Waar verblijven in Kaapstad? Dit zijn de leukste en veilige wijken

Ben je van plan om naar Kaapstad te gaan? Dan ben je vast op zoek naar tips voor de leukste en meest veilige wijken om te verblijven in Kaapstad. Wij vonden het een lastige keuze omdat we de verschillen tussen de wijken niet konden vinden en we daarbij op zoek waren naar een veilige wijk in Kaapstad. Na 3 maanden in Kaapstad gewoond te hebben kunnen we je er alles over vertellen!

Kaapstad is en blijft een grote stad en daarom zal je net als in een andere stad je gezonde verstand moeten gebruiken. Arm en rijk wonen hier naast elkaar waardoor de contrasten groot zijn en sommige mensen dit als onveilig ervaren. Zelf hebben wij ons altijd op ons gemak gevoeld in Kaapstad en hebben wij ons geen moment onveilige gevoeld. Kaapstad is een fantastische stad waar menig reiziger zich thuis voelt en voor altijd de drang zal blijven houden om terug te gaan. In deze blog delen we dan ook onze eigen ervaringen met de verschillende wijken in Kaapstad. Elke wijk in Kaapstad heeft zijn eigen charme die wij zo goed mogelijk geprobeerd hebben te beschrijven. Welke wijk het beste bij je past, is dan ook aan jou. Op deze manier hopen we dat je een keuze kunt maken tussen de uiteenlopende wijken in Kaapstad.

Bekijk deze kaart met wijken in Kaapstad om precies te zien waar welke wijk ligt.

13 leukste en veilige wijken in Kaapstad om te verblijven

Sea Point

Onze favoriete plek om te verblijven in Kaapstad. De veilige wijk Sea Point in Kaapstad is the place to be om een appartementje te huren. Wij hebben hier een maand gewoond en je hoort het al, wij zijn fan en vele mensen met ons. De wijk ligt aan zee, precies tussen de populaire stranden en wijnvelden in. In de ochtend en aan het einde van de middag stroomt de Sea Point Promenade vol met sportieve mensen die wandelen, hardlopen en fietsen. Ook bekijk je hier de mooiste zonsondergangen op de rotsen bij de zee. Daarnaast vind je hier een gezellige straat met alleen maar leuke restaurantjes om te ontbijten, lunchen en dineren. Sea Point is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Kaapstad.

Waar verblijven Sea Point

Veilige wijk in Kaapstad: Bantry Bay

Bantry Bay wordt vaak in een adem genoemd met Sea Point omdat deze wijken precies naast elkaar liggen en het lijkt alsof het één gedeelte is. Wij hebben een maand met heel veel plezier gewoond in Bantry Bay maar noemden het net zo vaak Sea Point. Alles wat we hierboven beschreven over Sea Point, geldt ook voor Bantry Bay. De leukste wijk in Kaapstad om te verblijven!

Bekijk ook onze andere tips om te verblijven in Kaapstad en meer mooie plekken in Zuid-Afrika

Green Point

Green Point ligt tussen Sea Point en V&A Waterfront in. We omschrijven deze wijk het beste als het iets minder mooie zusje van Sea Point. Hier zijn dan ook wat minder restaurantjes te vinden. Het is wel een centrale plek omdat je precies tussen alles in zit. Zo rij je binnen een kwartier naar Clifton maar zit je ook in half uur met een glas wijn in Constantia. Al met al een prima plek om te verblijven in Kaapstad.

Waar verblijven in de wijk Green Point in Kaapstad

V&A Waterfront

Misschien wel het meest toeristische gedeelte van Kaapstad wat alleen maar groter en uitgebreider aan het worden is. Hier vind je een groot winkelcentrum, een reuzenrad en de V&A Food Market. Het is leuk om je hier een middagje te vermaken of een hapje te eten in de avond. Ga hier ook zeker heen op woensdagavond, zaterdag of zondag want dan is de Oranjezicht City Farm Market open. Een must om heen te gaan omdat er een fijne sfeer hangt en je er lekker kunt eten. V&A Waterfront is ook de plek waar je een helikoptervlucht kunt maken en een tour maakt naar Robben Island. Een bruisende plek met veel mensen waar je ook in de avond prima kunt rondlopen. Dit is dan ook een veilige wijk in Kaapstad te noemen!

Gardens, Tamboerskloof, Vredehoek en Oranjezicht

Gardens, Tamboerskloof, Vredehoek en Oranjezicht noemen we allemaal in een adem omdat dit de wijken zijn die allemaal aan de Tafelberg en Lions Head liggen. Hierdoor zijn er leuke hikes in de buurt. Gardens, Tamboerskloof, Vredehoek en Oranjezicht zijn gemoedelijke en veilige wijken waar je overdag heerlijk rond kunt lopen. Daarnaast zijn er leuke eettentjes in de buurt zoals NOAH House en Nourish’d. De wijken hebben een centrale ligging waardoor het een fijne wijk is om te verblijven als je een paar dagen in Kaapstad bent.

Waar te overnachten in een van deze veilige wijken in Kaapstad

Clifton

Clifton vind je tussen onze favoriete wijk Bantry Bay en Camps Bay in. Een heerlijke plek om, het liefst voor lange tijd, te verblijven. Je vind hier namelijk de vier mooiste stranden van Kaapstad. De verschillende stranden liggen afgeschermd tussen de rotsen waardoor je ook met een zuidoost wind afgeschermd op het strand ligt. Wat ons betreft een fantastische plek voor een dagje strand of om te overnachten. Houd er wel rekening mee dat de prijzen voor hotels hier een stuk duurder zijn.

