Vakantiehuis of hotel boeken? Hier moet je zijn!

Droomparken Tiny House, vakantie in Nederland, Vakantiepark in Nederland

Ben je op zoek naar een mooi vakantiehuis of hotel? Eerder hebben wij al de 100 leukste vakantiehuisjes van Nederland op een rij gezet. Zelf merken wij dat we het heerlijk vinden om rond te struinen op internet om een tof vakantiehuisje te vinden. Dit doen wij voornamelijk via een aantal websites. Maar er zijn tal van websites waar jij zelf je vakantiehuis kunt boeken. We hebben daarom de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke websites voor jou op een rij gezet.

Om gelijk onze droomplekjes in beeld te krijgen filteren we vaak op wat wij belangrijk vinden. Zo vinden we het de ene keer fijn als het midden in de natuur is maar willen we tijdens een citytrip net wat meer de luxe van een goed hotel. Om de zoektocht naar jouw vakantiehuisje nog makkelijker te maken hebben we er direct een aantal fijne vakantieadresjes bij gezet. Denk hierbij aan een fancy hotel, safari tent, luxe villa of een huisje midden in de natuur. Met deze blog wordt de zoektocht naar een tof vakantiehuis of hotel een stuk gemakkelijker!

Natuurhuisje.nl

De natuurhuisjes op natuurhuisjes.nl zijn er in allerlei vormen en maten: vakantiehuizen, glamping accommodaties en bungalows, maar bijvoorbeeld ook B&B’s, groepsaccommodaties en pipowagens. De natuurhuisjes zijn vaak midden in de natuur, weg van de massa en maken geen deel uit van een vakantiepark. Je vindt hier niet alleen natuurhuisjes in Nederland, tegenwoordig is het ook mogelijk om je natuurhuisje te vinden in onder ander Spanje, Portugal, Zweden en Italië.  En het mooie is: voor elke geboekte nacht in een natuurhuisje planten ze een boom. Hiermee draag je zelf dus ook mee aan het behoud van de natuur.

Tips van Reisplaatje

Slapen in een vette airstream camper in Reutum

Overnachten in een knus Wikkelhouse

Slapen in een unieke Yurt

Glampings.com

Onze eerste glamping ervaring was in Zuid-Afrika en sindsdien zijn we er aan verknocht. Glamperen is logeren in een unieke accommodatie die volledig verzorgd klaar staat bij aankomst, in combinatie met luxe faciliteiten of een bijzondere kampeerbeleving. De website glampings.com verzameld alle toffe glampings in Nederland maar ook in Italië, Frankrijk, Spanje, Kroatië en Luxemburg.

Tips van Reisplaatje

Glampen in een safaritent in de bosrijke omgeving van Doorn

Overnachten in een mooi ingerichte woodlodge in Overijssel

Slapen in een River Cottage aan de Overijsselse Vecht

Droomparken.nl

Wij logeerden al eens in de bekende tiny houses van Droomparken. Klein, fijn en ook ze hebben ook nog eens een goede stijl van inrichten. Wij vonden het een dikke aanrader. Maar bij Droomparken heb je nog veel meer dan de tiny houses. Zo heb je ook een strandhuis, een loft en ook de cube woning is van alle gemakken voorzien. De Droomparken zitten op verschillende locaties in het land zoals in Limburg en de Veluwe.

Tips van Reisplaatje

Hier vind je alle vakantiehuisjes van Droomparken. Sommige vakantiehuisjes biedt Droomparken ook aan via booking.com voor een betere prijs.

Glamping East Nomads, de Achterhoek, Vakantiehuis in Nederland

Booking.com

Wanneer we op reis gaan boeken we vaak de meeste overnachtingen via booking.com. Booking.com biedt via hun website duizenden overnachtingen aan over de hele wereld. Vaak heb je verschillende opties tijdens het boeken van je nachtje weg zoals gratis annuleren, inclusief ontbijt etc. Wij vinden het ideaal om gebruik te maken van de optie gratis annuleren omdat we graag flexibel willen reizen en de reisplannen daardoor wel eens veranderen.

