Khao Sok National Park bezoeken: tips + waar verblijven

Tips voor het bezoeken van het Khao Sok National Park in Thailand

Als er een plek is die je niet mag overslaan tijdens een rondreis door Thailand dan is dat Khao Sok National Park! Het unieke park kenmerkt zich door de torenhoge kalkstenen pieken die uit het smaragd groene water van het Cheow Lan Lake steken. Het meer is omgeven met weelderige jungle waarin wilde dieren leven en je vind hier prachtige watervallen en verborgen grotten. Een extra bijzondere ervaring is dat je midden op het meer kunt overnachten in een drijvende bungalow. Een bezoek aan het Khao Sok National Park moet je wel even goed voorbereiden. Je hebt namelijk verschillende keuzes die je algehele ervaring kunnen beïnvloeden. Het is namelijk zonde als je er niet alles uit haalt. Ben jij van plan om Khao Sok National Park te bezoeken? Check dan vooraf onze handige tips met wat je kunt verwachten, hoe je er komt, welke tours en waar te verblijven!

Tips voor het bezoeken van Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park ligt in het zuiden van Thailand en hoewel je hier één van de oudste regenwouden ter wereld vindt, bestaat het park pas sinds 1980. Vroeger bestond het park alleen maar uit jungle maar later hebben ze hier een enorm meer aangelegd om stroom op te wekken. Als je het ons vraagt is Khao Sok National Park één van de mooiste plekken in Thailand. Met name omdat het zo ontzettend veelzijdig is. Denk aan imposante kalkstenen rotsen, weelderige jungle én je kunt er nog steeds wilde olifanten spotten. Daarnaast zijn er nog meer wilde dieren te zien zoals unieke gibbons, tapirs en zelfs tijgers, beren en luipaarden. Dit zijn onze tips voor het bezoeken van Khao Sok National Park!

Hoe kom je in Khao Sok?

Omdat dit park een geliefde bestemming is onder reizigers is het vervoer naar Khao Sok goed geregeld. Het Khao Sok National Park ligt in het zuiden van Thailand en is goede bestemming voor of na Ao Nang en Krabi. Ook is Khao Sok goed te bereiken vanuit Bangkok of het eiland Koh Phangan. De meest makkelijke manier van vervoer om Khao Sok te bezoeken is met een shuttle bus, eventueel gecombineerd met een boot. Deze boek je makkelijk en veilig via de website van 12GO. Wij hebben alle afstanden tijdens onze rondreis door Thailand afgelegd met 12GO. Ze komen je dan ophalen bij het hotel waar je verblijft en zetten je af bij je accommodatie in Khao Sok Village.

Hoe werkt het bezoeken van Khao Sok National Park?

Je hebt verschillende manieren om het Khao Sok National Park te bezoeken. Eigenlijk bestaat het uit twee gedeeltes namelijk Khao Sok Village en het Cheow Lan Lake. Khao Sok Village is een straat met accommodaties en restaurants om te slapen. Dit kan je zien als de uitvalsbasis om het meer te bezoeken. Het meer zelf is vanaf Khao Sok Village nog minimaal een uur rijden. Wij hebben uitgezocht hoe het werkt om het Khao Sok National Park te bezoeken en welke verschillende opties je hebt.

Optie 1: je overnacht in Khao Sok Village en vanuit daar maak je een dagtrip naar het meer om een boottocht te maken. Je kan er dan voor kiezen om een dagtour vanuit je accommodatie te maken of je gaat met de scooter naar het meer om een privé boot te huren. Bij deze optie slaap je alleen in het dorp en overnacht je dus niet op het meer. Wij hebben van verschillende reizigers gehoord dat ze voor deze optie zijn gegaan omdat ze dachten goedkoper uit te zijn. Ze waren achteraf teleurgesteld omdat je dan de hele ervaring van op het meer slapen mist en het prijsverschil bleek nihil.

Optie 2: ook met deze optie overnacht je de eerste nacht in Khao Sok Village. Vooraf of bij aankomst boek je bij de accommodatie een trip voor het slapen in een drijvend hutje op het meer. Bij deze tour overnacht je op het meer en ga je ook wandelen door de jungle en op zoek naar wildlife. Daarnaast is het eten inclusief en maak je meerdere boottochten. Bij deze optie ervaar je Khao Sok op zijn best en dit is dan ook wat wij aanraden!

Zelf hoorden we veel positieve verhalen over Khao Sok Riverside Cottages en hier boekten wij dan ook onze trip. Wat je in deze blog leest is naar aanleiding van onze eigen ervaring. Let op dat als je ergens anders boekt het kan afwijken van wat wij hier delen.

Verblijven bij Khao Sok Riverside Cottages

Wij kozen ervoor om bij Khao Sok Riverside Cottages te verblijven. Dit ligt net buiten Khao Sok Village en middenin de jungle aan een stromende rivier. Er hangt een relaxte sfeer, de bungalows zijn knus en je kunt er ontbijten, lunchen en dineren. Boek op tijd je verblijf bij Khao Sok Riverside Cottages. De accommodatie is namelijk populair en regelmatig uitverkocht. Losse excursies zoals de overnachting op het meer, tuben en de jungle tocht kan je bij aankomst boeken.

