Ontdek de 5 mooiste eilanden van Griekenland

Tips mooiste eilanden Griekenland

Griekenland heeft zoveel eilanden, dat zelfs de Grieken niet weten hoeveel het er precies zijn. Naar schatting zijn het er zo’n 6000 maar welke eilanden van Griekenland zijn het mooist om naartoe te gaan? Wij helpen je kiezen en hebben daarom een lijst gemaakt met de mooiste bekende en onbekende eilanden van Griekenland. Bovendien kan je deze eilanden met elkaar combineren als je van plan bent om te gaan eilandhoppen. Verwacht afgelegen strandjes, witte dorpjes, blauwe zee en goed eten! Deze 5 mooiste eilanden van Griekenland wil je gezien hebben!

Top 5 mooiste (on)bekende eilanden van Griekenland

Milos

Het Griekse eiland Milos is nog een minder ontdekt juweeltje en onderscheidt zich door zijn diverse landschappen, variërend van vulkanische rotsen tot idyllische stranden. Ontdek de kleurrijke vissershaven van Klima, verken de indrukwekkende grotten, en geniet van de rust op afgelegen stranden zoals Sarakiniko. Dit zijn onze tips voor Milos.

Santorini

Santorini, met zijn iconische witte gebouwen en blauwe koepels, staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en romantische zonsondergangen. Dwaal door de charmante straatjes van Oia, ontspan op de schilderachtige stranden, en laat je betoveren door de unieke sfeer van dit betoverende eiland.

Sifnos

Sifnos, een eiland dat bekend staat om het verrukkelijke eten en traditionele dorpen, is een paradijs voor fijnproevers. Proef lokale lekkernijen in de taverna’s van Apollonia, ontdek de witgekalkte huisjes van Kastro, en wandel langs de rustige stranden. Sifnos biedt een authentieke Griekse ervaring. Dit zijn onze tips voor Sifnos!

Ons favoriete Griekse eiland: Paros

Met zijn charmante dorpjes en levendige sfeer, is Paros een eiland dat de perfecte balans vindt tussen ontspanning en bezienswaardigheden. Verken de doolhoven van witte straatjes in Naoussa, geniet van het levendige nachtleven, en ontspan op de gouden stranden. Paros is de parel van de Cycladen waar je nooit meer weg wil. Dit zijn onze tips voor Paros.

Naxos

Met zijn weelderige groene landschappen en historische schatten, is Naxos het grootste eiland in de Cycladen. Verken de Venetiaanse torens en kastelen in Naxos-stad, wandel door de olijfgaarden en geniet van de uitgestrekte stranden. Naxos biedt een perfecte afwisseling wanneer je de mooiste eilanden van Griekenland met elkaar combineert.

Eilandhoppen in Griekenland

Wil je meer dan één van deze prachtige Griekse eilanden bezoeken? Dan kan je ook gaan eilandhoppen in Griekenland. Tussen de eilanden varen ferries. Deze zijn tegenwoordig erg veilig en goed omdat ze uitgerust zijn met zaken als reddingsvesten, kaartenplotter en AIS transponder. Hoe het vervoer precies werkt en een uitgebreide route delen we in dit artikel over eilandhoppen in Griekenland.
 
Of je nu valt voor de romantiek van Santorini, de verborgen schatten van Milos, de natuur van Sifnos, de levendigheid van Paros, of de groene pracht van Naxos, elk eiland heeft zijn eigen unieke charme. Dit zijn de mooiste eilanden van Griekenland die wachten om ontdekt te worden.