrische verwarming is!

El Balcon is een supermooi hotel waarbij je veel krijgt voor wat je betaald. De kamers zijn groot, mooi ingericht en er is een heerlijke warme douche. Het hotel ligt centraal in de stad op maar een klein stukje lopen van het centrale plein. Ook zijn er veel leuke cafés in de buurt.

Casa Tunki is een top hostel wat op een super centrale plek in de stad ligt. Naast mooie dorms hebben ze ook tweepersoonskamers en het ontbijt wat je krijgt kan niet beter. Als je het hebt over waar je meer krijgt dan je verwacht, dan past Casa Tunki daarbij.

Bij Saqray Hostel heb je echt goedkope kamers en is alles leuk ingericht. Daarnaast heb je fijne plekken om buiten je kamer te zitten.

Bij Tucan Hostel heb je ook goedkope kamers om te overnachten

Overnacht bij Tariq Boutique Hotel in het gezellige San Blas.

De beste hotels in Ollantaytambo – Sacred Valley

Als je ons vraagt wat het leukste hotel in Peru is waar wij hebben overnacht, dan is dat El Albergue die je vind in het oude treinstation waar de treinen vertrekken naar Machu Picchu. De meeste huisjes zijn gerenoveerd en je hebt er zelfs een bad. Heerlijk!

Overnacht bij Hostel Apu Qhawarina. Het is super goedkoop en daarbij krijg je een prima basic kamer.

Kijk eens bij Las Qolqas voor een unieke ervaring. Een fantastische glamping in de mooie natuur! Dit is een geweldige plek om eens flink uit te pakken als je een rondreis door Peru maakt.

Vertical Sky Luxury Suites is een unieke plek om te overnachten in Peru voor de avonturiers en adrenaline junkies. Dit is echt een once in a lifetime ervaring!

De beste hotels in Aguas Calientes bij Machu Picchu

Verwacht een goede prijs – kwaliteit verhouding bij Machu Picchu Land

Inkas Land is goedkoop en prima voor een nachtje

Overnacht bij Vilas Insight Hotel Machupicchu op een goede locatie in Aguas Calientes

Verblijf bij Mapiland op een centrale locatie dichtbij de bushalte