Tips van Reisplaatje

Glampen bij East Nomads

Mother Goose Hotel

The Anthony Hotel

Hotel Jakarta Amsterdam

Landal.nl

Landal is één van de bekendere vakantieparken in Nederland. Landal heeft ruim 90 vakantieparken in 9 Europese landen, allemaal midden in de natuur. Vaak is er op en in de buurt van de vakantieparken van alles te doen.  Wij zouden heel graag nog eens in een van de strandhuizen in Ouddorp willen verblijven.

Tips van Reisplaatje 

Vakantiepark Strandhuisjes Julianadorp

Vakantiepark Strand Resort Ouddorp Duin

Vakantiepark Ameland State

Molke.nl

Vakantiepark Mölke vind je aan het kabbelende riviertje de Regge, op de grens van Salland en Twente. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1973 en is het hele jaar door geopend. Je kunt hier terecht voor een heerlijk lange vakantie, een weekendje weg of een minivakantie! Je hebt hier verschillende accommodaties zoals een tinyhouse, bungalow en een glamping accommodatie. Vakantiepark Mölke biedt voor ieder wat wils.

Tips van Reisplaatje

Overnachten in een te gekke Boomhut

Slapen in een mooie Woodlodge

Vakantie vieren in een Scandinavische Lodge

Glamp Outdoor Camp Roompot, Vakantiehuis in Nederland

Roompot.nl

Of je nu het hoge noorden wilt verkennen of van de gastvrijheid in het zuiden wilt genieten, het kan allemaal. Roompot heeft namelijk overal in Nederland vakantieparken. Roompot vakantieparken aan de kust zijn al tientallen jaren geliefd bij jong en oud, maar ook in het midden van het land beleef je een onbezorgde vakantie. Misschien verwacht je het niet: je kunt ook glamperen bij Roompot. Deze zomer waren wij te gast bij de pop-up glamping Glamp Outdoor Camp midden in de Veluwe. Wij raden het iedereen aan!

Tips van Reisplaatje

Vakantiepark Roompot Beach Resort in Zeeland

Vakantiepark Roompot Hof Domburg in Zeeland

Vakantiepark Marinapark Volendam

Dutchen.nl

Ben je op zoek naar een luxe vakantievilla met alles erop en eraan? Dan ben je bij dutchen.nl aan het juiste adres. De vakantieparken zijn kleinschalig en rustig gelegen. Aan werkelijk alles is gedacht en we weten zeker dat hier helemaal tot rust kan komen. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er op elk vakantiepark in Nederland diverse wellness mogelijkheden. Je hebt er een dikke portemonnee voor nodig, maar dan heb je ook wat!

Tips van Reisplaatje

Vakantie vieren in één van de Suitelodges

Overnachten in één van de prachtige villa’s op Texel

Beeksebergen.nl

Je kent de Beekse Bergen als safaripark waar je heen gaat voor een dagje uit. Je spot hier de dieren tijdens een safari met de auto, bus of te voet. Maar het is nu ook mogelijk om te overnachten tussen de wilde dieren. Stel je even voor: je doet in de ochtend de gordijnen open en je kijkt er op de giraffen uit. Wij vinden dit echt te gek, laat staan de kinderen! Overnacht in het Safari Resort als je wil slapen tussen de wilde dieren of verblijf in het vakantiepark en geniet van de prachtige bosrijke omgeving. Je boekt je verblijf via Beeksebergen.nl

Tips van Reisplaatje

Overnachten in het Safari Resort van de Beekse Bergen

Overnachten in het vakantiepark van de Beekse Bergen

Op zoek naar nog meer inspiratie? Hier vind je 100X de leukste vakantiehuisjes in Nederland en in deze blog hebben we meer dan 50 leuke vakantiehuisjes voor tijdens de winter op een rij gezet!