7x tips voor de mooiste kampeerplekken in Costa Rica mét coördinaten

Kampeerplekken in Costa Rica met coordinaten

Ben je van plan om een roadtrip te maken met een 4×4 + daktent? Zelf maakten we na 2,5 week reizen met de bus, een rondreis met een 4×4 + daktent van Nomad America van 10 dagen. Dat was het grootste hoogtepunt van onze reis door Costa Rica. Elke avond klapten we onze daktent uit, zetten we onze stoeltjes neer en lagen we te relaxen in onze hangmat. Met het geluid van de zee stonden we op en gingen we weer naar bed. Er vlogen gekleurde ara’s over ons heen en we werden lek gestoken door muggen. Wild kamperen in Costa Rica is uniek en bijzonder! Om het voor jou een stuk gemakkelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt van de mooiste kampeerplekken in Costa Rica mét coördinaten.

Tips voor de mooiste wild kampeerplekken in Costa Rica

Hoe vind je kampeerplekken in Costa Rica?

Het was een grote droom om in de natuur te kamperen in Costa Rica. Hoe dichterbij de reis kwam, hoe spannender we het vonden. Want hoe vind je veilige en mooie wild kampeerplekken in Costa Rica? Dat bleek allemaal een stuk makkelijker dan gedacht. Voor het vinden van kampeerplekken gebruikten we de app iOverlander. Dit is een app waarin wild kampeerplakken, campings, maar waar ook locaties instaan waar je gratis drinkwater tapt. In de app kan je een kleine omschrijving van de kampeerplek bekijken, reviews en soms zelfs foto’s. Een onmisbare app wanneer je op zoek bent naar mooie wild kampeerplekken in Costa Rica. Lees ook onze uitgebreide blog met tips voor een roadtrip door Costa Rica met een 4×4 met daktent!

Tip: De laatste tijd ontstaan er op wild kampeerplekken onveilige situaties. In de natuur kamperen brengt risico’s met zich mee. Daarom is hier ook een overzicht met campings om te overnachten. Iets minder avontuurlijk maar waar de kans nihil is dat er iets geks gebeurt.

Playa Bejuco – coördinaten 9.5153966, -84.4274456

Playa Bejuco een fantastische eerste kennismaking met wild kamperen in Costa Rica. Verwar deze kampeerplek niet met Playa Bejuco in de buurt van Samara. Deze mooie kampeerplek vind je een stukje verder dan de plaats Jacó. Langs het strand heb je een lange weg langs de zee met veel verschillende plekken om te kamperen. Je passeert eerst een camping maar wij adviseren om nog een stukje door te rijden zodat je in alle rust kunt genieten. Er zijn ruime plekken tussen de palmbomen en de ondergrond is van gras. Je kijkt uit op de zee en het strand is breed. Dit was een van onze favoriete plekken om te kamperen in Costa Rica.

Playa Palo Seco – coördinaten 9.4909135, -84.3268044

Playa Palo Seco is een goede uitvalsbasis wanneer je de volgende dag een bezoek wilt brengen aan Manuel Antonio. Hoewel Manuel Antonio zelf ook een mooi strand heeft om aan te staan, is het daar in het weekend te druk om in de middag al te parkeren. Aan Playa Palo Seco heb je verschillende mooie wild kampeerplekken om te staan. Allereerst heb je een groot grasveld met zelfs tafeltjes om aan te zitten. Je kunt gewoon op een plek gaan staan waarvan jij denkt dat dat de mooiste is. Maar een misschien nog wel mooiere plek is tegenover het restaurant Mar y Sol. Wanneer je bij het restaurant een drankje drinkt kan je ook gebruik maken van het toilet en de WiFi. In de ochtend is er niemand aanwezig en zijn de toiletten all yours 🙂 Wij werden bij Playa Palo Seco verrast met een grote groep overvliegende ara’s die een plekje zochten in de bomen. Heel bijzonder!

Mooie kampeerplek Costa Rica: Playa Dominical – coördinaten 9.252698, -83.866262

Playa Dominical is misschien wat minder afgelegen maar het is zo’n fijne plek dat wij er zelfs een aantal nachten gebleven zijn. Aan de zee heb je verschillende plaatsen waarbij je verscholen tussen de bomen een mooie plek kunt vinden. Aan de overkant is een straat met restaurants. Het mooie is dat je bij El Coco voor 500 colones kan douchen! Dominical is een laid back dorpje dat vooral populair is onder de backpackers en surfers. Deze kampeerplek is perfect als uitvalsbasis voor Manuel Antonio, Nauyaca watervallen en Uvita. 

Playa Ventanas – coördinaten 9.091095, -83.676584

Wat zuidelijker van Uvita vind je het prachtige Playa Ventanas. Bij deze relatief onbekende baai kom je voornamelijk dagjesmensen tegen die genieten van de zee. Dit is namelijk een van de weinige plekken waar het water kalm genoeg is voor een verkoelende duik. Hang je hangmat tussen de palmbomen want daar zijn er genoeg van. Overdag betaal je een kleine fee maar als je na vijf uur arriveert heb je een grote kans dat je net als ons niks hoeft te betalen.

Playa Matapalo (Osa Peninsula) – coördinaten 8.381601, -83.284459

Wil je een heel ander stukje van Costa Rica ontdekken? Rijd dan naar Playa Matapalo waar je verschillende plekken vind om in het wild te kamperen. Om hier te komen rijd je een avontuurlijke route die alleen te rijden is met een 4×4. De omgeving is sprookjesachtig mooi en de King Louis Waterfall is op loopafstand. De coördinaten brengen je naar het einde van de weg waar je kan kamperen. Misschien nog wel mooier zijn een aantal kampeerplekken waar je voorbij rijdt. Deze zie je in de iOverlander app ook staan maar waren bij ons helaas bezet. De golven van de zee zijn ruig. Perfect om te surfen maar niet om te zwemmen.

Playa Blanca (Osa Peninsula) – coördinaten 8.641471, -83.434938

Een goede tussenstop voor Drake Bay, Playa Matapalo en Corcovado is Playa Blanca. Dit is een rustig strandje van stenen waar het water enorm kalm is. Het water voelt aan als een meer en een verkoelende duik is enorm verleidelijk. De eekhoorntjes zaten om ons heen in de bomen en de ara’s vlogen voorbij.

Playa Herradura – coördinaten 9.644901, -84.655101

Playa Herradura vind je in de buurt van Jacó maar in een mooie baai met uitzicht op Faro Isla Herradura. Het ligt gelukkig ver genoeg van Jacó af want dat is een ongezellig stadje met een gekke sfeer. Playa Herradura is een mooie kampeerplek om mee af te sluiten omdat je in de ochtend rustig kan opstarten, een laatste duik in de zee kan nemen, om dan vervolgens de 4×4 weer in te leveren bij Nomad America. 

Andere toffe wild kampeerplekken in Costa Rica

Tijdens onze reis door Costa Rica hebben we maar een gedeelte van Costa Rica bereisd met een 4×4 met daktent. Het andere gedeelte deden we met de bus. In deze blog met de mooiste kampeerplekken in Costa Rica zie je dat we alleen de plekken hebben uitgelicht waar we zelf hebben overnacht. Ben je van plan om ook naar La Fortuna, Monteverde, Samara en Santa Teresa te gaan met een 4×4 + daktent? Dan denken wij dat dit mooie kampeerplekken zijn om te staan:

  • Tussen Santa Teresa en Samara: Playa San Miguel
  • La Fortuna: Parque Ecological Arenal (betaalde spot)
  • Monteverde: Restaurante Turin – Camping & Jardines (betaalde spot op een camping)