Koh Adang in Thailand: tips voor dit onbewoonde eiland

Tips voor Koh Adang in Thailand

Koh Adang in Thailand, het magische onbewoonde eiland met weelderige jungle en langgerekte zandstranden. Het eiland is een waar paradijs voor reizigers die van de gebaande wegen willen gaan. Hoewel Koh Adang prachtige stranden heeft zijn er nog meer toffe dingen om te doen. Zo zijn er verschillende wandelingen naar watervallen en uitkijkpunten. Dit onbewoonde eiland kan je bezoeken als dagtrip vanuit Koh Lipe maar nog veel leuker is het om er te overnachten. In dit artikel delen we onze tips voor Koh Adang in Thailand en beantwoorden we je vragen over wat er te doen is, mooie bezienswaardigheden en waar je kan verblijven.

De beste tips voor het onbewoonde eiland Koh Adang

Vervoer van Koh Lipe naar Koh Adang

Vanaf Sunrise Beach op Koh Lipe is het maar 700 meter varen naar Koh Adang. De hele dag varen er zogenoemde taxi boten tussen de eilanden. Het goedkoopste is om vanaf Sunrise Beach te gaan. Je bent dan rond de 100 Baht kwijt. Deze kan je boeken op veel plekken op het strand. Vaak staan er informatieborden en als je aangeeft dat je die kant op wil, regelen ze daar de rest. Ga je van een ander strand? Dan is de kans groot dat je het dubbele betaald. Wanneer je van plan bent om te overnachten bij Adang Island Resort, dan kun je met hun afspreken dat ze je ophalen.

Tarutao National Marine Park

Net als Koh Lipe valt ook Koh Adang onder Tarutao National Park. Het hele eiland is bedekt met groene jungle, indrukwekkende rotsen en mooie stranden. Op Koh Adang vind je ook het hoofdkwartier van het nationale park. Hier word je ook afgezet als je met de taxiboot gaat en vanuit daar kan je verschillende wandelingen maken.

Snorkelen bij Tarutao National Marine Park

Een van de mooiste snorkelplekken is langs de kust van Koh Adang. Nog geen 20 meter van de kust af zwem je al over het mooiste koraalrif met prachtige tropische vissen. Ga op zoek naar Nemo die zich vaak weet te verstoppen in een zeeanemoon.

Hike naar de mooiste uitzichtpunten op Koh Adang

Een van de leukste dingen om te doen op Koh Adang is wandelen naar de uitzichtpunten. Het is een stevige klim van ongeveer 45 minuten naar het verste uitzichtpunt. De hele hike heeft drie uitzichtpunten waarvan de eerste het minst interessant is. Vanaf de 2e en 3e uitzichtpunten heb je een geweldig uitzicht over Koh Lipe en het prachtige turquoise water.

De start van de hike bevindt zich achter het ranger kantoor en het kampeergedeelte. Het startpunt is makkelijk te herkennen aan het bord met daarop ‘Chado Cliff’. De wandeling is op sommige punten steil en glad dus slippers zijn af te raden.

Ga op jungletocht naar de Pirate waterfall

Diep in de jungle verscholen ligt de Pirate Waterfall. Een prachtige waterval waar je een verfrissende duik kan nemen. Dat is ook wel erg lekker na een wandeling van 30 minuten. Wanneer je de hike start vanaf het bezoekerscentrum doe je er 45 minuten over. Op sommige stukken is het echt klimmen en klauteren door de jungle. Dat maakt deze korte wandeling van 3 kilometer extra leuk. Het bereiken van de waterval is de ultieme beloning die het meer dan waard is. Grote kans dat je de waterval helemaal voor jezelf hebt.

Overnacht bij Adang Island Resort

Als je wilt overnachten op Koh Adang, en dat kunnen we iedereen aanraden, heb je geen uitgebreide keuze zoals op Koh Lipe. Het is een unieke ervaring die je niet snel meer vergeet. De enige accommodatie is Adang Island Resort. Je hebt hier al een bungalow vanaf €45,- per nacht. Het personeel is onwijs vriendelijk en het eten in het restaurant is helemaal top. Slaap hier minimaal 1 of 2 nachten zodat je genoeg tijd hebt om Koh Adang te ontdekken. Bekijk ook dit overzicht met de leukste hotels in Thailand!

Het Tarutao Marine National Park heeft ook een aantal hele basic bungalows. Je kunt hier alleen een boeking maken via een omslachtige manier op de website of via een telefoonnummer met iemand die alleen Thais spreekt. Bespaar jezelf dus vooral moeite.