Wat te doen bij het meer van Bled: het mooiste uitzichtpunt van Slovenië

Tips voor meer van Bled uitzichtpunt Ojstrica

Het meer van Bled is sprookjesachtig mooi. Het meer vind je in het midden van het land Slovenië. Slovenië is ongeveer net zo groot als België en Nederland bij elkaar. Daarom is het land perfect voor als je op doorreis bent naar bijvoorbeeld Kroatië, als je op citytrip gaat naar de hoofdstad Ljubljana maar ook als je een korte roadtrip maakt door het land zelf. Het meer ligt ongeveer op ongeveer drie kwartier rijden van de hoofdstad Ljubljana vandaan. Het meer staat bekend om het eiland in het midden. Een bosrijk eilandje met een charmant kerkje erop. Wat er te doen is bij het meer van Bled? Wandel rond het meer, klim naar uitzichtpunt Ojstrica en eet de beroemde Bled cream cake.

Sommige mensen beweren dat je het meer moet overslaan vanwege het toerisme. Wij waren er in september en omdat wij Bled in de ochtend bezochten viel de drukte enorm mee. Sla het meer van Bled dus niet over, maar houdt rekening met de drukte door voor 10.00 uur een parkeerplek te bemachtigen.

Wat te doen bij het meer van Bled in Slovenië: tips en bezienswaardigheden

Huur een boot en vaar naar het eiland in het midden van het meer van Bled

Romantiek ten top: huur een roeiboot en vaar naar het eiland in het midden van het meer. Op verschillende plekken langs het meer heb je de mogelijkheid om een boot te huren. De roeiboten huur je per uur. Een boot huren kost 15 euro per uur. Wil je echt kunnen genieten zonder dat je hoeft te haasten? Huur dan een boot voor twee uur en neem wat te eten en drinken mee. Geloof ons: dit net zo romantisch als dat het eruit ziet.

Wandel naar uitzichtpunt Ojstrica

Het mooiste uitzicht over het meer vind je bij uitzichtpunt Ojstrica. Vanaf hier heb je een waanzinnig panoramisch uitzicht. Het is nog mooier bij de zonsopkomst of zonsondergang. Parkeer je auto of fiets bij Camping Bled en loop in zuidelijke richting langs het meer. Aan de rechterkant vind je een bordje met daarop ‘Ojstrica’ en ‘Osojnica’. Volg dit pad omhoog en na een korte maar redelijk steile klim kom je uit bij uitzichtpunt Ojstrica. Bij aankomst vergeet je de klim gelijk en word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht over het meer van Bled. Je hebt een grote kans om het uitzichtpunt voor jezelf te hebben wanneer je vroeg bent.

Bekijk hier de ideale reisroute voor een roadtrip door Slovenië

Maak een wandeling rond het meer

Een makkelijke en laagdrempelige manier om het meer te ontdekken is om deze rond te wandelen of fietsen. Om het meer heen ligt een goed wandelpad van ongeveer 6 kilometer. Deze wandeling is vlak en daardoor niet zwaar. In de ochtend is het om en op het meer rustig en ontdek je de ware schoonheid van de natuur. Op een zomerse dag koel je na de wandeling af met een duik in het meer. Er zijn verschillende plekken rond het meer waar je mag zwemmen.

Eet de beroemde Bled Cream Cake  

Je vakantie in Slovenië is niet compleet zonder de beroemde Bled cream cake geproefd te hebben. De Slovenen zijn terecht trots op dit lekkere gebakje. De Bled cream cake lijkt op onze Nederlandse tompouce maar dan net even anders. Het gebakje bestaat uit bladerdeeg met daartussen een luchtige gele creme en een soort slagroom. Bovenop ligt een flinterdun laagje poedersuiker. Proef het gebakje bij het kasteel of in een ander restaurant zoals Art café. Je komt de cream cake gelukkig niet alleen tegen bij het meer zelf maar ook in andere delen van Slovenië.

Ga glamperen in de buurt van het meer van Bled

Glamperen is er in alle vormen en maten. Van een luxe tent tot een klein houten huisje in de vorm van een tent. Glamperen is uniek en vaak beter betaalbaar dan een hotelkamer. Ook in de buurt van het meer van Bled zijn verschillende glampings te vinden. Wij verbleven in een Bell Tent bij Eco River Camp. De stevige tenten zijn voorzien van wat je nodig hebt. Je slaapt op een gewoon bed en hebt een vlonder waar je bij mooi weer geniet van de zon. Op de glamping vind je ook een keuken waar je eventueel zelf je eten maakt. Naast Eco River Camp zijn ook Glamping Ribno en Glamping Zgornja Dobrava mooie plekken om te glamperen in de buurt van het meer van Bled.