Camps Bay

In Camps Bay wonen de rijkste mensen van Kaapstad en dat is dan ook te zien aan de vele snelle auto’s en prachtige villa’s. Het geeft een dubbel gevoel omdat je hier de twee contrasten tussen arm en rijk voelt. Toch is dit wel een plek om zeker heen te gaan omdat je een prachtig strand hebt en leuke restaurantjes. Een hippe plek om je een dag te vermaken maar geen plek om te verblijven als je geen dikke portemonnee hebt.

Hout Bay

Ook een populaire plek om te verblijven in Kaapstad is Hout Bay. Deze wijk ligt net wat meer buiten het centrum waardoor het rustiger aanvoelt. Toch ligt Hout Bay wel weer zo dichtbij alles wat er te doen is in Kaapstad dat het goed te rijden is met een auto. Het ligt tussen Camps Bay en Constantia in waardoor je precies tussen de twee beste werelden, strand en wijn, verblijft. Kortom een fijne en veilige wijk in Kaapstad om te overnachten.

Verblijven in de gemoedelijke wijk Hout Bay in Kaapstad

Noordhoek

Noordhoek omschrijven we het beste als een landelijke, rustige buitenwijk van Kaapstad. We hebben er een maand gewoond en na de bruisende stad moesten we wennen aan het gemoedelijke Noordhoek. Noordhoek ligt wat meer afgelegen en dat brengt voor en nadelen met zich mee. Het voordeel is dat het hier rustig en veilig is. Zeker voor een gezin met kinderen is dit dan ook de ideale plek om te verblijven in Kaapstad. Daarnaast zijn er ook leuke eettentjes te vinden. Toch heeft het ook nadelen want het ligt net wat meer afgelegen waardoor je er langer over doet als je bijvoorbeeld naar het strand wilt. Hou je van rust en wil je niet in de stad overnachten? Dan is dit de ideale wijk om te verblijven in Kaapstad.

Constantia

Constantia is een mooie buitenwijk tussen de wijnvelden. Hier vind je dan ook grote dure villa’s en verschillende wine estates. De wijk is omgeven door groen waardoor er ook genoeg plekken zijn om mooi te wandelen. Constantia is een fijne plek om te verblijven wanneer je Kaapstad bezoekt mits je een auto hebt gehuurd. Er zijn namelijk weinig restaurants die open zijn in de avond waardoor je voor een hapje eten vaak een stukje moet rijden. Wij hebben hier een aantal dagen overnacht en vonden het een fijne uitvalsbasis tijdens onze roadtrip door Zuid-Afrika.

In welke wijken niet verblijven in Kaapstad?

Bo-Kaap

Bo-Kaap is de kleurrijkste wijk van Kaapstad tegenover de City Bowl. Je kent ongetwijfeld de plaatjes met de roze, gele, groene of paarse huizen, dat is Bo-Kaap. Is het een wijk om te verblijven in Kaapstad? Dat niet perse. Deze Islamitische wijk is een leuke plek om naartoe te gaan om een rondje te lopen of een kookworkshop te doen. Er hangt weinig sfeer en we zien dan ook niet de meerwaarde om hier te verblijven als je naar Kaapstad gaat.

De Waterkant

Verwar De Waterkant niet met V&A Waterfront, dit gebeurt vaak maar dit zijn niet dezelfde wijken. De Waterkant ligt precies tussen de wijken V&A Waterfront, Bo-Kaap en de City Bowl in. Wij vinden het hier ongezellig, saai en er valt hier eigenlijk niks te beleven. Het enige wat je hier wel te zoeken hebt is The Fireman’s Arms pub waar het enorm gezellig is als er een sport wedstrijd gespeeld of gereden wordt zoals de Formule 1.

Woodstock

Sommige mensen omschrijven Woodstock als grauw en goor. Anderen noemen het een van de hipste wijken in Kaapstad. Wij omschrijven Woodstock als een artistieke wijk met alternatieve eetplekken en kunst galerijen in oude fabrieken. Je vind in Woodstock ook de Old Biscuit Mill waar je in het weekend een van de leukste markten van Kaapstad vind. Zelf verbleven we 3 nachten in een leuk appartement in Woodstock. Het is hier namelijk een stuk goedkoper en met de auto ben je snel op een andere plek in Kaapstad. Zouden we aanraden om hier te verblijven? Nee, bezoek de Old Biscuit Mill in het weekend maar ga er niet overnachten. Er zijn veel leukere en veiligere wijken in Kaapstad om te verblijven.

City Bowl

De City Bowl is het centrum van Kaapstad wat tussen de tafelberg en de oceaan in ligt. De plek waar je de grote grijze gebouwen vind tussen de mooie victoriaanse gebouwen. In de City Bowl zijn ook genoeg leuke eettentjes te vinden. De bekende Bree Street en Long Street zijn de straten waar het in de avond bruist en waar veel mensen de zon weer zien opkomen. De City Bowl is ook de plek waar je je het meest onveilig voelt en waar reizigers vaker lastig gevallen worden. Ga er in de ochtend heen om ergens te ontbijten maar vermijd de City Bowl om te overnachten.