30x de leukste hotels en hostels in Costa Rica

Ga je binnenkort een reis maken door Costa Rica? Dan ben je vast op zoek naar tips voor mooie hotels in Costa Rica. Op internet is de keuze reuze en kan het een uitdaging zijn om iets te vinden wat bij je wensen past. Helemaal in Costa Rica wat ook wel bekend staat als een duur land. Daarom zijn we voor jou op zoek gegaan naar (meestal) betaalbare, unieke en fijne hotels maar ook toffe hostels met tweepersoonskamers. Voor Costa Rica vonden we het belangrijk dat om te kijken naar een hotel of hostel mét een keuken. Dit omdat veel reizigers vanwege de prijzen vaak zelf koken. Onze tips voor hotels in Costa Rica hebben we geselecteerd op basis van onze eigen ervaringen en die van anderen. Op deze manier hoef je geen boekingssites meer af te struinen maar maak je hier heel makkelijk een keus uit de beste hotels in Costa Rica.

Om te overnachten in Costa Rica boek je het makkelijkst via Booking.com omdat je dan vaak gratis kunt annuleren. Extra handig omdat je dan verzekerd bent van een leuk hotel en je blijft met de optie van het gratis annuleren toch enorm flexibel.

Tips voor de 30 leukste hotels en hostels in Costa Rica

Leukste hostels en hotels in La Fortuna

In La Fortuna zijn ontzettend veel mooie hotels die vaak ook nog een zwembad hebben of een spa. Wil je een heerlijk ontspannen verblijf met een groot zwembad, warm water baden en een goed restaurant? Dan ben je aan het juiste adres bij Casa Luna Hotel & Spa.

Verblijf bij het rustige en mooie hotel met zwembad bij Roca Negra Del Arenal.

Uniek overnachten bij Hotel Arenal Glamping

Op een paar minuten rijden van La Fortuna vind je deze mooie cabanas in de natuur.

Bij Selina overnachten is altijd een goed idee!

Budgettip: Do we need to say more? Goedkoop, fantastisch uitzicht en keuze uit een kamer of een mooie bungalow bij Casa Torre Eco Lodge.

Iets prijziger maar o zo mooi verblijven bij La Finca Lodge.

Bijzonder en betaalbaar overnachten bij Silencio del Bosque in een triangle chalet

Uitgelicht: uniek overnachten in La Fortuna in Costa Rica bij La Tigra

Iets buiten het dorpje van La Fortuna vind je La Tigra. Hier overnacht je in een houten cabin middenin de natuur. In de avond is er een speciale avondwandeling om op zoek te gaan naar gekleurde kikkers. Ook kan je deelnemen aan een leuke kookworkshop. Als je bij La Tigra overnacht, ga je gegarandeerd met een mooie herinnering naar huis! Meer weten? Lees onze ervaringen in het artikel met onze tips voor La Fortuna.

Leukste hotels in Monteverde

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope tweepersoonskamer op loopafstand van de restaurants. Dan is Hostel Cattleya een goede keuze. Ze hebben er een grote keuken en bieden goedkope shuttles aan naar de bezienswaardigheden in Monteverde.

Verblijf bij het prachtige Tytira Lodge (let op dat deze accommodatie snel is volgeboekt)

Goedkoop overnachten bij Cabinas Vista Al Golfo

Overnachten in een klein appartement met keuken. Ideaal voor als je zelf wilt koken in een eigen ruimte.

Ultiem genieten bij Los Pinos in een vrijstaand huisje

Leukste hotels in Santa Teresa

Er zijn ontzettend veel leuke fancy hotels in Santa Teresa in Costa Rica. Helaas zijn de accommodatie prijzen in Santa Teresa sky high en is het een uitdaging om iets leuks te vinden voor een goede prijs. Toch hebben we in Santa Teresa een relatief goedkoop hostel gevonden die tweepersoonskamers heeft. Salty Enthusiasts is een heerlijke oase met fijne zitplekken en een goede keuken. Daarnaast loop je binnen twee minuten het strand op. Als je’t ons vraagt is dit de ultieme plek om te overnachten in Santa Teresa. Maar dit is zeker niet de enige optie!

Een andere goede tweede optie is Selina South waar je zo het strand op loopt.

Lua Villas ligt iets verder van het strand maar is een pareltje met zwembad

Verblijf bij ICO Living Hostel of Ventura Santa Teresa

Heb je wat meer te besteden? Dan zijn Somos en Cuatro Vientos Lodge prachtige plekken om te verblijven!

Leukste hotels in Tamarindo

Hoewel we het liefst meerdere tips geven per bestemming doen we dat voor Tamarindo helemaal anders. We zijn namelijk van mening dat je bij Hostel La Botella de Leche de perfecte combinatie hebt van een goede prijs, fijne kamers en er hangt een gezellige sfeer. Daarnaast geven ze enorm goede surflessen en is er een lekker zwembad!

Leukste hotels in Manuel Antonio

Budgettip: een nette kamer en je hebt ook nog een zwembad om af te koelen bij Teva Hotel & Jungle Reserve.

Een heerlijke plek om te verblijven en relaxen is bij Tico Tico Villas

Verblijf bij Plinio in Manuel Antonio

Leukste hotels in Dominical

Dominical is een klein maar ontzettend relaxte plek om een aantal dagen te blijven. In Dominical ervaar je pas echt het pura vida gevoel. Hoewel je geen uber hippe hotels hebt, heb je er wel gezellige hotels en hostels. Hieronder delen we de leukste hotels voor Dominical in Costa Rica.

Toffe plek om te verblijven in Dominical is Cool Vibes Beach Hostel.

Enorm leuk hotel met een mooi zwembad: Tribe Boutique Hotel.

Leukste hotels in Uvita

Een absolute topper om te overnachten in Uvita is Cascade Verde Hostel

Voor nette en goedkope kamer in Uvita is Tropical Beach een goede optie!

Toffe cabins met een keuken om zelf in te koken én er is ook nog een zwembad bij Arboura Eco Cabins

Perfect voor stelletjes: een eigen ruime cabin bij Cabinas Costa Tropicana

Verblijf bij het mooie Oasis Uvita

Verwen jezelf door te boeken bij Selva Armonia Jungle Resort

Leukste hotels in Puerto Viejo

Een heerlijke plek bij Casa Theia

Overnacht bij Selina Hostel in Puerto Viejo

Ontspannen bij Sonora Jungle & Yoga Retreat

Leukste hotels in San Jose

Ga je naar Costa Rica, dan ontvluchten de meeste reizigers San Jose zo snel mogelijk. Het vliegveld ligt niet in de stad zelf maar meer aan de rand. Om die reden kan je het beste in het veilige Alajuela verblijven. Dat is op nog geen 5 minuten rijden van het vliegveld vandaan. Er zijn niet heel veel fancy hotels maar Alice u Juancito Boutique Hotels is een prima plek om te overnachten. Wanneer je echt in de stad San Jose wilt verblijven dan slaap je het beste bij Selina.