Wat te doen in Puerto Escondido in Mexico: 8 toffe tips en hotspots

Tips wat te doen in Puerto Escondido

Wuivende palmbomen, prachtig witte stranden en een echt surf paradijs. De westkust van Mexico is gelukkig nog niet ontdekt door het massatoerisme en is daarom lang niet zo toeristisch als Yucatan. In Puerto Escondido vind je dan ook voornamelijk rondreizende backpackers. Vergis je niet want Puerto Escondido is een stad en de afstanden tussen wat er te doen is zijn niet altijd op loopafstand. Het leukste gedeelte van Puerto Escondido is La Punta wat bijna een dorpje op zich is en waar een chille vibe hangt. Check hier onze tips voor Puerto Escondido. Van bezienswaardigheden en hoogtepunten tot aan wat te doen in Puerto Escondido en waar te overnachten.

De leukste tips voor Puerto Escondido in Mexico

Bezoek alle stranden van Puerto Escondido op de scooter

Langs de kust van Puerto Escondido vind je verschillende stranden waarvan Zicatela het bekendst is. Dit is het meest centrale strand maar zeker niet de mooiste. Huur daarom een scooter om de mooiste stranden van Puerto Escondido af te gaan. Op verschillende plekken huur je een scooter voor 400 pesos per dag. Elk strand heeft weer zijn eigen charme en is een bezoek waard. Dit zijn onze tips voor de mooiste stranden in Puerto Escondido:

  • Playa Carrizalillo: dit mooie strand bereik je via een trap waarvan je een prachtig uitzicht hebt over de zee. Het is een smal strand wat omgeven is door groen. Er zijn een aantal restaurantjes en ligbedden.
  • Playa Manzanillo: een klein strand met wuivende palmbomen en omgeven door rotsen. De stroming is hier niet sterk waardoor het heerlijk is om de zee in te gaan.
  • Playa Angelito: dit strand ligt naast Playa Manzanillo en vanuit hier vertrekken de boten voor het walvis spotten. Je ligt hier dan ook niet heel prettig omdat er boten op het strand liggen.
  • Playa Bacocho: een lang gerekt en groot strand waar de stroming behoorlijk sterk is. Dit is ook het strand waar de baby schildpadjes worden uitgezet.
  • Playa Zicatela: dit 4 kilometerlange strand start in Playa Principal tot aan La Punta. Het leukste gedeelte is bij La Punta waar veel mensen zich met de zonsondergang verzamelen om de zon in de zee te zien zakken.

Must do in Puerto Escondido: zet baby schildpadjes uit op Bacocho beach

Een van de meest bijzondere dingen om te doen is een baby schildpadje loslaten op Bacocho Beach. Elke dag om 17.00 uur worden er baby schildpadden uitgezet om zo hun kans op overleven te vergroten. De stichting raapt eieren op zodat ze niet worden gestolen om verkocht te worden als delicatesse. Wanneer je het strand op loopt zie je aan de rechterkant Vive Mar staan. Hier schrijf je jezelf in om 17:00 uur en omdat je de schildpadjes niet mag aanraken krijg je er een in een bakje. Daarna mag je de baby schildpad op het zand zetten en aanmoedigen om de zee in te lopen. Voor het uitzetten van een schildpadje betaal je 100 pesos. Hiermee steun je dit project wat door vrijwilligers draaiende wordt gehouden. Het uitzetten van de schildpadden is gelukkig niet seizoensgebonden en daardoor kan je deze activiteit iedere dag doen.

Bekijk de zonsondergang vanaf Punta Zicatela

Een van de mooiste plekken om de zonsondergang te bekijken is vanaf de rotsen van Punta Zicatela. Om hier te komen moet je niet simpelweg Google Maps volgen want die wijst je niet de juiste route. Loop bij Playa Punta Surf links het strand op richting de rotsen naar dit punt. Hier kan je rechts door het water om de rotsen heen en klim een stuk verder omhoog naar het uitzichtpunt. Óf klim links stijl omhoog voor een prachtig uitzichtpunt. Daarna kan je ook weer naar beneden en omhoog bij het andere uitzichtpunt. Het moment van de zonsondergang kan verschillen en via de weer app kun je in de gaten houden hoelaat de zon ondergaat. Zorg ervoor dat je op tijd bent want dit is een populaire spot om de zonsondergang te bekijken en je zal daarom niet de enige zijn. Het is bijna altijd stralend weer in Puerto Escondido en elke avond is de zonsondergang weer een magisch moment.

Struin door de leukste straat van Puerto Escondido

La Punta is het uiterste puntje van Zicatela beach en is een klein dorpje op zich. Dit is by far de leukste plek om te zijn in Puerto Escondido. Een zandstraat met aan weerszijde leuke restaurantjes en boetiekjes. Neem in de avond wat biertjes mee naar het strand voor de zonsondergang en kijk met tal van andere mensen hoe de zon in de zee zakt. La Punta is ook the place to be voor een gezellige avond met hapjes en drankjes. De food market is een leuke plek waar je verschillende dingen eet en bij Alaburger bouw je je eigen burger.

