Nauyaca Watervallen: tips voor de mooiste waterval van Costa Rica

Nauyaca watervallen in Costa Rica

De Nauyaca watervallen worden de mooiste watervallen van Costa Rica genoemd en zijn het beste te bezoeken vanuit Dominical of Uvita. We zijn bij veel watervallen in Costa Rica geweest en dit is misschien wel de meest spectaculaire waterval die we ooit hebben gezien. Het is niet alleen adembenemend mooi, ook de wandeling ernaartoe en de verkoelende duik achteraf is geweldig. Hoe je bij deze mooie watervallen komt en onze tips voor de Nauyaca watervallen lees je in deze blog!

Tips voor de mooiste waterval van Costa Rica: de Nauyaca Watervallen

De Nauyaca watervallen in Costa Rica

Op maar 20 minuten rijden vanuit Dominical vind je de mooiste waterval van Costa Rica. De indrukwekkende Nauyaca watervallen zijn weggestopt in een kloof en omringd door jungle. Deze waterval die gelegen is aan de zuidkust, aan de kant van de Stille Oceaan, vormen samen een hoogte van 61 meter. Het water dat naar beneden klettert mond uit in een natuurlijk zwembad. Het bezoeken van de Nauyaca waterval is een perfect uitstapje vanuit de nabijgelegen strandbestemmingen zoals Uvita, Dominical en Manuel Antonio.

Hoe kom je bij Nauyaca watervallen?

Om bij de Nauyaca watervallen te komen is nogal een uitdaging en er zijn verschillende manieren om er te komen. Wij delen de goedkoopste en makkelijkste manier om een bezoek te brengen aan de Nauyaca watervallen.

De beste manier om bij de Nauyaca watervallen te komen is met eigen vervoer. Allereerst moet je naar het ticket office rijden. Goed om vooraf te weten is dat de locatie in Google Maps niet klopt. Dit is de locatie waar je wel naartoe moet navigeren. Aangekomen bij het ticket office koop je een kaartje en betaal je voor het parkeren.

Wat de Nauyaca watervallen kosten? Bij het ticket office koop je een kaartje voor $10 per persoon. Bewaar deze goed want deze kan later nog gecontroleerd worden. Voor het parkeren betaal je $4. Nadat je de tickets hebt gekocht vervolg je de weg rechts naar beneden. Na ongeveer vijf minuten rijden kom je aan bij de parkeerplaats. Dit is de laatste mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Daarna begint de hike naar de Nauyaca waterval.

De hike naar de Nauyaca waterval

Vanaf de parkeerplaats begint de hike die 4 kilometer lang is. De wandeling duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk van hoe snel je loopt. Hoewel het maar een uur wandelen is, ben je blij als je er eenmaal bent. De wandeling is dan wel kort maar het grootste gedeelte loop je omhoog. Wanneer je rustig aan doet is de wandeling goed te doen! Vergeet niet te genieten van de prachtige omgeving en luister goed naar de geluiden om je heen. Wie weet zie je dan net als ons een aantal toekans.

Ben je ietwat lui? Dan kan je ook gebruik maken van de truck die je voor $32 naar de waterval toebrengt. De mogelijkheid bestaat ook om te paard omhoog te gaan. Wij raden dit af aangezien het pad bestaat uit veel losse stenen en grotendeels omhoog loopt. Het is onnodig om daar een paard voor in te zetten. Gebruik je eigen benen of ga met de truck.

Het uitzichtpunt en de hoogste waterval 

Aangekomen bij de waterval is het verleidelijk om direct naar de laagste waterval te lopen voor een verkoelende duik. Toch raden wij aan om 150 meter verder te lopen naar de hoge waterval en het uitzichtpunt. Daar heb je een indrukwekkend uitzicht op de 45 meter hoge waterval die naar beneden klettert. Hoewel je hier niet kan zwemmen is het wel een mooie plek voor foto’s en om even uit te rusten van de wandeling met een snack.

De laagste waterval

De laagste waterval is natuurlijk waar je voor gekomen bent. Hier kan je relaxen, zwemmen en natuurlijk afkoelen van de wandeling. Wanneer je over de rotsen naar de andere kant klimt heb je het mooiste zicht op de waterval. Je ziet dan boven de laagste waterval ook nog de hoogste waterval die samen een gecombineerde hoogte vormen van 61 meter. Een fantastisch gezicht en mega indrukwekkend. Wanneer je dit ziet begrijp je ons als we zeggen dat dit één van de mooiste watervallen is die we ooit hebben gezien!

Tips voor het bezoeken van de Nauyaca waterval

Van plan om de mooiste waterval te bezoeken op de route door Costa Rica? Lees deze tips voor het bezoeken van de Nauyaca watervallen nog even door en je bent ready to go!

  • Neem zonnebrand en DEET mee. 
  • Vergeet je zwemkleding en badhanddoek niet. Wij hebben deze leuke handdoek van Buvanha.
  • Waterschoentjes zijn ook erg handig omdat de stenen glad zijn.
  • Zorg dat je voldoende water en eten bij je hebt. Onderweg zijn er geen restaurants. 
  • Trek luchtige kleding aan want de luchtvochtigheid is hoog. Maar, het kan ook zomaar gaan regenen dus een regenjas of poncho meenemen is ook een must.
  • Trek stevige schoenen aan die vies mogen worden want de trail kan goed modderig worden. 
  • Maak je net als ons een kampeertrip met een 4×4 met daktent? Neem dan een extra handdoek mee want bij de parkeerplaats zijn douches. 
  • Vertrek op tijd (voor 10.00 uur) om de grootste drukte voor te zijn en bezoek de waterval het liefst buiten het weekend om.