Je kunt er ook voor kiezen om een compleet pakket te kopen. De prijzen zijn afhankelijk van hoelang je gaat en of je samen of alleen reist. Ga uit van ongeveer €50,- per persoon per dag. Je kunt Khao Sok National Park prive of met een groep bezoeken. Wij raden aan om dit met een groep te doen omdat er in dit geval een bepaalde sfeer wordt gecreëerd waardoor je een onvergetelijke ervaring tegemoet gaat. Of je nu solo of als stel reist.

Wat je kunt verwachten van de Khao Sok National Park tour

Voordat wij Khao Sok National Park bezochten vroegen wij ons af wat we konden verwachten. Om die reden delen we een globaal dagprogramma. Zo verklappen we niet alles maar heb je wel een idee wat je zelf kunt verwachten.

Dag 1

 • Na aankomst bij Khao Sok Riverside Cottages heb je tijd voor jezelf. Relax in een hangmat en geniet bij de bungalow van je verblijf in de jungle.
 • Tijd voor actie. Stap in een band of kano en drijf de rivier af. Onderweg is er een grote kans om apen en slangen tegen te komen.
 • Relax voor het diner van een Thaise massage of ga in het donker met een gids op zoek naar dieren in de jungle.
 • Val in slaap met dierengeluiden.

Dag 2

 • Tijd om op te staan en je dag te beginnen met een lekker ontbijt. Zorg dat je een dagtas klaar hebt staan om op pad te gaan. Laat je backpack achter bij Riverside Cottages.
 • Stap het busje in naar Rajaparaba Dam waar de boot op je ligt te wachten. Onderweg stop je bij een markt zodat je nog wat snacks en een poncho in kunt slaan.
 • Geniet van de boottour over het meer langs de imposante kalkstenen rotsen.
 • Aangekomen bij de floating bungalow heb je de tijd om te kajakken, paddle boarden en te relaxen.
 • Na een heerlijke lunch stap je aan het einde van de middag de boot in en afhankelijk van het weer bezoek je een waterval of grot. Daarna vaar je langzaam terug en spot je onderweg wilde dieren.
 • Ga op tijd naar bed want de volgende ochtend moet je er weer vroeg uit.

Dag 3

 • Sta vroeg op voor een magische zonsopkomst en stap daarna in voor een boottocht op zoek naar wilde dieren.
 • Na het ontbijt is het tijd om je spullen weer te pakken. Gelukkig ga je niet linea recta terug maar bezoek je ook nog een grot en vaar je langs het ‘bekende plaatje’ van Khao Sok National Park.
 • Aangekomen bij Khao Sok Riverside Cottage kan je ervoor kiezen om door te reizen of om nog een extra nachtje te blijven slapen.

Praktische informatie en tips voor Khao Sok National Park

 • Er is een grote kans op een regenbui. Khao Sok National Park is natuurlijk een regenwoud en hierdoor regent het er regelmatig. Vaak is het een flinke bui rond 16.00 uur en is het daarna voorbij. Neem daarom zeker een poncho mee.
 • De luchtvochtigheid is hoog waardoor kleding vrijwel niet droogt. Zorg dat je een losse plastic tas hebt om dit in op te bergen en te wassen.
 • De floating bungalows zijn basic ingericht en bestaan uit twee matrasjes en een verhoging om je spullen op te zetten. Er is geen stopcontact in de bungalow maar wel een klein lampje. De toiletgebouwen zijn ruim, netjes en schoon. Voor het opladen van je spullen kan je terecht in de algemene ruimte.
 • Je hebt geen last van muggen op het meer. Wij dachten dat we lek gestoken zouden worden tijdens de overnachting op het meer. Gelukkig bleek dat niet het geval want de vissen eten alle muggen op waardoor de kans er klein is dat je er een tegenkomt.
 • Je backpack kan je achterlaten bij de accommodatie waar je hebt geslapen in Khao Sok Village.
 • De dag dat je terug komt in Khao Sok Village kan je direct doorreizen naar je volgende bestemming in Thailand. Of kies ervoor om een dag langer in Khao Sok Village te blijven om bij te komen en te relaxen. Vervoer naar de volgende bestemming kan je vrijwel altijd via de accommodatie boeken of via 12GO.
 • Win advies in bij de GGD over malaria in het Khao Sok National Park.
 • Wij durven geen advies te geven of je Khao Sok kunt bezoeken met (jonge) kinderen. Dit kun je het beste navragen bij Khao Sok Riverside Cottages.

Paklijst voor het bezoeken van Khao Sok National Park

Ben je van plan om de tweedaagse tour te maken waarbij je overnacht in een drijvende bungalow? Dan kan je je grote backpack achterlaten bij de accommodatie in Khao Sok Village en neem je een kleinere dagtas met de hoognodige spullen mee. Wat moet je meenemen naar het Khao Sok National Park?

 • 220 Baht per persoon voor de pier en park entree.
 • Extra geld voor drankjes bij de drijvende hutjes.
 • Dichte schoenen en sandalen of slippers. Wij konden voor 50 Baht goede waterschoenen met profiel huren bij de drijvende bungalows. Dat was ideaal!
 • Een lange en korte mouw shirt (eventueel een extra setje voor als de weersvoorspellingen slecht zijn)
 • Een lange en korte broek
 • Sokken
 • Zwemkleding
 • Sneldrogende handdoek
 • Basis toiletspullen inclusief zonnebrand
 • Camera, telefoon, ereader en opladers.
 • Pet en zonnebril
 • Poncho
 • Regenhoes voor je tas