Dublin Citytrip: de beste reistips voor een stedentrip naar Dublin

Dublin, Howth

De hoofdstad van Ierland is perfect voor een korte stedentrip in Europa. Vanaf Amsterdam vlieg je binnen twee uur naar Dublin. En als je even op let zijn de tickets goedkoop verkrijgbaar. Met het openbaar vervoer kun je de hele stad ontdekken. Om de stad af te wisselen met de natuur is het ook mogelijk om met de bus het kustplaatsje Howth te bezoeken. Esther heeft een overzicht gemaakt van de beste tips voor een citytrip Dublin.

Tips voor jouw citytrip naar Dublin

Powerscourt Townhouse Centre

Dit voormalig stadhuis uit de 18e eeuw is een heel bijzonder overdekt winkelcentrum. Dit winkelcentrum vind je niet als je gewoon door de stad struint. Het Powerscourt Townhouse Centre is namelijk verstopt achter een bloemenwinkel. Als je via de bloemenwinkel naar binnen loopt, zie je een heel authentiek, gezellig winkelcentrum. Het Powerscourt Townhouse Centre is een must see omdat het verschillende knusse boetiek en antiekwinkels heeft. In het midden zit een grote open ruimte met wat tafeltjes om een hapje te eten. Met een beetje geluk zit er iemand achter de vleugel die voor sfeervolle muziek zorgt.

Proef de beroemde carrotcake van Queen of Tarts

Als je van zoetigheid houdt, moet je echt één van de twee winkeltjes van Queen of Tarts bezoeken! Queen of Tarts is in 1998 opgericht door twee zussen die graag een huiselijke en gezellige omgeving wilden creëren.  Ze vonden het belangrijk een plek te maken waar je rustig kan zitten onder het genot van een lekker taartje, scones of brownie. En dat is gelukt! De zitplaatsen bij Queen of Tarts zijn beperkt. Maar je hebt ook de mogelijkheid om een taartje mee te nemen in een gebaksdoos. Je krijgt er gelijk een vork bij zodat je direct kan genieten. Wij probeerden de beroemde carrotcake en die was om van te smullen!

Brasserie Sixty Six

Om de honger te stillen is het een goed idee om bij Brasserie Sixty Six aan te schuiven. Het restaurant heeft een mooie uitstraling. Brasserie Sixty Six serveert producten die bij de beste lokale slagers, visboeren en groentemannen vandaan komen. Alle ingrediënten van de gerechten worden vers geserveerd, waardoor het verrassend lekker smaakt. Ik raad aan om voor de burger te kiezen.

Bezoek het kustplaatsje Howth

Het vissersdorpje Howth is een perfecte plek om de stad even te ontvluchten en uit te waaien. Met de bus sta je binnen een halfuur in het dorpje Howth waar je de Howth Cliff Walk kan maken. Dit is een wandelpad dat langs de kliffen loopt. Je kunt kiezen uit verschillende routes met verschillende afstanden. Omdat er verschillende routes en afstanden zijn is het voor iedereen haalbaar om een wandeling te maken. Het wandelpad neemt je mee langs indrukwekkende afgronden en adembenemende uitzichten. Dit hoogtepunt tijdens je citytrip naar Dublin is echt een aanrader om even de drukte van de stad te ontglippen!

Temple Bar District

In het oude centrum van Dublin ligt het uitgaansgebied, waar je vrijwel alleen maar Ierse pubs in de straten ziet. Hier kun je in overvloed het Ierse Guinnesbier drinken, maar ook typisch Iers pub food eten. Het is een bruisend plekje in Dublin en je proeft hier het lekkerste Guinnesbier.

Overnachten in Hotel 7 in Dublin

Natuurlijk kan een goed hotel tijdens je citytrip naar Dublin niet ontbreken. Een hotel vinden die voldoet aan al je wensen kan soms even zoeken zijn. Wat ik belangrijk vond is dat het hotel betaalbaar is en op loopafstand is van de stad. Een citytrip naar Dublin maak je niet elke dag en daarom vind ik het ook leuk als de kamer er mooi uitziet en het ontbijt een feestje is. Hotel 7 heeft het allemaal! Op het eerste gezicht schrik je van de prijs maar ik boekte de kamer met gratis annuleren. En hoe dichter we bij de vertrekdatum kwamen hoe goedkoper het werd. Toen heb ik de boeking gratis geannuleerd en opnieuw geboekt voor een betere prijs.

In twee dagen kun je een heel goed beeld krijgen van Dublin, maar je zou je er zeker ook meer dagen kunnen vermaken! Ben jij van plan om Dublin zelf te bezoeken? Of ben je er al geweest en heb je nog meer tips voor onze volgende citytrip naar Dublin? Laat het ons zeker even weten!

Meer inspiratie voor bestemmingen in Europa vind je op onze blog!