Neem een surfles

De westkust van Mexico is een waar surf paradijs. Puerto Escondido is daarom een van de beste plekken in Mexico om een surfles te nemen. Wanneer je wilt leren surfen kan je het beste naar La Punta Zicatela gaan. Hier heb je verschillende surfscholen zitten die je maar al te graag de fijne kneepjes van de golven leren.

Chillen bij de beach clubs tijdens de zonsondergang

Er zijn genoeg beach clubs in Puerto Escondido te vinden. Zelf houden we van een ongedwongen sfeer waar je lekker kunt relaxen. Zo’n beach club waar je chillen in de zon afwisselt met een potje volleybal. Sativa Puerto, Agua Salé en Palapita Bar zijn fijne plekken om te relaxen op het strand en de zonsondergang te bekijken.

Tips om te eten in Puerto Escondido

Ook in Puerto Escondido zijn tal van leuke hotspots om te eten. De gezelligste restaurantjes vind je op de weg van Punta Zicatela. Als je door deze straat heen loopt kom je al tal van leuke food hotspots tegen waaronder Alaburger. Dit zijn onze tips voor onze favoriete restaurants in Puerto Escondido:

Spirulina: heerlijk gezond eten zoals smoothies en salade bowls.

Elephant Garden: dit is een populaire food hotspot en er is een grote kans dat je even moet wachten voor er plek is. Deze gezellige binnentuin is de perfecte plek voor ontbijt of lunch. Voor iedereen staat er wel wat lekkers op de kaart.

El Sultan: een van de beste plekken om te genieten van het eten uit het Midden Oosten. Dit restaurant ligt op de weg tussen Bacocho en Zicatela en is daarom de ultieme plek om te eten na het uitzetten van een baby schildpadje.

El Kafecito: het is hier altijd druk en de keuze qua eten is er erg basic en goedkoop.

Alaburger: hier bouw je je eigen burger in een gezellig restaurant met gezamenlijke tafels.

Taco Dog: healthy vegan eten zoals een broodje met avo en groenten.

Café Olé: het is hier altijd druk en dat is niet voor niks. Goed eten maar wel wat prijziger dan gemiddeld.

Tips voor hotels in Puerto Escondido

Waar je het beste overnacht in Puerto Escondido? Puerto Escondido is een grote stad en het leukste gedeelte om te verblijven is La Punta. La Punta is het uiterste puntje van Zicatela Beach en is een klein dorpje op zich. Hier zijn de wegen nog van zand met aan weerszijden veel palmbomen. Er hangt een gezellige backpackers vibe en La Punta is daarmee het leukste gedeelte om te overnachten. Casa de Olas is een mooi Boutique Hotel en de locatie is perfect. Zorg dat je op tijd reserveert want dit is een populaire spot en de kamerprijzen zijn dan nog betaalbaar. Casa UMI en Selina Hostel zijn ook aanraders! Check hier nog veel meer tips voor de leukste hotels in Mexico.

Tips voor vervoer in Puerto Escondido

Puerto Escondido is een grote stad aan de westkust van Mexico. De hotspots zijn niet allemaal op loopafstand en daarom zal je ook gebruik moeten maken van ander vervoer. Heb je ervaring met scooter rijden dan is dit het perfecte vervoersmiddel in Puerto Escondido. Voor 400 pesos huur je een scooter waarmee je kan gaan en staan waar je wilt. Het verkeer kan druk zijn maar zolang je aan de rechterkant blijft rijden komt het helemaal goed. Als je geen ervaring hebt met scooter rijden kan je ook een collectivo pakken. Dit zijn grote blauwe trucks die langs de hoofdweg rijden. Steek je hand op als je wilt instappen en geef aan wanneer je eruit wilt. Wanneer je uitstapt betaal je een klein bedrag aan de bestuurder. Een collectivo is een goedkoop alternatief voor de taxi’s waarmee je je ook kan vervoeren.

Hoe kom je in Puerto Escondido in Mexico?

Waarschijnlijk reis je vanuit Oaxaca of San Cristóbal naar Puerto Escondido. Sinds 2024 is er een nieuwe snelweg aangelegd tussen Puerto Escondido en Oaxaca waardoor je de lange nachtbus kan vermijden. Je doet er nu nog maar 3 uur over om in Puerto Escondido te komen. Een kaartje kan je vooraf online aanschaffen via Busbud. Vanaf San Cristobal gaan er nachtbussen naar Puerto Escondido.

Is je volgende bestemming Mazunte? Bekijk dan hier onze tips met wat te doen in Mazunte!