10 foto’s waarom je direct Slovenie wilt bezoeken

Zelenci Nature Reserve in Slovenie

Het land van de fenomenale bergen, sprookjesachtige meren en een adembenemende wijnstreek. Slovenië heeft het allemaal!

Wij maakten een roadtrip van zes dagen door Slovenië. Binnen een paar uur vliegen sta je in de hoofdstad Ljubljana waar jouw trip kan beginnen.

Ljubljana

Binnen twee uur vliegen sta je in de knusse, maar tegelijkertijd bruisende hoofdstad van Slovenië. Ljubljana is een kleine stad en is lopend goed te verkennen. Beklim het kasteel ‘Ljubljanski Grad’ voor een tof uitzicht.

Meer van Bled

Boot huren op het meer van Bled

Bij het meer van Bled voel je een en al romantiek! Dit meer is omringt met een bosrijke omgeving en in het midden van het meer ligt een eilandje met een idyllisch kerkje erop. Met een roeibootje op het meer waan je je in een romantische film.

Meer van Bled

Uitzichtpunt Ojstrica

Het meer van Bled is een en al romantiek. Na twintig minuten klimmen – volg de bordjes ‘Ojstrica’ – bereik je dit waanzinnige uitzicht. Bestel na je tocht de bekende ‘Bled cream cake’ op een van de gezellige terrassen.

Meer van Bohinj

Meer van Bohinj

Het meer van Bohinj is de perfecte uitvalbasis voor watersportliefhebbers. Huur een kano of een supboard en je bent met gemak een hele middag zoet.

Zelenci Nature Reserve

Zelenci Nature Reserve

Het uitzicht van Zelenci is om sprakeloos van te worden. Maak er een kleine wandeling en geniet van de prachtige uitzichten en helderblauwe meren.

Vrsic Pas

Vrsic Pas

De Vrsic Pas is de hoogste pas van Slovenië: op de top bevind je je op zo’n 1600 meter. Je kunt er verschillende wandelingen maken, maar een van de bekendste is die naar de Slemenova Spica. De (redelijk) pittige tocht duurt zo’n 2,5 uur, maar is het meer dan waard.

Soča River

Soca River

De bekendste rivier van Slovenië is de 96 kilometer lange Soča rivier. Het 25 kilometer lange wandelpad langs de oever van de rivier leid je eindeloos over hangbruggen en het stromende water.

Kanal

Kanal

Het kleurrijke dorpje Kanal is de perfecte tussenstop tijdens een roadtrip door Slovenië. Drink een kop koffie bij Rafaelo en laat je vooral ook verrassen door de goddelijke gebakjes die ze er hebben.

Goriska Brda

Goriska Brda

Deze wijnstreek in Slovenië bestaat uit pittoreske dorpjes, een heuvelachtig landschap en talloze wijnhuizen. Brda vraagt dus eigenlijk maar om één ding: wijnen, wijnen, wijnen.

2 reacties op “10 foto’s waarom je direct Slovenie wilt bezoeken

  1. Pingback: Doen in Zwitserland: mooiste plekken en uitzichten - Reisplaatje

  2. Pingback: Wat te doen bij het meer van Bled: het mooiste uitzichtpunt van Slovenië

Reacties zijn gesloten.