Wat te doen in Zwitserland: mooiste plekken en uitzichten in de buurt van Lauterbrunnen

Wat te doen in Zwitserland: Mooiste plekken en uitzichten

Het moment dat je tussen de reusachtige bergen in Zwitserland rijdt is iets wat je nooit meer zult vergeten. Dit zijn bergen die je nergens anders zult gaan vinden. Ruig, gigantisch en adembenemend mooi. In deze blog delen we wat te doen in Zwitserland. We delen waar je de mooiste plekken in Zwitserland en meest waanzinnige uitzichten kunt vinden.

Om hier te komen stap je in de trein of een kabelbaan. De hoogtepunten die wij met je delen zijn allemaal te zien zonder dat je er een eind voor hoeft te wandelen. Vanaf het uitzichtpunt bepaal je zelf of je korte of lange wandeling gaat maken. Wij zouden het iedereen aanraden om niet alleen naar boven te gaan om het uitzichtpunt te bekijken maar ook een wandeling te maken. Tijdens een wandeling zie je namelijk nog veel meer mooie uitzichten van Zwitserland. Bij verschillende informatiepunten zijn wandelkaarten van de regio verkrijgbaar. Hierop staat een duidelijk overzicht met wandelroutes en de duur van de wandelingen.

We hebben de mooiste plekken in Zwitserland, die eenvoudig te bereiken zijn voor jou in een overzicht gezet!

Dit zijn de 5 mooiste plekken en uitzichten in Zwitserland vlakbij Lauterbrunnen

Lauterbrunnen

Lauterbrunnen is misschien wel het bekendste dorp van Zwitserland. Het dorp ligt in het middelpunt van de mooiste plekken van Zwitserland en is makkelijk met de auto bereikbaar. Vanuit deze plaats bezoek je met de trein andere schitterende plekken in de regio. Alleen al door Lauterbrunnen zelf lopen levert al de mooiste vergezichten op. Maar de meest spectaculaire uitzichten van Lauterbrunnen zijn toch wel die van het bekende kerkje en de waanzinnige Staubbachwaterval.

Rosenlaui Gletsjer

De Rosenlaui Gletsjer is misschien wel het best bewaarde geheim van Zwitserland. Als je Rosenlaui intypt in Google of Instagram kom je maar weinig zoekresultaten tegen. Wat ons betreft is het uitzicht op de Rosenlaui Gletsjer een hoogtepunt die je zeker niet mag missen als je naar Zwitserland gaat. Het uitzicht op de Rosenlaui Gletsjer is waanzinnig! Voor dit uitzichtpunt is het niet nodig om een wandeling te maken. Je hebt de mogelijkheid om de auto langs de weg te parkeren terwijl jij geniet van het uitzicht. Bij dit uitzichtpunt is niet veel te beleven. Als je een stukje doorrijdt kom je bij de echte Rosenlaui Gletsjer. Hier is het de moeite waard om een wandeling te maken. Hier vind je de coördinaten.

Bachalpsee

Om bij de Bachalpsee te komen pak je vanuit Grindelwald de kabelbaan naar First. Vanaf First wandel je in er in ongeveer 45 minuten naar toe. De wandeling naar de Bachalpsee is kort en gemakkelijk. Aangekomen bij het meer heb je voldoende plek om je meegebrachte lunch te eten en bij te komen van de wandeling. Vanaf hier kun je ervoor kiezen om verder te lopen naar bijvoorbeeld Faulhorn of Feld.

Tip: Aan het begin van de wandeling kom je langs de bekende Thrillwalk van First. De thrillwalk loopt langs een bergwand en kijkt uit op waanzinnige bergtoppen.

Kleine Scheidegg

De Kleine Scheidegg is alleen te bereiken met de trein maar je kunt ook zelf omhooglopen. Waar we in Nederland liever niet de trein nemen, is de trein in Zwitserland een echte must do. De trein vanuit Lauterbrunnen, Wengen en Grindelwald gaan richting de Kleine Scheidegg. Voor het mooiste uitzicht hoef je niet te wandelen. Direct bij aankomst op het station kijk je uit op een indrukwekkende rotswand. Wanneer je niet alleen op het terras in de zon wilt zitten maar ook wilt wandelen, ben je hier op de juiste plek. Vanaf de Kleine Scheidegg start de Lauberhorn trail. Je wandelt dan naar beneden richting Wengen en Lauterbrunnen.

Mooiste plek Zwitserland: Schynigge Platte

De Schynigge Platte is alleen bereikbaar te voet of met de trein. Wij kozen ervoor om de trein te pakken. We werden in een oude trein omhoog gebracht. Tijdens de rit omhoog stonden de ramen open en hingen we naar buiten, kijkend op de waanzinnige omgeving. Aangekomen bij de Schynigge Platte zijn er verschillende wandelroutes. De wandelroutes variëren tussen de 50 minuten en 6 uur. Voor iedereen is er dus wel een geschikte wandelroute. Er is hier ook een Botanische tuin die rond mei in bloei staat.

Van plan om een roadtrip te maken door Zwitserland? Dit zijn 6 dingen die je vooraf moet weten!