Toffe tips voor Drake Bay in Costa Rica

Tips wat te doen in Drake Bay in Costa Rica

Als je op zoek bent naar een afgelegen, niet toeristische maar wel ontzettend mooie bestemming in Costa Rica, dan is Drake Bay the place to be. Een rustige bestemming zonder verharde wegen, met veel dieren, ruige stranden, prachtige natuur en mooie uitzichten over de kust. Ook is Drake Bay een uitvalsbasis om het populaire Corcovado park te bezoeken. Om in Drake Bay te komen is nogal een avontuur omdat het zo afgelegen ligt. Is het de moeite waard? Absoluut! Hoe je er komt en meer toffe tips voor Drake Bay lees je in dit artikel.

Tips wat te doen in Drake Bay in Costa Rica

Je kunt Drake Bay bezoeken om wat dagen rust in te plannen maar er zijn ook genoeg activiteiten te doen om je al snel 3 dagen te vermaken. Voordat je naar Drake Bay reist is het goed om te weten dat je genoeg contant geld meeneemt. Er is namelijk geen pinautomaat in dit plaatsje en je kunt niet zomaar even naar een andere plek rijden omdat het zo afgelegen is. Lees verder voor onze tips met wat te doen in Drake Bay in Costa Rica.

Hiken in Drake Bay 

Een goede vervanger of aanvulling op Corcovado is de wandeling in Drake Bay. Omdat een wandeling in Corcovado al snel 180 dollar per persoon kost, kozen wij voor een wandeling in Drake Bay. Dit gebied ligt vlakbij Corcovado en met een beetje geluk zie je tapirs en miereneters onderweg. 

Waar start de trail vanuit Drake Bay? Vanuit het dorpje loop je links over het strand tot je over de brug bent. Na de brug sla je rechtsaf en volg je het pad naar Kalaluna Bistro. Kalaluna Bistro is het laatste restaurant waar je nog wat kunt eten. Mocht je hier op de terugweg willen eten dan is het verstandig om te reserveren. Het eten schijnt erg goed te zijn. Na Kalaluna begint de trail. Een leuke meevaller is dat de wandeling helemaal gratis is. 

De Drake Bay Trail 

Drake Bay Trail voert je mee door het groene regenwoud. Onderweg staan alle zintuigen op scherp. Je voelt de druppels regen van de bladeren op je vallen, je hoort de vogels fluiten en je ruikt de kleurrijke bloemen die net zijn uitgekomen. Het pad bestaat voornamelijk uit kleine hoogteverschillen en het spreekt voor zich welke weg je moet volgen. 

In de eerste 25 minuten kwamen wij al een groep apen tegen die luid naar ons brulden toen we hun territorium betraden. Toen we die weer uitliepen stopten ze met brullen. Na een klein half uurtje kwamen we aan bij het eerste strandje Playa Cocalitos. 

Daarna loop je verder langs de kustlijn met het geluid van de golven en dieren op de achtergrond. Onderweg kom je verschillende ruige stranden tegen. Hoewel je het gevoel hebt dat je een afgelegen wandeling maakt, kom je onderweg toch nog wat accommodaties tegen.

De wandeling is geen ronde. Alles wat je heen loopt, moet je ook weer terug lopen. Tenzij je een kleine 8 kilometer wandelt naar Playa San Josecito. Vanuit hier vertrekt er één keer per dag een bootje naar Drake Bay. Zorg ervoor dat je om 12.00 uur aanwezig bent zodat je zeker weet dat je op tijd bent om de boot te halen. Je betaalt 5000 Colones per persoon om afgezet te worden in Drake Bay. Dit is wat ons betreft de leukste optie omdat je dan niet twee keer hetzelfde loopt. 

Praktische tips voor deze wandeling in Drake Bay

  • Ga op tijd weg. Niet alleen omdat het dan nog uit te houden is met de hitte. Maar ook zodat je de boot haalt. Wanneer je deze mist, moet je het hele stuk weer terug lopen. 
  • Trek goede schoenen aan want het pad kan modderig en glad zijn. 
  • Waar het ene moment de zon schijnt, kan het op het andere moment regenen. Trek luchtige kleding aan maar vergeet ook geen regenjas. 
  • Spuit je vooraf in met DEET
  • Neem voldoende water en drinken mee. Onderweg zijn er geen plekken om wat te eten. Wij nemen ons water altijd mee in deze handige camelbag. Het is beter voor het milieu, scheelt ruimte en je hebt het altijd bij de hand zonder je tas open en dicht te moeten doen. 

Ook leuk om te doen in Drake Bay 

Niet alleen deze wandeling is een tip om te doen in Drake Bay. Je kan er net als in La Fortuna kikkers spotten tijdens een nachtwandeling. Ook kan je er duiken, walvissen spotten en een snorkelen rondom Caño Island. Verder is Drake Bay een plek waar (dag)-tours vertrekken naar Corcovado National Park. 

Tips om te overnachten in Drake Bay 

Zelf maakten we een gedeelte van onze rondreis door Costa Rica met een 4×4 met daktent van Nomad America. In Drake Bay vonden we het voor het eerst lastig om een plek te vinden om wild te kamperen. Net buiten Drake Bay vind je Granadito camping wat de leukste spot is om te staan. Op zoek naar een fijne accommodatie? De meeste overnachtingsplekken zijn erg basic. Playa Granadito Ecolodge, Las Cotingas, Sunset Lodge en Hotel Margarita zijn fijne plekken om te slapen als je in Drake Bay verblijft.

Hoe kom je in Drake Bay? 

Vanuit Uvita rijd je eerste via road 2 naar de laatste mogelijkheid om te tanken in Chacarita. Dit is voorlopig het laatste tankstation wat je tegen komt dus gooi je tank zeker vol. Daarnaast is dit ook de laatste pinautomaat die je tegen komt dus zorg dat je met genoeg cash op zak je weg vervolgt. Vanuit het tankstation volg je road 245 verder de Osa Peninsula op richting Rincon de Osa. Bij Rincon de Osa sla je voor de brug rechtsaf richting Drake Bay. Na het tankstation is het ongeveer drie kwartier rijden naar de onverharde weg. Vanaf daar is het hobbelen en moet je ook een rivier over. Deze kan als het geregend heeft erg hoog worden. Als je twijfelt, wacht dan even tot iemand je voorgaat zodat je zeker weet dat je erdoorheen kan. Nu je dit leest begrijp je vast dat je deze route naar Drake Bay alleen kunt afleggen als je een 4×4 hebt. Heb je geen 4×4? Rijd dan met de auto naar Sierpe en parkeer daar je auto. Pak vervolgens de boot naar Drake Bay.