Wat te doen bij het meer van Bled: 5 toffe tips

Tips voor meer van Bled uitzichtpunt Ojstrica

Het meer van Bled is sprookjesachtig mooi. Het meer vind je in het midden van het land Slovenië. Het land is ongeveer net zo groot als België en Nederland bij elkaar. Daarom is het perfect om een roadtrip te maken door Slovenië of mee te pakken als je op doorreis bent naar Kroatië. Het meer van Bled ligt op maar drie kwartier rijden van Ljubljana, en staat bekend om zijn betoverende eilandje in het midden, compleet met een pittoresk kerkje. Maar wat valt er precies te beleven in en rond het meer van Bled? Ontdek onze tips met toffe activiteiten en wat te doen in Bled: huur een bootje en ga het meer op, klim naar uitzichtpunt Ojstrica en eet de beroemde Bled cream cake. Dit zijn onze tips voor het meer van Bled in Slovenië!

De leukste tips voor Bled in Slovenië

Sommige reizigers stellen voor om het meer van Bled over te slaan vanwege de drukte die het toerisme met zich mee brengt. Wij waren er in september en omdat wij Bled in de ochtend bezochten, viel de drukte enorm mee. Sla het meer van Bled dus niet over, maar houdt rekening met de drukte door voor 10.00 uur een parkeerplek te bemachtigen.

Huur een boot en vaar naar het eiland in het midden van het meer

Romantiek ten top: huur een roeiboot en vaar naar het eiland in het midden van het meer. Op verschillende locaties langs het meer heb je de mogelijkheid om een boot te huren. De roeiboten huur je per uur. Een boot huren in Bled? Dat kost je dan rond de €15.- per uur. Wil je echt kunnen genieten zonder dat je hoeft te haasten? Huur dan een boot voor twee uur en neem wat te eten en drinken mee. Geloof ons: dit net zo romantisch als dat het eruit ziet. Dit is een van de mooiste plekjes in Slovenië en erg leuk om te doen in Bled!

Uitzichtpunt Ojstrica: het mooiste viewpoint van Bled

Een van de leukste dingen om te doen in Bled is om uitzichtpunt Ojstrica te beklimmen. Vanaf hier heb je een waanzinnig panoramisch uitzicht over het meer, vooral bij zonsopkomst of zonsondergang. Parkeer je auto of fiets bij Camping Bled en loop in zuidelijke richting langs het meer. Aan je rechterhand zul je een bordje zien met de aanwijzing ‘Ojstrica’ en ‘Osojnica’. Volg dit pad omhoog en na een korte, redelijk steile klim, bereik je uitzichtpunt Ojstrica. Bij aankomst vergeet je de klim gelijk en word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht over het meer van Bled. Als je vroeg op pad gaat, heb je bovendien een grote kans om het uitzichtpunt helemaal voor jezelf te hebben.

Doen in Bled: maak een wandeling rond het meer

Een eenvoudige en toegankelijke manier om het meer te ontdekken is om deze rond te wandelen of fietsen. Om het meer heen ligt een goed wandelpad van ongeveer 6 kilometer. Deze wandeling is vlak en daardoor niet zwaar. In de ochtend is het om en op het meer rustig en ontdek je de ware schoonheid van de natuur. Op warme zomerdagen kun je zelfs een verfrissende duik nemen op verschillende zwemlocaties langs de oever.

Eet de beroemde Bled Cream Cake  

Je roadtrip door Slovenië is niet compleet zonder de beroemde Bled cream cake geproefd te hebben. De Slovenen zijn terecht trots op dit lekkere gebakje. De Bled cream cake lijkt op onze Nederlandse tompouce maar dan net even anders. Het gebakje bestaat uit bladerdeeg met daartussen een luchtige gele creme en een soort slagroom. Bovenop ligt een flinterdun laagje poedersuiker. Proef het gebakje bij het kasteel of in een ander restaurant zoals Art café. Je komt de cream cake gelukkig niet alleen tegen bij het meer zelf maar ook in andere delen van Slovenië.

Ga glamperen in de buurt van het meer van Bled

Glamperen is er in alle vormen en maten. Van een luxe tent tot een klein houten huisje in de vorm van een tent. Glamperen is uniek en vaak beter betaalbaar dan een hotelkamer. Ook in de buurt van het meer van Bled zijn verschillende glampings te vinden. Wij verbleven in een Bell Tent bij Eco River Camp. De stevige tenten zijn voorzien van wat je nodig hebt. Je slaapt op een gewoon bed en hebt een vlonder waar je bij mooi weer geniet van de zon. Op de glamping vind je ook een keuken waar je eventueel zelf je eten maakt. Naast Eco River Camp zijn ook Glamping Ribno en Glamping Zgornja Dobrava mooie plekken om te glamperen in de buurt van het meer van Bled.

Andere leuke dingen om te doen en bezienswaardigheden in Bled