Wat te doen op Nusa Penida: 8 mooiste plekken

Wat te doen op Nusa Penida: tips voor de mooiste plekken en bezienswaardigheden

Ben je benieuwd naar de mooiste plekken van Nusa Penida en wat er te doen is? Dit Indonesische eiland ligt op maar 30 minuten varen van Bali en staat bekend om haar ruige natuur. De spectaculaire kalkstenen kustlijn is waanzinnig en niet te vergelijken met een andere bestemming. Het is het grootste eiland van de drie Nusa-eilanden en ook het meest avontuurlijk. Huur een scooter en verken de groene glooiende heuvels, de mooiste stranden en indrukwekkende viewpoints. De afgelopen jaren is Nusa Penida verder ontwikkeld en hoewel het daardoor wat van zijn charme heeft verloren, blijft de prachtige natuur een goede reden om dit eiland te bezoeken. Vind hier alle leuke dingen om te doen op Nusa Penida. Van de mooiste plekken en bezienswaardigheden tot handige tips en waar te overnachten. Dit zijn onze tips met wat te doen op Nusa Penida!

Tips om te doen op Nusa Penida

Nusa Penida is een unieke bestemming in Indonesië en er is genoeg te zien en te doen om je zeker twee dagen te vermaken. Je kunt een dagtrip naar het eiland maken vanuit Bali of Nusa Lembongan maar het is veel leuker om zeker één nachtje te blijven. Op die manier kan je vroeg op de ochtend en aan het einde van de middag de dagjes mensen ontlopen en meer genieten van al het moois. Lees verder voor onze tips voor Nusa Penida!

Huur een scooter en verken het eiland

Nusa Penida is erg mooi om met de scooter te verkennen. Op die manier ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Over het algemeen zijn de wegen goed geasfalteerd. Toch is het wel opletten want de wegen zijn smal en wanneer er auto’s van de andere kant komen is het passen en meten. Een scooter kan je gelijk huren bij aankomst op het eiland of bij de accommodatie waar je verblijft. Een normale prijs per dag is tussen de 70.000 en 80.000 IDR.

Houd er wel rekening mee dat het een heuvelachtige omgeving is met veel bochten. Heb je weinig tot geen ervaring met scooter rijden? Overweeg dan om met een prive chauffeur op pad te gaan. Met een comfortabele auto bezoek je dan de mooiste plekken van Nusa Penida. Deze boek je vooraf heel makkelijk via deze website.

Diamond Beach

Diamond Beach is zonder enige twijfel een van de mooiste plekken op Nusa Penida! Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over het strand en de hoge kliffen. Via een stijle trap langs de rotswand kan je helemaal naar het strand lopen. Hoewel het flink zweten is, is het af te raden om af te koelen in het blauwe water vanwege de sterke stroming. Dit is een van beste bezienswaardigheden op Nusa Penida. Bezoek Diamond Beach daarom vroeg op de dag om de grootste drukte te ontlopen. De toegangsprijs is 25.000 IDR en voor het parkeren betaal je 5000 IDR.

Doen op Nusa Penida: Thousand Islands uitzichtpunt

Een stukje verderop heb je Thousand Islands Viewpoint waar je Diamond Beach van de andere kunt bewonderen. Het heeft niet voor niets deze naam gekregen want je kijkt uit op een aantal eilandjes in de zee. De mooie natuur is indrukwekkend en is iets wat je zeker moet zien op Nusa Penida.

Foto hotspot Nusa Penida: de boomhut

Wanneer je naar Thousand Islands Viewpoint loopt kom je onderweg langs een populaire foto hotspot van Nusa Penida, de boomhut. Op Google Maps kan je de boomhut vinden onder de naam ‘Rumah Pohon Treehouse.’ Om een foto te maken op het trapje van de unieke boomhut moet je wel 75.000 IDR betalen. Je krijgt dan 2 minuten om een mooi plaatje te schieten. Wij vonden dat net wat te ver gaan maar mocht je er toch voor gaan dan levert dat wel een toffe foto op. Om de foto nog meer van het scherm af te laten spatten kan je deze bewerken met de Reisplaatje Presets.

Teletubbies Hill

De wegen vol bochten op Nusa Penida en de afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn lang. De Teletubbies Hill is een goede plek om de route op te breken. Door de bijzondere groene heuvels snap je waarom deze naam aan de plek is gegeven.

Kelingking Beach en T-Rex viewpoint

Er is een reden dat Nusa Penida een populaire bestemming is geworden en je hebt T-Rex viewpoint dan ook vast al eens voorbij zien komen op Instagram. In de bijzondere gevormde rotsformatie zou je een T-Rex kunnen zien en beneden ligt Kelingking Beach. Je moet er wat klim en klauterwerk voor over hebben om het te bereiken want over de route naar beneden doe je al snel 40 minuten. Dit is een van de mooiste plekken op Nusa Penida! Ga vroeg op pad om op een rustige manier te kunnen genieten van het T-Rex viewpoint en Kelingking Beach.

Angel’s Billabong

Dit is een natuurlijke infinity pool die ontstaat wanneer het eb is. Deze plek is omringd met rotsen en wordt daarmee afgescheiden van de zee. Check voordat je gaat wanneer het eb is want wanneer dat het niet is, kan er extreem onverwachts heftige golven over de rand komen. Angel’s Billabong wordt niet voor niks ‘death trap’ genoemd. Er zijn namelijk al meerdere ongelukken gebeurt dus denk er goed over na of je überhaupt het water in wilt. Desondanks is het wel een prachtige plek om te zien!

Broken Beach

Loop na Angels’ Billabong door naar Broken Beach. Op Nusa Penida blijft de natuur je verbazen en deze baai is prachtig. Er is zelfs een soort natuurlijke brug over het water gevormd waar je overheen mag wandelen.

Snorkelen met mantaroggen

Het hele jaar door heb je een grote kans om manta’s te spotten in het water bij Nusa Penida. Deze beesten kunnen een aantal meters breed worden en het is dan ook ontzettend tof om ze onder je door te zien zwemmen. De tour kan je op veel plekken om het eiland boeken. Naast deze spot bezoek je ook nog 2 andere plekken om te snorkelen.

Na deze ervaring waren wij wel lichtelijk in shock. Ondanks dat het bijzonder is om met deze majestueuze beesten te snorkelen neemt de intense mensenmenigte in het water af aan de beleving. Als we hadden geweten dat er zoveel boten, mensen en chaotisch geschreeuw zou zijn, hadden wij het misschien niet gedaan. Wij vinden het belangrijk dat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken en dit is dan ook onze eerlijke ervaring.

Tips om te overnachten op Nusa Penida

Er zijn veel leuke plekken om te verblijven op Nusa Penida. De meeste mensen verblijven in het noorden waar de boten aankomen. Hier heb je veel accommodaties, restaurants en kleine supermarkten. The MG Villa en Batan Sabo Cottage zijn dan aanraders. Wij kozen er juist voor om wat meer in het binnenland te overnachten omdat we dan minder ver hoefden te rijden naar de spots die we wilden bezoeken. We sliepen bij Bagia Bungalows in een knus huisje met prachtig zwembad. Voor lekker eten zit om de hoek DJ Warung en ook bij Vegan Soul Kitchen kan je goed eten. Meer inspiratie voor hotels vind je hier!