Wat te doen in Mazunte in Mexico: 7 toffe tips!

Tips wat te doen in Mazunte in Mexico

Wat ooit een slaperig kustdorpje was is nu een toevluchtsoord voor vele hippies. De kust van de staat Oaxaca is nog vrij onbekend bij toeristen, dus je kunt in Mazunte ontsnappen aan de drukte en getrakteerd worden op de mooiste stranden van Mexico. Dit laid back dorpje ligt aan de kust en hoewel er niet gek veel te doen is kom je er snel genoeg achter dat dit een plek is waar je langer wilt blijven. Mazunte is de perfecte plek om rustig aan te doen en te relaxen. Begin de dag met yoga les, zwem met dolfijnen, vermaak je op het strand en bekijk elke avond de zonsondergang. Wij zijn zes dagen in Mazunte geweest en delen in deze blog onze tips met wat te doen in Mazunte!

7 leukste tips voor Mazunte in Mexico

Walvissen spotten en zwemmen met dolfijnen

Wist je dat Mazunte een perfecte bestemming is om walvissen te spotten? En de kans is groot dat je ook een grote groep dolfijnen tegen komt waarmee je mag zwemmen. Een boottour is absoluut een van de leukste dingen om te doen in Mazunte. Op straat komt er al snel iemand naar je toe waar je een tour kunt boeken. Zelf zijn wij met de Engels sprekende Juan mee geweest en hadden een fantastische ervaring. In tegenstelling tot de andere bootjes zit je hier maar met een paar andere mensen op de boot. Er is een grote kans dat je walvissen gaat zien en daarnaast weet Juan bijna elke dag dolfijnen te vinden waar je mee mag zwemmen. Dit is een seizoensgebonden activiteit van november tot maart. Goed om te weten is dat er ongeveer 7 andere bootjes zijn die elke dag uitvaren en met respect met de dieren omgaan. Wil je een tour boeken bij Juan? Een tour kost 300 pesos per persoon en app Juan via +52 958 100 7110 om te boeken. Doe je hem de groeten van ons?

Bekijk de zonsondergang vanaf Punta Cometa

Punta Cometa is de meest populaire spot in Mazunte om de zonsondergang te bekijken. Vanaf de hoofdweg is het ongeveer 20 minuten lopen en de wandeling staat goed aangegeven. Zorg dat je vooraf bekijkt hoelaat de zon ondergaat zodat je niet te laat bent. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Houd er rekening mee dat je tassen worden gecontroleerd en dat alcohol niet is toegestaan. Natuurlijk is deze plek ook geweldig wanneer de zon opkomt.

Maak een sunset paddle tour

Er gaat geen dag voorbij of je hebt een mooie zonsondergang in Mazunte. Die zonsondergang kan je bekijken vanaf het strand maar, vanaf de zee op een paddle board is dat nog veel specialer. De paddle tour vertrekt iedere dag om 17.00 uur de zee op. Na een stuk paddelen hou je pauze met een hapje en drankje. Daarna bekijk je de zonsondergang en wanneer de zon onder is peddel je terug naar het strand. Met een beetje mazzel spot je zelfs walvissen, roggen of schildpadden. De tour kost 450 pesos en zijn populair dus boek op tijd je spot via Instagram.

Update 2024: helaas is het huis van Kino beschadigd tijdens de orkaan en dit is de reden waarom de tours tijdelijk niet doorgaan. Nadat hij zijn huis heeft gerenoveerd pakt hij de tours weer op.

Ga vroeg je bed uit voor een magische zonsopkomst

Alles in Mazunte draait om de zon en dat zie je ook terug in onze tips met wat te doen in Mazunte. Het is hier een groot deel van het jaar zonnig en er is dan geen wolkje aan de lucht. Dit is dan ook een goede reden om vroeg je bed uit te gaan en richting het strand te lopen voor de zonsopkomst. Ervaar de rust door het geluid van de golven wanneer de lucht geel en oranje kleurt. Loop daarna naar La Baquette voor een vers ontbijt die je daarna op eet aan het strand en geniet van de zon.

Bezoek alle stranden van Mazunte

Mazunte is een van onze favoriete strandbestemmingen in Mexico. Het fijne is dat deze stranden ook allemaal op loopafstand zijn en je daardoor ook heen en weer kan lopen als het te warm wordt. Dit zijn de mooiste stranden en de verschillen ertussen:

 • Rinconcito: dit is het strand waar je op loopt vanaf de hoofdstraat in Mazunte. Hier vertrekken in de ochtend de boten de zee op maar dit strand is ook prima om te zwemmen. Aan het einde van de middag is het hier een gezellige drukte.
 • Mazunte beach: vanaf Rinconcito loop je links Mazunte Beach op. Hier zijn verschillende strandtenten waar je een bedje kunt huren maar er is ook genoeg plek om je handdoek neer te leggen. Dit was onze favoriete plek om de zee in te gaan.
 • Playa San Agustinillo: voor dit strand moet je een stukje lopen en het is er dan vaak ook wat rustiger. Het lang gerekte strand is prachtig en dit is ook de plek om te surfen in Mazunte.
 • Playa Mermejita: dit is hét strand om de zonsondergang te bekijken. Het strand is breed en helaas is de stroming sterk waardoor het wordt afgeraden om te zwemmen. Zin in een hapje eten of een drankje? Dan zit je bij El Chiringuito goed!

Tips om te eten in Mazunte

Hoewel Mazunte klein is vind je er toch een aantal fijne restaurants. Dit zijn onze favoriete plekken om te eten in Mazunte:

 • Lo Deli: een knus restaurant waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Begin zeker de dag eens met de boterzachte french toast.
 • La Baquette: bij dit bakkertje is het de hele dag druk. Eigenlijk is alles lekker maar de stokbroden verdienen echt een award.
 • Sushido casa de sushi: zinin sushi? Dan is dit the place to be! Je zit hier leuk en de sushi is niet gek duur.
 • La Pizzeria: een gezellig restaurant met lange gezamenlijke tafel waar je aanschuift waar plek ik. De echte dunne pizza’s zijn hier om te smullen.
 • Tiburon Juice Bar: hier haal je een verse smoothie bowl. Ga net als iedereen op het randje voor de deur zitten want er zijn geen zitplekken.
 • Sahuaro: een gezellig tentje waar je vanalles kunt eten. Van taco’s tot sushi tot burgers.
 • El Chiringuito: dit is misschien wel de leukste plek om in de avond te eten. El Chiringuito zit op het strand waar je het beste de zonsondergang bekijkt. Vaak is er ook live muziek!

Tips voor leuke accommodaties in Mazunte

Mazunte is in opkomst en op dit moment zijn er meer reizigers die naar Mazunte willen dan dat er slaapplekken zijn. Daarnaast staan lang niet alle accommodatie op internet. Om deze reden is het lastig om last minute een hotel te vinden. Wil je zeker zijn van een hotel? Boek dan vooruit! Zelf sliepen we bij Luna de Miel waar je slaapt in een cottage. Het ligt super centraal en iets de heuvel op waardoor je vanuit de meeste cottages een prachtig uitzicht hebt. Bekijk hier nog meer tips voor de beste accommodaties in Mazunte.

Hoe kom je van Puerto Escondido in Mazunte?

Waarschijnlijk is je plan om van Puerto Escondido naar Mazunte te reizen. De goedkoopste manier om van Puerto Escondido naar Mazunte te reizen is om naar de hoofdweg te lopen en daar te zwaaien naar een bus die je aan ziet komen rijden. Geef in de bus aan dat je naar Mazunte wilt en moet uitstappen in San Antonio. Hiervoor betaal je ongeveer 50/60 pesos. In San Antonio kan je of de taxi of een gedeelde colectivo nemen die je afzet in de hoofdstraat in Mazunte. Dat kost tussen de 20 en 50 pesos.

Tip: hier vind je nog veel meer tips voor Mexico!